aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ Αργεντινή παίζει με τη φωτιά... (videos)

Η Αργεντινή παίζει με τη φωτιά… (videos)

Η Αργεντινή παίζει με τη φωτιά. Δύο φορές πρωταθλήτρια κόσμου και φιναλίστ στο τελευταίο Μουντιάλ της Βραζιλίας, η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι, διατρέχει σοβαρό κίνδυνο να μη βρεθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, μετά την ισοπαλία χωρίς σκορ με το Περού. Η Αργεντινή είναι με 25 βαθμούς, στην έκτη θέση στον όμιλο 10 χωρών της Νότιας Αμερικής, με μόνο τις τέσσερις πρώτες ομάδες να πληρούν τις προϋποθέσεις για απευθείας πρόκριση στη Ρωσία. Η πέμπτη θέση, που σήμερα βρίσκεται το Περού, οδηγεί σε ένα διηπειρωτικό αγώνα πλέι οφ έναντι των πρωταθλητών της Ωκεανίας, της Νέας Ζηλανδίας.


Η Αργεντινή επισκέπτεται τον Ισημερινό στο υψόμετρο του Κίτο, την Τρίτη για την τελευταία αγωνιστική, ενώ το Περού, που ελπίζει να φτάσει στα τελικά για πρώτη φορά σε 36 χρόνια, φιλοξενεί την Κολομβία στη Λίμα. Η Βραζιλία έχει ήδη προκριθεί στη Ρωσία σε 38 πόντους, ενώ η Ουρουγουάη (28) χρειάζεται μόνο μία ισοπαλία στο τελευταίο παιχνίδι της με τη Βολιβία για να εξασφαλίσει μαθηματικά την πρόκριση. Η Χιλή είναι τρίτη με την Κολομβία, πίσω της στην τέταρτη θέση, και οι δύο με 26 βαθμούς. Μόνο σε δύο από τους πέντε αγώνες της προτελευταίας αγωνιστικής υπήρξε σκορ, ενώ συνολικά σημειώθηκαν έξι γκολ.


Η Αργεντινή επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά την κακή προκριματική της πορεία, όπου έχει βρεθεί με τρεις διαφορετικούς προπονητές. Η ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι, είχε ευκαιρίες να φτάσει στην επιτυχία, αλλά δεν κατάφερε να τις αξιοποιήσει. Δύο γκολ στα τρία τελευταία λεπτά επέτρεψαν στην Παραγουάη να νικήσει (1-2) μέσα στην Κολομβία, έχοντας μάλιστα σκόρερ (89′) και τον πρώην επιθετικό του Ολυμπιακού Πειραιώς, Οσκαρ Καρντόζο. Οι δύο ομάδες εξακολουθούν να είναι «ζωντανές» στο θέμα της πρόκρισης, πριν από την τελευταία αγωνιστική της επόμενης εβδομάδας. Το… μισό εισιτήριο πρόκρισης έδωσε ο Αλέξις Σάντσες στη Χιλή, σημειώνοντας στο τέλος (85΄) το γκολ της νίκης (2-1) επί του Ισημερινού, στέλνοντας την ομάδα του Πίτσι στην τρίτη θέση του ταμπλό.


Η Ουρουγουάη απέτυχε να φύγει νικήτρια από τη Βενεζουέλα (0-0) , αλλά βρίσκεται στη δεύτερη θέση, έχοντας μπροστά της μόνη τη Βραζιλία. Θα είναι η πρώτη φορά που η Ουρουγουάη αποφεύγει το διηπειρωτικό αγώνα play-off, έχοντας φτάσει σε τρεις τελικές φάσεις σε αυτό το διάστημα (από το 2002) και χάνοντας μονάχα το ραντεβού στη Γερμανία το 2006. Χωρίς σκορ ολοκληρώθηκε και η εκτός έδρας συνάντηση της Βραζιλίας με τη Βολιβία. Η οικοδέσποινα είχε πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά της Κάρλος Λάμπε, που σταμάτησε κάθε προσπάθεια και ευκαιρία των πέντε φορές πρωταθλητών κόσμου.


Σαμπάολι: «Θα πάμε στο Μουντιάλ»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής, Χόρχε Σαμπάολι, εμφανίστηκε, πάντως, βέβαιος ότι η ομάδα του θα καταφέρει να εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση, ενώ υπερασπίστηκε τον Λιονέλ Μέσι: «Δεν μπορείς να ζητήσεις περισσότερα από τον Μέσι. Πάλεψε, πίεσε, έψαξε το γκολ, δεν σταμάτησε να το ψάχνει ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Είχε ευκαιρίες, δημιούργησε ευκαιρίες. Προσπάθησε να βάλει την μπάλα στα δίχτυα από θέσεις που έμοιαζε αδύνατο. Είμαι πεπεισμένος ότι εάν παίζουμε έτσι θα πάμε στο Μουντιάλ. Δεν έχω καμία αμφιβολία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ