aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΓράφει Ιστορία

Γράφει Ιστορία

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Μαζί με τον Βάλε, τον Ρομπέρζ και τον Σατσέτι, ο Ζοάο Πέδρο αγωνίζεται σχεδόν χωρίς διακοπή στον Απόλλωνα φέτος. Με τη συμμετοχή του όμως στον αγώνα κόντρα στην Έβερτον ο Πορτογάλος κατέγραψε ένα αξεπέραστο ευρωπαϊκό ατομικό ρεκόρ.

Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα που έχει αγωνιστεί σε 20 σερί ευρωπαϊκούς αγώνες, ξεπερνώντας τον συμπατριώτη του Μπρούνο Βάλε που μετρούσε 19 σερί ευρωπαϊκές αγωνιστικές παρουσίες ο οποίος δεν είχε χάσει μάλιστα ούτε λεπτό! Αν δεν αγωνιζόταν ο Κίσσας, ο Βάλε θα είχε και αυτός μια εικοσάδα συνεχόμενων αγώνων.

Ο Ζοάο Πέδρο έκανε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στις 2 Ιουλίου 2015 κόντρα στον εκτός έδρας αγώνα του Απόλλωνα με τη Σαξάν Μολδαβίας και έκτοτε δεν έχει χάσει κανέναν αγώνα παρά μόνο 23 λεπτά κόντρα στη Σαξάν, όταν αντικαταστάθηκε από τον Γουίλερ στο 67’. Έχασε και ένα λεπτό κόντρα στον εκτός έδρας αγώνα με την Καμπάλα, όταν είχε αντικατασταθεί από τον Μάριο Στυλιανού στο 89’.

Από τους Κύπριους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα ο Αντώνης Ηλία (Αντρελλής) κατέχει το ρεκόρ με τους περισσοτέρους σερί ευρωπαϊκούς αγώνες αφού μετρά 19, με δεύτερο τον Πάμπο Πίττα με 17 και τρίτο τον Μάριο Χαραλάμπους με 15 σερί ευρωπαϊκούς αγώνες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ