aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαH Καραμπάχ, η Ατλέτικο Μαδρίτης και οι επενδύσεις

H Καραμπάχ, η Ατλέτικο Μαδρίτης και οι επενδύσεις

Καινοτομία στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ 2017-2018 είναι η Καραμπάχ, ομάδα από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, μια χώρα που εδώ και χρόνια έχει επενδύσει στο ποδόσφαιρο. Το εθνικό στάδιο του Μπακού, που δεν αποτελεί έδρα της Καραμπάχ (παίζει στο Azersun Arena χωρητικότητας 5.800 θεατών και Tofig Bahramov -φωτό- 31.200 θεατών) είναι υποψήφιο να φιλοξενήσει τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2018-2019, που φέτος θα γίνει στο Κίεβο.

Αγώνα που διεκδικεί όμως και το Wanda Metropolitano της Ατλέτικο Μαδρίτης, με τη σχετική απόφαση να αναμένεται από την ΟΥΕΦΑ στις 21 Σεπτεμβρίου. Να σημειωθεί ότι η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει χορηγούς και οικονομική βοήθεια από το Αζερμπαϊτζάν, όπως σημειώνει η ιταλική οικονομική ιστοσελίδα του ποδοσφαίρου calcioefinanza. Μάλιστα το 2013, η κρατική τουριστική υπηρεσία υπέγραψε συμβόλαιο χορηγίας με την Ατλέτικο Μαδρίτης (στη συνέχεια ανανεώθηκε) για 12 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν.

Πάντως δεν αποκλείεται τελικά να είναι το εθνικό στάδιο του Μπακού, χωρητικότητας 69.870 θεατών, που θα φιλοξενήσει και τα παιχνίδια της Καραμπάχ στους ομίλους της κoρυφαίας διοργάνωσης. Σίγουρα θα είναι το μέρος που θα διεξαχθούν αγώνες για το Euro 2020.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ