aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ Ανόρθωση και πριν από οκτώ χρόνια η Ρεάλ!

Η Ανόρθωση και πριν από οκτώ χρόνια η Ρεάλ!

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Στην δεκαετία και βάλε κυριαρχίας του ΑΠΟΕΛ στο κυπριακό ποδόσφαιρο και στις οκτώ συμμετοχές του σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης αυτό που συνέβη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» το βράδυ της Κυριακής (12/1) έγινε μόλις μία φορά.

Τι; Να τελειώσει ο ΑΠΟΕΛ έναν αγώνα με μόλις μία τελική προσπάθεια. Ούτε σε δύο επισκέψεις στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», ούτε στο «Καμπ Νου», ούτε στο Παρίσι με τη Παρί Σεντ Ζερμέν, ούτε κόντρα στην Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Μόνο στον πρώτο προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (!) με αντίπαλο τη Ρεάλ στο ΓΣΠ (0-3) οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν είχαν καταγράψει ούτε μία τελική προσπάθεια.

Η Ανόρθωση του Τιμούρ Κετσπάγια το πέτυχε. Ο Γεωργιανός ξέρει καλύτερα από τον καθένα πως κερδίζονται τέτοιοι αγώνες. Εξουδετέρωσε με μαεστρικό τρόπο τα ατού του αντιπάλου, «κλείδωσε» τον Τάαμαρι στέλνοντας τον Νταουσβίλι για βοήθειες στον Σελίν, ώστε να μην μπορεί ο Ιορδανός να συγκλίνει προς τα μέσα, οδήγησε το παιχνίδι στη δύναμη, τις προσωπικές μονομαχίες και το πάθος. Αυτό «ξεχείλιζε» από τους παίκτες της «Κυρίας», οι οποίοι «δάγκωναν» σίδερα, έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο τη νίκη και κατάφεραν με το γκολ του Βασιλακάκη να πετύχουν μία σπουδαία νίκη, τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά.

Ο Ελλαδίτης αντικατέστησε επάξια τον Ράγιος, ο Νταουσβίλι δικαίωσε τον Κετσπάγια για την επιλογή του να τον φέρει στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Ο Γεωργιανός γέμισε για τα… παπούτσια του Μαργκάσα και η Ανόρθωση απέδειξε ότι έχει τους ποδοσφαιριστές στον πάγκο για να αντικαταστήσει κάθε ποδοσφαιριστή και να διεκδικήσει μέχρι τέλους τους στόχους της.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση: Κομάντος με μάσκες και Μπ(τ)ούμπα όλα

Με «αέρα» στο ΓΣΠ

Η Ανόρθωση αύξησε τη διαφορά από τον ΑΠΟΕΛ στους εννέα βαθμούς (έχει ένα παιχνίδι περισσότερο) και πάει στο ΓΣΠ για το ντέρμπι με την Ομόνοια με «αέρα» τεσσάρων βαθμών από τους «πράσινους», από τους οποίους έχει μάλιστα ένα παιχνίδι λιγότερο. Στα θετικά καταγράφεται το γεγονός ότι κανείς από τους έξι παίκτες που ήταν στο όριο καρτών δεν δέχθηκε κίτρινη. Προηγείται μεσοβδόμαδα, την Τετάρτη (15/1) ο αγώνας κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Η προσοχή είναι στραμμένη στους Λόρια και Ράγιος που αποκόμισαν πρόβλημα τραυματισμού και η σοβαρότητα των τραυματισμών θα διαφανεί σήμερα.

Διαβάστε επίσης: Βαθμολογία: Στο +9 η Ανόρθωση από τον ΑΠΟΕΛ, πλησίασε ο Απόλλων

«Κάστρο» το «Αντώνης Παπαδόπουλος

Εκπληκτικές είναι οι επιδόσεις της Ανόρθωσης στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Η «Κυρία» σε οκτώ εντός έδρας αγώνες μάζεψε 22 από τους 24 βαθμούς που ήταν στο «τραπέζι». Οι κυανόλευκοι έχουν μετατρέψει σε απόρθητο κάστρο την έδρα τους. Σημαντική κρίνεται η παρουσία του κόσμου σε κάθε παιχνίδι, αφού οι φίλοι της «Κυρίας» έχουν αγκαλιάσει από την αρχή την προσπάθεια της ομάδας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ