aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαH Πορτογαλία του «δάσκαλου» Σάντος σήκωσε το πρώτο Nations League (vid)

H Πορτογαλία του «δάσκαλου» Σάντος σήκωσε το πρώτο Nations League (vid)

Με τον «δάσκαλο» Φερνάντο Σάντος στο τιμόνι της, η Πορτογαλία, μετά το EURO 2016, κατέκτησε και το πρώτο UEFA Nations League, επικρατώντας 1-0 της Ολλανδίας στο «Ντραγκάο». Επίσης είναι είδηση πως και σε αυτόν τον τελικό επικράτησαν με το ίδιο σκορ, χωρίς να σκοράρει ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Αυτή τη φορά τον ρόλο του Έντερ, έπαιξε ο Γκονσάλο Γκέδες που μετά από έναν εξαιρετικό συνδυασμό με τον Μπερνάρντο Σίλβα, σούταρε και λύγισε τον Σίλεσεν.

Ένας ακόμα χαμένος τελικός για τους Ολλανδούς μετά τους τρεις που έχει απωλέσει σε Μουντιάλ. Οι «οράνιε» έδειξαν εξαιρετικά καταπονημένοι,α φού είχαν παίξει μια μέρα αργότερα από τους Ίβηρες και μάλιστα σε ματς που οδηγήθηκε σε παράταση. Ο Ρονάλντο από την άλλη μεριά έπαιξε και αυτή τη φορά για την ομάδα και όχι για τον εαυτό του, ενώ προς το τέλος, είχε μια εντυπωσιακή επέμβαση με κεφαλιά ψαράκι σαν σέντερ-μπακ. Η Πορτογαλία πήρε το πρώτο Nations League και μαζί τα 10,5 εκ ευρώ που είναι το έπαθλο της διοργάνωσης για τη νικήτρια ομάδα.

Το ματς

Με 4-3-3 ξεκίνησαν και οι δύο αντίπαλοι σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι μέχρι το 25ο λεπτό, όπου η μόνη αξιόλογη φάση που σημειώθηκε ήταν ένα σουτ του Φερνάντες στο οποίο πήγε ν’ αλλάξει την πορεία με το κεφάλι ο Καρβάλιο, χωρίς όμως να την βρει. Οι Ολλανδοί ωστόσο δεν ήταν καθόλου καλοί στο πρώτο μέρος με κακές αποστάσεις και δίχως να μπορούν ν’ απειλήσουν.

Μετά το 25ο λεπτό η ομάδα του Φερνάντο Σάντος πήρε τα ηνία του αγώνα και στο 30’ έγινε η καλύτερη φάση του πρώτου μέρους με τον Μπρούνο Φερνάντες να σουτάρει και τον Σίλεσεν ν’ απομακρύνει δύσκολα. Στο 41’ ήταν η σειρά του Κριστιάνο Ρονάλντο να κάνει κίνηση από αριστερά προς τον άξονα, αλλά και το δικό του σουτ, εξουδετέρωσε ο Ολλανδός πορτιέρε. Οι «οράνιε» έδειξαν σαφώς πιο κουρασμένοι σε αυτό το διάστημα του παιχνιδιού, έχοντας παίξει παράταση με την Αγγλία και μια μέρα αργότερα.

Με την έναρξη του β΄μέρους ο Κούμαν, προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή με τον Πρόμες να μπαίνει στη θέση του αρνητικού στο πρώτο ημίχρονο Μπάμπελ. Οι Ολλανδοί έδειχναν να μπαίνουν κάπως καλύτερα, ωστόσο αυτό δεν είχε ουσιαστικό αντίκρισμα. Οι Πορτογάλοι κέρδιζαν συνεχόμενα κόρνερ, χωρίς να μπορούν ν’απειλήσουν. Ένα κλέψιμο του Ντεπάι και οι κόντρες στην περιοχή, έφεραν μια δύσκολη επέμβαση του Ρουί Πατρίσιο στο 57’. Ο Κούμαν άλλαξε και τον Μπεργβάιν και μόλις έγινε η 2η αλλαγή, δέχτηκε το γκολ.

Ο Γκέντες άφησε έξυπνα την μπάλα για τον Μπερνάρντο Σίλβα και πήγε προς τον άξονα, ο άσος της Σίτι την έκοψε πάλι για τον παίκτη της Βαλένθια και αυτός με δεξί σουτ, έβαλε μέσα το χέρι του Σίλεσεν για ν’ ανοίξει το σκορ, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς στο «Ντραγκάο».Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ρουί Πατρίσιο είπε όχι σε κεφαλιά του Μέμφις Ντεπάι, μετά από σέντρα του Φαν Ντε Μπέεκ.

Οι Πορτογάλοι ασφαλώς μετά το ματς, οπισθοχώρησαν, αλλά χωρίς να αφήνουν διαδρόμους στους Ολλανδούς που ήταν φλύαροι και παρά την κατοχή της μπάλας, με εξαίρεση τον Βαϊνάλντουμ δεν μπορούσαν να την κυκλοφορήσουν. Με περιφερειακά σουτ,όπως αυτό του Ντε Ρουν στο 79’ θέλησαν να απειλήσουν τον Ρουί Πατρίσιο, όμως στα γεμίσματα και τις συρτές σέντρες, οι Φόντε και Ρούμπεν Ντίας, ανταποκρίθηκαν πολύ καλά.

Οι συνθέσεις:

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Γκερέιρο, Φόντε, Ρούμπεν Ντίας, Σεμέδο, Καρβάλιο (90+4’ Ρούμπεν Νέβες), Μπρούνο Φερνάντες (81’ Ζοάο Μουτίνιο), Ντανίλο, Γκέδες (75’ Ράφα Σίλβα), Μπ. Σίλβα, Ρονάλντο

Ολλανδία (Ρόναλντ Κούμαν): Σίλεσεν, Μπλιντ, Φαν Ντάικ, Ντε Λιχτ, Νταμφρίς, Ντε Γιονγκ, Βαινάλντουμ, Ντε Ρουν (81’ Λουκ Ντε Γιονγκ), Μπάμπελ (46’ Πρόμες), Μπεργβάιν (60’ Φαν Ντε Μπέεκ, Ντεπάι

Περισσότερα σε λίγο…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ