aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΓλύτωσε στο 94' η Ρεάλ, «καταιγίδες» Σίτι και Ντόρτμουντ! (αποτελέσματα & vids)

Γλύτωσε στο 94′ η Ρεάλ, «καταιγίδες» Σίτι και Ντόρτμουντ! (αποτελέσματα & vids)

Η Σπόρτινγκ ήταν αγκαλιά με μία πρώτου μεγέθους έκπληξη μέσα στη Μαδρίτη, αλλά η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ είχε τον τελευταίο λόγο και με γκολ στο 89′ και στις καθυστερήσεις άρχισε νικηφόρα! Την ίδια ώρα η Ντόρτμουντ με σκόρερ τον Παπασταθόπουλο περνούσε με έξι γκολ από την Βαρσοβία.

Μετά από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο, η Σπόρτινγκ έβαλε… φωτιά στη Μαδρίτη στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους όταν μετά από λάθος συνεργασία τους Κροος με τον Μόντριτς ο Σέζαρ με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έβαλε τους Πορτογάλους μπροστά στο σκορ. Η Ρεάλ προσπάθησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, ο Ζιντάν ανακάτεψε την τράπουλα αλλά η ώρα περνούσε και το πολυπόθητο γκολ δεν ερχόταν. Ακόμα και στο 83′ όταν ο Ρονάλντο ουσιαστικά εξ επαφής, αν και σε θέση οφ σάιντ, σημάδευε το δοκάρι. Η ώρα περνούσε και όλα έδειχναν πως το αήττητο σερί της Ρεάλ στη διοργάνωση θα σταματούσε. Οι Μαδριλένοι όμως είχαν… άλλη άποψη.

Στο 89′ ο Κριστιάνο Ρονάλντο με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της πρώην ομάδας του για το 1-1 δίχως ωστόσο να πανηγυρίσει το γκολ. Το παιχνίδι όμως δεν τελείωσε εκεί, και αυτό γιατί στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων μετά από σέντρα του Ροντρίγκες ο Μοράτα με δυνατή κεφαλιά σκόραρε και έδωσε τη νίκη στη Ρεάλ!

Σκόρερ ο Παπασταθόπουλος

Σε… υγιεινό περίπατο μετέτρεψε το παιχνίδι με την Λέγκια η Ντόρτμουν κερδίζοντας με 6-0, έχοντας μάλιστα έξι διαφορετικούς σκόρερ! Ανάμεσα σε αυτούς και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που στο 15′ με κεφαλιά έκανε το 2-0 ενώ είχε προηγηθεί στο 7′ γκολ του Γκέτσε, επίσης με κεφαλιά. Στο 17′ μετά από φάση διαρκείας και διαδοχικές αποκρούσεις του Μάλαρτζ αλλά και δοκάρι, ο Μπάρτρα με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με την… τέταρτη για το 3-0. Στο δεύτερο μέρος, στο 51′ ο Γκερέιρο έκανε το 4-0 ενώ σε μία αντεπίθεση στο 76′ ο Κάστρο έκανε το 5-0. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ομπαμεγιάνγκ στο 86′.

Άστραψε και βρόντηξε ο Αγουέρο

Μία ημέρα μετά από την αναβολή της αναμέτρησης λόγω της βορχής, ξέσπασε νέα… καταιγίδα στο «City of Manchester Stadium» αυτή τη φορά από τον Κουν Αγουέρο! Ο Αργεντινός που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση σημείωσε χατ-τρικ στο 3-0 της Σίτι κόντρα στην Γκλάντμπαχ. Μάλιστα με αυτά τα τρία γκολ ο Αγουέρο έφτασε τα εννέα στα πέντε φετινά επίσημα παιχνίδια με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο των «πολιτών». Μόλις στο 9′ μετά από χαμηλή σέντρα ο Αγουέρο από κοντά έκανε το 1-0 ενώ στο 28′ κέρδισε το πέναλτι στο όριο της περιοχής, το εκτέλεσε ίδιος εύστοχα και έκανε το 2-0. Το 3-0 διαμορφώθηκε στο 77′ όταν από κάθετη πάσα του Στέρλιγνκ έφυγε από ελεγχόμενη θέση, τρίπλαρε και τον Ζόμερ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ενώ το τελικό 4-0 έγραψε λίγο πριν από το φινάλε ο Ιεανάτσο.

Πέρασε από το Λονδίνο η Μονακό, την… πάτησε η Λεβερκούζεν

Στην κορυφή του πέμπτου ομίλου με το… καλημέρα ανέβηκε η Μονακό που έφυγε με νίκη από την Αγγλία μετά από το 2-1 στην έδτα της Τότεναμ. Στο άλλο παιχνίδι η ΤΣΣΚΑ κατάφερε να κάνει την ανατροπή με δύο γκολ σε τρία λεπτά και πήρε το βαθμό στο Λεβερκούζεν. Οι Μονεγάσκοι κατάφεραν να… παγώσουν πλύ γρήγορα το Λονδίνο όταν στο 15′ ο Μπερνάντο Σίλβα έκανε το 0-1, ενώ με τη συμπλήρωση μισής ώρας ο Λεμάρ που είχε περάσει ως αλλαγή έκανε το 0-2. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια έχοντας μειώσει το σκορ, με τον Αλντεβάιρελντ να πιάνει την κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και να κάνει το 1-2. Σκορ που δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο με τη Μονακό να παίρνει το τρίποντο.

Ανατροπή σε τρία λεπτά

Η Λεβερκούζεν άρχισε ιδανικά το παιχνίδι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ καθώς μόλις στο 15′ προηγούταν με 2-0 χάρη σε γκολ των Μεχμέντι -από θέση οφ σάιντ- και Τσαλχάνογλου, όμως οι Ρώσοι δεν πτοήθηκαν και κατάφεραν την ανατροπή. Αρχικά στο 36′, σε αντεπίθεση μάλιστα μετά από ευκαιρία των γηπεδούχων, ο Τζαγκόεφ μείωσε σε 2-1 ενώ στο 38′ μετά από εξαιρετική συνεργασία Τζαγκόεφ – Τραορέ – Ερεμένκο, ο τελευταίος σε θέση τετ α τετ νίκησε τον Λένο για το τελικό 2-2.

«Κυρία» ήταν η Σεβίλλη

Μια Σεβίλλη αποφασισμένη πως δεν είναι ομάδα… Europa League, αλλά μπορεί να τα καταφέρει περίφημα ΚΑΙ στο Champions League, βραχυκύκλωσε τη Γιουβέντους και έφυγε με πολύτιμο βαθμό (0-0) από το Τορίνο. Η «Γηραιά Κυρία» είχε την υπεροχή από την αρχή, ωστόσο η κατοχή της ήταν ανούσια. Η Σεβίλλη ήταν εξαιρετικά οργανωμένη στον αγωνιστικό χώρο από τον Χόρχε Σαμπάολι και οι γηπεδούχοι δυσκολεύονταν να φτάσουν σε ευκαιρίες, ενώ δίσταζαν να ρισκάρουν περισσότερο γνωρίζοντας πως οι Ανδαλουσιάνοι είναι πολύ επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Οι «μπιανκονέρι» άγγιξαν το πολυπόθητο γκολ στο 59’, όταν η συστημένη σέντρα του Ντάνι Άλβες συνάντησε το κεφάλι του Γκονσάλο Ιγκουαΐν, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Μόνο… θαύμα δεν είναι η Λέστερ

Η Λέστερ έδειξε πως μόνο τυχαία δεν ήταν η περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι «αλεπούδες» πέρασαν σαν… σίφουνας από το Βέλγιο και την έδρα της Κλαμπ Μπριζ, επικρατώντας 3-0. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και άγγιξαν το γκολ με τη σέντρα αλλά ο Ισκιέρδο στο 3’ δεν κατάφερε να νικήσει τον Σμάιχελ. Ότι δεν έκανε ο Κολομβιανός, το έκανε ο Ολμπράιτον δύο λεπτά μετά που εκμεταλλεύθηκε την κακή έξοδο του Μπουτέγ και άνοιξε το σκορ σε κενή εστία. Οι πρωταθλητές Αγγλίας δεν έμειναν εκεί, έψαξαν το δεύτερο γκολ στην αντεπίθεση και σε μία από αυτές κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή. Ο Μαχρέζ ανέλαβε την εκτέλεση και στο 29’ έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Ο ίδιος παίκτης στο 61’ διαμόρφωσε το τελικό 3-0 με πέναλτι, το οποίο είχε κερδίσει ο Βάρντι από τον Μπουτέγ.

Έβγαλε τα… μάτια της η Πόρτο

Σκέτη απογοήτευση η Πόρτο του Εσπίριτο. Οι «δράκοι» έμειναν εντός έδρας στο 1-1 με την Κοπεγχάγη, η οποία άντεξε μέχρι το φινάλε, παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες από το 66’. Η Πόρτο ευτύχισε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 13’ με τρομερό σουτ του Οτάβιο που δεν πρόλαβε να… δει ο Ρόμπιν Όλσεν και έδειχνε ικανή να πετύχει και δεύτερο γκολ μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να νικήσουν τον πρώην τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ και το 1-0 παρέμεινε. Με την έναρξη της επανάληψης, όμως, οι Δανοί έφθασαν στην ισοφάριση. Ήταν ο Κορνέλιους στο 52’ που εκμεταλλεύθηκε και την κακή έξοδο του Κασίγιας και διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Η Κοπεγχάγη άντεξε, πάντως, μέχρι το φινάλε παρά την πίεση της Πόρτο και παρότι έμειναν με δέκα παίκτες στο 66’ λόγω αποβολής του Γκρέγκους.

Με το δεξί στο νέο της «παλάτι»

Η Λιόν έκανε εντυπωσιακό ποδαρικό σε αγώνα Champions League στο νέο της γήπεδο δείχνοντας ικανή να συνεχίσει την παράδοση του «Ζερλάν». Η Ολιμπίκ παρά την απουσία του τραυματία Λακαζέτ δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει 3-0 της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Η κεφαλιά του Τολισό στο 13’ άνοιξε το δρόμο, ενώ στην επανάληψη ανέλαβε να «καθαρίσει» ο Κορνέ, καθώς στο 49’ σέρβιρε στον Φερί το δεύτερο γκολ και στο 57’ ο ίδιος με όμορφο πλασέ στην κίνηση έκανε το 3-0. Η απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Σουντανί λίγο μετά απέτρεψε στους Κροάτες τη δυνατότητα να ελπίζουν για κάτι καλύτερο.

Αναλυτικά οι αγώνες, τα σκορ και οι σκόρερ:

ΤΡΙΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Μάντσεστερ Σίτι – Μπορούσια Γκλάντμπαχ 4-0 (9′, 27′ πεν., 77′ Αγουέρο, 90′ + 1 Ιεανάτσο).

ΠΕΜΠΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Μπάγερ Λεβερκούζεν – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-2 (9′ Μεχμεντί, 15′ Καλιάνογλου – 37′ Ντζακόεφ, 39′ Ερεμένκο).

Τότεναμ – Μονακό 1-2 (45′ Άλντερβαϊρελντ / 15′ Σίλβα, 31′ Λεμάρ).

ΕΚΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ρεάλ Μαδρίτης – Σπόρτινγκ Λισαβόνας 2-1 (87′ Ρονάλντο, 90′ + 4 Μοράτα / 47′ Σέζαρ).

Λέγκια Βαρσοβίας – Μπορούσια Ντόρτμουντ 0-6 (7′ Γκέτσε, 16′ Παπασταθόπουλος, 18′ Μπάρτρα, 52′ Γκερέιρο, 76′ Γκονσάλο, 87′ Ομπαμεγιάνγκ).

ΕΒΔΟΜΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Κλαμπ Μπριζ – Λέστερ 0-3 (6′ Αλμπράιτον, 29′, 61′ πεν. Mάχρεζ).

Πόρτο – Κοπεγχάγη 1-1 (13′ Οτάβιο / 52′ Κορνέλιους).

ΟΓΔΟΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Γιουβέντους – Σεβίλλη 0-0

Λιόν – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-0 (13′ Τολίσο, 50′ Φέρι, 57′ Κόρνετ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ