aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΗ ΑΕΛ πάνω από ευρωπαϊκά μεγαθήρια!

Η ΑΕΛ πάνω από ευρωπαϊκά μεγαθήρια!

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Η ΑΕΛ ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας μετά την προψεσινή εντός έδρας νίκη επί του ΑΠΟΕΛ με 2-0. Άξιο μνείας το γεγονός πως οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού είναι αήττητοι σε αγώνες που έδωσαν στο Τσίρειο Στάδιο. Η εκπληκτική πορεία της στηρίζεται εν πολλοίς στο αήττητο σερί που έχει στην έδρα της, αφού το Τσίρειο Στάδιο είναι απόρθητο κάστρο. Έδωσε 12 αγώνες στο γήπεδο της Λεμεσού, 11 από αυτούς ήταν γηπεδούχος και ένα τυπικά φιλοξενούμενη με τον Απόλλωνα.

Σε αυτά τα παιχνίδια η ΑΕΛ πέτυχε 11 νίκες και έμεινε μια φορά στην ισοπαλία, με την Ομόνοια. Οι παίκτες του Ντούσαν Κέρκεζ με το εκπληκτικό αυτό σερί έχουν καταφέρει να βρεθούν στη δεύτερη θέση πανευρωπαϊκά όσον αφορά στους εντός έδρας αγώνες.

Ας δούμε όμως πώς έχει η κατάσταση στην Ευρώπη. Μοναδική ομάδα που έχει καλύτερο ρεκόρ από την ΑΕΛ είναι ο Ολυμπιακός Πειραιώς. Οι ερυθρόλευκοι μετρούν σε 10 αγώνες στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης 10 νίκες». Η ομάδα του Κέρκεζ έχει σαφώς καλύτερα αποτελέσματα από πολύ μεγάλες ομάδες που συμμετέχουν σε πιο προηγμένα πρωταθλήματα.

Ας πάρουμε για παράδειγμα την Πρέμιερ Λίγκ. Η Σίτι, που είναι στην πρώτη θέση σε 11 αγώνες, έχει 8 νίκες εντός έδρας, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Στη Γαλλία οι Λιλ και Παρί Σεν Ζερμέν έχουν 12 παιχνίδια στην έδρα τους και μετρούν αντιστοίχως 8-3-1 και 9-1-2.

Στη Γερμανία η Μπάγερν σε 9 αγώνες έχει 7 νίκες και 2 ισοπαλίες. Στην Ιταλία η Μίλαν, που είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έχει σε 10 αγώνες 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Στη Ρωσία η Ζενίτ έχει 10 αγώνες εντός έδρας και μετρά 9 νίκες και 1 ισοπαλία. Στην Τσεχία η Σλάβια έχει 9 αγώνες εντός έδρας και έχει 8 νίκες και 1 ισοπαλία. Επίσης στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη η Σαράγιεβο έχει 8 νίκες και 2 ισοπαλίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ