aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ Αργεντινή προσφέρθηκε να φιλοξενήσει μόνη της την τελική φάση της διοργάνωσης λόγω αναταραχών στην...

Η Αργεντινή προσφέρθηκε να φιλοξενήσει μόνη της την τελική φάση της διοργάνωσης λόγω αναταραχών στην Κολομβία

Η Αργεντινή προσφέρθηκε την Τρίτη (18/05) να φιλοξενήσει εξ ολοκλήρου τη διοργάνωση του προσεχούς Copa America, καλύπτοντας και τους αγώνες της Κολομβίας -με την οποία είχε αναλάβει τη συνδιοργάνωση του τουρνουά- λόγω του κύματος πολιτικών αναταραχών που έχει συγκλονίσει τη χώρα από τα τέλη Απριλίου.

Οι διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο στην Κολομβία έχουν οδηγήσει σε τουλάχιστον 15 θανάτους, τη στιγμή που το τουρνουά έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στο Μπουένος Άιρες στις 13 Ιουνίου και προβλέπονται να διεξαχθούν 15 αγώνες στην Κολομβία -συμπεριλαμβανομένου του τελικού στο Μπαρανκίλα στις 10 Ιουλίου- και 13 παιχνίδια στην Αργεντινή.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερντάντες τόνισε προς τη Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL) ότι η χώρα του θα μπορούσε να αντέξει τη διοργάνωση όλου του τουρνουά, εάν η κατάσταση στην Κολομβία δεν σταθεροποιηθεί.

«Εάν υπάρχει πρόβλημα, είμαστε έτοιμοι για τη φιλοξενία Copa America μόνο εδώ, αλλά τα πρωτόκολλα θα πρέπει να είναι πολύ αυστηρά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φερνάντεζ στο Radio 10 και συμπλήρωσε ότι «…η CONMEBOL θα πρέπει να παρέχει αυστηρές εγγυήσεις».

Την ίδια ώρα πάντως ο κορονοϊός εξακολουθεί να «καλπάζει» και στην Αργεντινή, έχοντας «ακουμπήσει» και τις ποδοσφαιρικές ομάδες. Η Ρίβερ Πλέιτ είχε 15 κρούσματα το περασμένο Σαββατοκύριακο (15-16/05) με αποτέλεσμα να παραταχθεί στο μεγάλο ντέρμπι με την Μπόκα Τζούνιορς, χρησιμοποιώντας τον… 5ο τερματοφύλακά της.

Περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την Covid-19 στην Αργεντινή από την έναρξη της πανδημίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ