aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαH αναγνώριση ενός (αδικημένου) πιστού «στρατιώτη»

H αναγνώριση ενός (αδικημένου) πιστού «στρατιώτη»

Δεν είναι μόνο το σπουδαίο διπλό επί της Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ» και τα αγωνιστικά οφέλη μίας νίκη επί ενός ιστορικού ευρωπαϊκού συλλόγου. Ούτε οι 570.000 ευρώ που μπήκαν στο ταμείο του Απόλλωνα. Η χαρά των φίλων του Απόλλωνα το βράδυ της Πέμπτης ήταν ακόμα μεγαλύτερη γιατί είδαν ένα δικό τους παιδί να διαπρέπει.

Ο λόγος για τον Μάριο Στυλιανού. Ο 25χρονος αμυντικός ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου και δικαιούται επάξια τον τίτλο του MVP μίας ιστορικής νίκης, της δεύτερης του Απόλλωνα εκτός έδρας σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης και πρώτης κυπριακής ομάδας επί γαλλικού εδάφους.

Αγωνιζόμενος στη θέση του δεξιού μπακ-χαφ στο 3-4-3 του Σωφρόνη Αυγουστή ο Στυλιανού ήταν εξαιρετικός τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά. Πιστώνεται την υπέροχη σέντρα στο δεύτερο γκολ του Μάγκλιτσα, ενώ πέτυχε ένα από τα ωραιότερα τέρματα της τελευταίας αγωνιστικής των ομίλων της διοργάνωσης «καρφώνοντας» με εξωτερικό φάλτσο την μπάλα στο «παραθυράκι» της εστίας του Εσκάλες.

Ήταν μόλις το δεύτερο γκολ του Στυλιανού με τη φανέλα του Απόλλωνα και το οποίο σημειώθηκε σχεδόν πέντε χρόνια μετά. Το παρθενικό του τέρμα επιτεύχθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2013 κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα στο Τσίρειο.

Γέννημα θρέμμα του Απόλλωνα ο Στυλιανού αποτελεί πιστό «στρατιώτη» στις υπηρεσίες κάθε προπονητή των γαλάζιων. Μοναδική «γεμάτη» σεζόν στην καριέρα του ήταν το 2013/14, όταν κατέγραψε 27 εμφανίσεις, εκ των οποίων οι 25 ως βασικός. Εκ τότε αποτελεί «ρεζέρβα» για τη δεξί άκρο της άμυνας.

Από το 2015 και έπειτα είναι στην «σκιά» του (κορυφαίου δεξιού μπακ που ήρθε ποτέ στον Απόλλωνα) Ζοάο Πέδρο. Στο «Βελοντρόμ» ο Μάριος Στυλιανού απέδειξε ότι κατέχει επάξια θέση στον πληρέστερο Απόλλωνα όλων των εποχών, αποτελεί αξιόπιστη επιλογή και δικαιούται αναγνώρισης από τον κόσμο της ομάδας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ