aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ αντίδραση και η κορυφή

Η αντίδραση και η κορυφή

Ο ένας βαθμός που πήρε η ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα μπορεί να μην ήταν το αποτέλεσμα που επιθυμούσε, όμως σε γενικές γραμμές την άφησε ικανοποιημένη. Και αυτό γιατί η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλή, έστω κι αν είχε το δοκάρι με τον Χέφελ, όμως «ξύπνησε» στην επανάληψη. Ο Ιδιάκεθ διαπίστωσε ότι κάτι δεν πάει καλά και με την έναρξη του δευτέρου μέρους έκανε αλλαγή, περνώντας τον Νέλσον στη θέση του Λαρένα, άλλαξε το σύστημα του και η ΑΕΚ δημιούργησε περισσότερες φάσεις και έγινε πιο απειλητική. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να φέρει το ματς στα ίσα (81’) με τον Τρισκόφσκι και να πάρει τον βαθμό, που τη διατήρησε μεν στην κορυφή αλλά, πλέον, έχει παρέα την Ανόρθωση.

«Αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση το αποτέλεσμα. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και τρέχαμε να ισοφαρίσουμε αλλά αν πετυχαίναμε το γκολ πιο νωρίς ίσως να μπορούσαμε και για την ανατροπή. Το γεγονός ότι η ομάδα επέστρεψε και αντέδρασε κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο, μας αφήνει ικανοποιημένους», ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις στον «Active» ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας, Κυριάκος Δημητρίου.

Το άσχημο για την ΑΕΚ είναι ότι «πέταξε» το πρώτο ημίχρονο και δεν βρήκε λύσεις απέναντι στον Απόλλωνα που ήταν πολύ καλός, κινητικός και πολύ επικίνδυνος. Το 3-5-2 δεν απέδωσε στο βαθμό που θα περίμενε ο Ιδιάκεθ και γι’ αυτό το άλλαξε σε 4-1-4-1, θέλοντας να έχει καλύτερη κυκλοφορία. Μετά από καιρό δεν κατάφερε να σκοράρει ο Τολεμές, ο οποίος περιορίστηκε από τους αμυντικούς του Απόλλωνα και πέρα από μια καλή ευκαιρία στο δεύτερο μέρος δεν είχε φάσεις για γκολ.

Εξάλλου, ο Τσάβι Ρόκα αναμένεται να εντείνει τις ενέργειες του για ενίσχυση της ομάδας τον Ιανουάριο. Το δίλημμα που θα έχει ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ είναι και ποιοι ποδοσφαιριστές θα αποχωρήσουν. Αν ο Ρόκα πετύχει στις μετεγγραφές Ιανουαρίου, τότε θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο το επίπεδο και θα μπορέσει η ομάδα να βοηθηθεί στην κούρσα που θα κάνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ