aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαH πιο «ακριβή» ομάδα όλων των εποχών!

H πιο «ακριβή» ομάδα όλων των εποχών!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με την πιο «ακριβή» ομάδα όλων των εποχών θα παραταχθεί ο Απόλλων στη νέα σεζόν. Οι κυανόλευκοι, τα έδωσαν όλα το καλοκαίρι που πέρασε για να δημιουργήσουν ένα πανίσχυρο σύνολο και δεν τσιγκουνεύτηκαν καθόλου. Για την απόκτηση ικανών και έμπειρων ποδοσφαιριστών δαπανήθηκε αρκετό χρήμα και από τα 5 εκατομμύρια προϋπολογισμό που είχαν πέρυσι, ανέβηκαν στα 5.5 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που δεν είχαν κάνει ποτέ προηγουμένως.

Tη σεζόν 2015-16, ο προϋπολογισμός  της ποδοσφαιρικής ομάδας ήταν κοντά στα 4 εκατομμύρια, όμως οι επιτυχίες δημιούργησαν νέα κίνητρα και ο Απόλλων σε μια διετία ανέβασε το μπάτζετ του κατά ενάμισι εκατομμύριο ευρώ. Οι προσθήκες που έγιναν με τους Σκέμπρι, Ζελάγια, Σαντάνα, Γιούστε και Μαρτίνες ανέβασαν το φετινό μπάτζετ και είναι λογικό πως με όλες αυτές τις προσθήκες, ο απόλυτος στόχος να είναι η κατάκτηση της κορυφής. Με τα λεφτά που δαπανήθηκαν και που φέρνουν τον Απόλλωνα να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, πίσω από τον ΑΠΟΕΛ με το υψηλότερο μπάτζετ, είναι λογικό και  έχουν το δικαίωμα στην ομάδα της Λεμεσού να κοιτάξουν ψηλά και να μην αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Οι κυανόλευκοι με τον Νίκο Κίρζη στην προεδρία τους έφτιαξαν μια πανίσχυρη ποδοσφαιρική ομάδα, παρά τις δυσκολίες που υπήρχαν ειδικότερα την περίοδο 2011-12. Από το βράδυ όμως της κατάκτησης του κυπέλλου του 2013 (επί της ΑΕΛ), ο Απόλλων άνοιξε τα φτερά του. Ο Νίκος Κίρζης, φαντάζει ως ο κορυφαίος πρόεδρος του Απόλλωνα. Έχει ξεπεράσει και τον πατέρα του σε δόξα και επιτυχίες, κυρίως λόγω Ευρώπης. Οι τρεις συμμετοχές σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ καταγράφονται ως μεγάλα και ιστορικά επιτεύγματα, όπως και οι κατακτήσεις των τριών κυπέλλων της τωρινής διοίκησης (2013, 2016, 2017), συν τα δύο Σούπερ Καπ (2016, 2017). Ο Νίκος Κίρζης έχει ακόμη δύο στοιχήματα, τα οποία θέλει να κερδίσει και το πρώτο έχει να κάνει φυσικά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Με πρόεδρο τον πατέρα του Ντίμη Κίρζη, ο Νίκος (που ήταν δεν ήταν τότε 15 χρόνων) έχει πανηγυρίσει δύο πρωταθλήματα, το πρώτο στην ιστορία του Απόλλωνα το 1991 και το δεύτερο πρωτάθλημα, το 1994. Γιόρτασε ακόμη και ένα κύπελλο, αυτό του 1992. Συνεπώς του λείπει πολύ ένα πρωτάθλημα, το οποίο θέλει να κερδίσει στην τρέχουσα σεζόν. Το δεύτερο στοίχημα έχει να κάνει με την προσέλευση του κόσμου. Την περίοδο 1991-92 ο Απόλλων διέθεσε στα εντός έδρας παιχνίδια του 97.000 εισιτήρια! Αυτό το νούμερο θέλει να το «βιώσει». Με την ομάδα που έχει δημιουργήσει  έχει το δικαίωμα να ελπίζει, πως ο κόσμος θα έχει μια πιο έντονη και μόνιμη παρουσία στα γήπεδα, τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ