aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαGOAL...ALDO και «16» η Πορτογαλία (pics & vids)

GOAL…ALDO και «16» η Πορτογαλία (pics & vids)

Οι Πορτογάλοι είδαν τον αποκλεισμό κατάματα, όμως χάρη στον τεράστιο Κριστιάνο Ρονάλντο που σκόραρε δύο καθοριστικά γκολ, πήραν τη χρυσή ισοπαλία (3-3) από τους τρομερούς Ούγγρους και πέρασαν ως 3οι!

Φουριόζοι μπήκαν οι Πορτογάλοι στο ματς καθώς ήταν αυτοί που «καίγονταν» για βαθμούς (οι Ούγγροι είχαν προκριθεί ήδη στους «16» από τη δεύτερη αγωνιστική) και πίεζαν στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, χωρίς, ωστόσο, να κάνουν τη μεγάλη φάση.

Η ήδη άσχημη κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη στο 19΄: μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στον 37χρονο Γκέρα και ο κεντρικός μέσος των Ούγγρων μ’ ένα ασύλληπτο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και την καρδιά του Φερνάντο Σάντος στην Κούλουρη, καθώς με ήττα οι Ίβηρες πήγαιναν όχι στους «16», αλλά σπίτι τους.

Μετά την ψυχρολουσία του 1-0, η Πορτογαλία ανέβασε την απόδοσή της και στο 29΄ ο Κριστιάνο μ’ ένα ωραίο φάουλ από τα 40 μέτρα ανάγκασε τον Κίραλι να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 42΄, ωστόσο, η ηρεμία επανήλθε στο στρατόπεδο των Πορτογάλων- έστω και προσωρινά: ο Ρονάλντο με ωραία ασίστ βρήκε τον Νάνι κι αυτός πλάσαρε εν κινήσει για να ισοφαρίσει σε 1-1. Όπως θ’ αποδεικνυόταν, όμως, αργότερα, το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα απλό ορεκτικό…

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε νωχελικά στα πρώτα… 27 δευτερόλεπτά του κι εν συνεχεία εξελίχθηκε στο καλύτερο ημίχρονο που έχουμε δει σ΄ αυτό το Euro.

Στο 49΄ ο Τζούτζακ εκτέλεσε το φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Αντρέ Γκόμες και άλλαξε πορεία, με αποτέλεσμα ο Ρουί Πατρίτσιο να μην μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα και η Ουγγαρία να μπει μπροστά στο σκορ με 2-1.

Σ’ εκείνο το σημείο ο Κριστιάνο αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα… πόδια του: μόλις ένα λεπτό μετά το 2-1, χάρη σ’ ένα μυθικό τακουνάκι έστειλε με μαγικό τρόπο την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.

Ωστόσο, η χαρά του Σάντος δεν κράτησε για πολύ, καθώς η τύχη της Ουγγαρίας δεν είχε πει, ακόμα, την τελευταία της λέξη: ο Τζούτζακ στο 55΄ εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα βρήκε στο τείχος, ο ίδιος πήρε το «ριμπάουντ» και σούταρε ξανά, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Νάνι και άλλαξε πορεία με αποτέλεσμα να γίνει το 3-2.

Πάνω που η κατάθλιψη, αγκαζέ με την σχιζοφρένεια, κόντευαν να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι των Πορτογάλων φιλάθλων, ο αρχηγός τους «καθάρισε» και πάλι: στο 62΄ ο Κουαρέσμα- που μόλις είχε περάσει στο ματς- έβγαλε την σέντρα και ο Ρονάλντο με ωραία κεφαλιά ισοφάρισε εκ νέου σε 3-3!

Στην αμέσως επόμενη φάση, όμως, οι εκπληκτικοί και «απέθαντοι» σήμερα Ούγγροι παραλίγο να βάλουν και τέταρτο γκολ, όμως το πλασέ του Έλεκ βρήκε στο δεξί δοκάρι του Ρουί Πατρίσιο και το σκορ δεν άλλαξε.

Μετά από αυτό το εξωφρενικό εικοσάλεπτο οι δύο ομάδες κατέβασαν ρυθμούς, με τους Ίβηρες να έχουν τα ηνία του αγώνα και τον Κριστιάνο στο 74΄ μετά από νέα περίτεχνη ενέργεια να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κίραλι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πορτογαλία: Ρουί Πατρίσιο, Βιεϊρίνια, Πέπε, Ρικάρντο Καρβάλιο, Ελισέου, Ζοάο Μάριο, Μουτίνιο (46′ Ρενάτο Σάντσες), Γουίλιαμ Καρβάλιο, Αντρέ Γκόμες (61′ Κουαρέσμα), Νάνι (81′ Ντανίλο), Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ουγγαρία: Κίραλι, Λανγκ, Γκούζμικς, Γιουχάζ, Κόρχουτ, Ντζούντζακ, Γκέρα (46′ λ.τρ. Μπέσε), Πιντέρ, Λόβρενσικς (82′ Στίμπερ), Έλεκ, Ζάλαϊ (70′ Νέμεθ)

Πατήστε πάνω στο γραφικό με το όνομα του αγώνα, για τα ανάλογα στατιστικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ