aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ… αναδυόμενη δυναμική της ΑΕΛ και η αισιοδοξία!

Η… αναδυόμενη δυναμική της ΑΕΛ και η αισιοδοξία!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το ξεκίνημα της ΑΕΛ μπορεί να χαρακτηριστεί ιδανικό και η ήττα από την ΑΕΚ, όπως λένε στην ομάδα, δεν θα τους πάρει από κάτω. Το δείγμα των δέκα αγωνιστικών, βεβαίως, δεν αρκεί για να εξαχθούν τα πιο ασφαλή συμπεράσματα. Χρειάζεται να μεγαλώσει κι άλλο ώστε να είμαστε σχεδόν σίγουροι πως η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου έχει εκείνο το ισχυρό υπόβαθρο για να διατηρηθεί σε τροχιά Ευρώπης.

Οι έως τώρα ενδείξεις, πάντως, αναδύουν μια δυναμική πως η ΑΕΛ μπορεί να πετύχει τους στόχους της και πλέον άπαντες στον σύλλογο αναμένουν πως οι παίκτες θ’ αντιδράσουν θετικά στ’ άλλα δυο ντέρμπι, με τον ΑΠΟΕΛ (ΓΣΠ) και την Ομόνοια (Τσίρειο Στάδιο). Τα εν λόγω παιχνίδια έχουν ξεχωριστή σημασία για την ΑΕΛ. Της δίνεται η ευκαιρία ν’ ανακάμψει και να δημιουργήσει νέα δεδομένα. Κι αν θέλει να συνεχίσει με καλή ψυχολογία την προσπάθειά της, πρέπει να παρουσιαστεί δυνατή από κάθε άποψη.

Ο τεχνικός της ΑΕΛ ετοιμάζει ήδη τους ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή του για την αναμέτρηση με τον ΑΠΟΕΛ. Αυτή προηγείται και αυτή εννοείται πως βρίσκεται στο μυαλό. Πρωτίστως, ο Χριστοδούλου θέλει το σύνολο να ξαναβρεί την καλή αμυντική του συνοχή. Παράλληλα όμως άμεσο ζητούμενο είναι η βελτίωση του επιθετικού… μηχανισμού. Γιατί τα 15 γκολ που σημείωσε μπορεί να αποτελούν έναν καλό αριθμό, όμως επιβάλλεται -αν θέλει να διακριθεί- να βλέπει πιο συχνά δίχτυα η ομάδα του Χριστοδούλου.

Άμα αναλογιστεί κάποιος πως ο Κάρλος Ουέλινγκτον, ο σέντερ της ΑΕΛ με τις περισσότερες παρουσίες στην ενδεκάδα, δεν έχει ακόμη βρει δίχτυα, αυτομάτως θα καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος. Αν η ΑΕΛ καταφέρει να δώσει άλλη διάσταση στο επιθετικό της κομμάτι, θα μπορεί να ελπίζει πως θα βρεθεί πιο κοντά στις επιτυχίες που θα της δώσουν το δικαίωμα να γευτεί στο τέλος της σεζόν το… νέκταρ.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου  δεν έχει απαιτήσεις μόνο από τους επιθετικούς. Οι δύο βασικοί κεντρικοί μέσοι, ο Σοάρες με τον Σόουζα, έχουν πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις, όμως δεν αρκεί η απόδοση των δυο για να φτάνει πιο εύκολα στο γκολ η ΑΕΛ. Με πολλές περγαμηνές έχουν αποκτηθεί οι δύο επιτελικοί που διαθέτει η ομάδα, ο Μπουένο και ο Σαβάν. Καλοί ποδοσφαιριστές με άψογη τεχνική  κατάρτιση, όμως επιβάλλεται να έχουν περισσότερη συμμετοχή στο οργανωτικό κομμάτι, βάζοντας και πιο πολλή δύναμη στο παιχνίδι τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ