aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«H Ευρώπη πάει Αμμόχωστο, λοιπόν. Εσύ;»

«H Ευρώπη πάει Αμμόχωστο, λοιπόν. Εσύ;»

Η διοίκηση της Ανόρθωσης καλεί τα μέλη, τους φίλους αλλά και τους απανταχού Αμμοχωστιανούς όπως συμμετάσχουν μαζικά στην εκδήλωση που θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια, την Τρίτη 8 Μαϊου (12.30 – 13.45).

«Θα απαιτήσουμε την επιστροφή της πόλης μας, που παράνομα κατέχεται από τον τούρκο εισβολέα από το1974. Η εκδήλωση γίνεται επί τη ευκαιρία της επίσκεψης Κλιμακίου της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, στις 7 – 8 Μαϊου 2018 για το ζήτημα της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Σκοπός της επίσκεψης του κλιμακίου είναι όπως επανέλθει ξανά στο προσκήνιο του Ευρωκοινοβουλίου το θέμα της επιστροφής της Αμμοχώστου.

Για τη διευκόλυνση των δημοτών και φίλων της πόλης μας, ο Δήμος Αμμοχώστου θα διαθέσει δωρεάν λεωφορεία από όλες τις πόλεις. Στις 11:00 θα αναχωρήσει λεωφορείο από τον χώρο στάθμευσης του σταδίου μας « Αντώνης Παπαδόπουλος».

Εκ μέρους του Δήμου Αμμοχώστου γίνεται παράκληση προς τις επιχειρήσεις, τον κρατικό και ημικρατικό τομέα, όπως διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι για την προσέλευση τους στην εκδήλωση. Επιπρόσθετα καλούμε όλους τους Αμμοχωστιανούς να κλείσουμε τις επιχειρήσεις και γραφεία μας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης καθώς η μαζική συμμετοχή είναι απαραίτητη για να διατρανώσουμε προς όλους τον πόθο της επιστροφής. Είναι αδιανόητο να γίνει κατορθωτή η επίσκεψη τόσων Ευρωβουλευτών για την Αμμόχωστο και εμείς να απουσιάζουμε.

Πιο κάτω η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Αμμοχώστου με όλες τις πληροφορίες.

Με αφορμή την επίσκεψη κλιμακίου της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο στις 7-8 Μαΐου 2018, ο Δήμος Αμμοχώστου ενημερώνει για το τελικό πρόγραμμα και προσκαλεί όλους τους Αμμοχωστιανούς και φίλους όπως αγκαλιάσουν με θέρμη την εν λόγω επίσκεψη και επιδείξουν για ακόμη μια φορά ότι είμαστε εδώ, είμαστε ζωντανοί και απαιτούμε την επιστροφή στην πόλη μας που άδικα εκδιωχθήκαμε το 1974.

Το κλιμάκιο της Επιτροπής Αναφορών θα απαρτίζεται από τους εξής Ευρωβουλευτές:

  • κα Cecilia Wikström (Σουηδία), Πρόεδρος Επιτροπής – Επικεφαλής Κλιμακίου,
  • κος Alberto Cirio (Ιταλία), Μέλος,
  • κα Rosa Estaràs Ferragut (Ισπανία), Μέλος,
  • κα Σοφία Σακοράφα (Ελλάδα), Μέλος,
  • κος Igor Šoltes (Σλοβενία), Μέλος,
  • κα Teresa Jiménez-Becerril (Ισπανία), Μέλος – αυτεπάγγελτα,
  • κος Δημήτρης Παπαδάκης (Κύπρος), Μέλος – αυτεπάγγελτα,
  • κος Τάκης Χατζηγεωργίου (Κύπρος), Μέλος – αυτεπάγγελτα.

Η αποστολή θα αφιχθεί στην Κύπρο στις 7 Μαΐου και η επίσκεψη στην πόλη μας θα λάβει χώρα την Τρίτη, 8 Μαΐου. Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως ακολούθως:

  • 09:30 – 12:00, Επίσκεψη κλιμακίου στην Αμμόχωστο,
  • 12:30 – 13:45, Κοινή Δημοσιογραφική Διάσκεψη Προέδρου της Επιτροπής Αναφορών, κ. Cecilia Wikström και Δημάρχου Αμμοχώστου κ. Αλέξη Γαλανού στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αμμοχώστου (Δερύνεια).

Σκοπός της επίσκεψης του κλιμακίου είναι όπως επανέλθει ξανά στο προσκήνιο του Ευρωκοινοβουλίου το θέμα της επιστροφής της Αμμοχώστου στην βάση των προνοιών της Γραπτής Δήλωσης του Ευρωκοινοβουλίου ημερομηνίας 14 Φεβρουαρίου 2012 που προνοεί μεταξύ άλλων την εφαρμογή των ψηφισμάτων 550(1984) και 789(1992) του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.

Ο Δήμος Αμμοχώστου αντιλαμβάνεται πλήρως τις δυσκολίες της ημέρας (εργάσιμη μέρα), παρά ταύτα τονίζει την αναγκαιότητα παρουσίας όλων μας, για να περάσουμε το μήνυμα για μια ακόμη φορά ότι μετά από 44 χρόνια , οι Αμμοχωστιανοί είναι εδώ, είναι ζωντανοί, δεν ξεχνούν και επιθυμούν την επιστροφή στην πόλη τους που παράνομα κατέχεται από τον Τούρκο εισβολέα και καταπατητή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το μαύρο καλοκαίρι του 1974.

Για την διευκόλυνση των δημοτών και φίλων της πόλης μας που επιθυμούν να ενώσουν την φωνή τους μαζί μας, ο Δήμος Αμμοχώστου θα διαθέσει δωρεάν λεωφορεία για μεταφορά στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου μας στην Δερύνεια, ως εξής:

  • Από Λευκωσία: Αναχώρηση στις 10:30 πμ. από το χώρο στάθμευσης της Υπηρεσίας Κυπριακής Χειροτεχνίας (Λεωφόρος Αθαλάσσας 186, Δασούπολη).
  • Από Λεμεσό: Αναχώρηση στις 10:15 πμ. από τα γραφεία του Δήμου Αμμοχώστου, (Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ 138).
  • Από Λάρνακα: Αναχώρηση στις 11:00 πμ. από τον χώρο στάθμευσης τoυ σταδίου της Ανόρθωσης «Αντώνης Παπαδόπουλος» και από τον χώρο του σταδίου της Νέας Σαλαμίνας «Αμμόχωστος Επιστροφή» (χώρος μπροστά από το Σωματείο).

H Ευρώπη πάει Αμμόχωστο, λοιπόν. Εσύ;»

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ