aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΓλίτωσε με τερματοφύλακα τον Γουόκερ η Σίτι - χαμός στο Ζάγκρεμπ (vids)

Γλίτωσε με τερματοφύλακα τον Γουόκερ η Σίτι – χαμός στο Ζάγκρεμπ (vids)

Τρεις έγιναν οι ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκριση στους «16» του Champions League, μετά την ολοκλήρωση του «δεύτερου πιάτου» της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

Μετά τις Μπάγερν και Γιουβέντους, η Παρί Σεν Ζερμέν «έκλεισε θέση» για την φάση των νοκ άουτ αγώνων, μετά την αποψινή της νίκη με 1-0 επί της Κλαμπ Μπριζ στο Παρίσι. Οι Βέλγοι είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 76΄, αλλά ο Κέιλορ Νάβας μπλόκαρε το πέναλτι του Ντιάν!

Ο 18χρονος Ροντρίγκο στο ντεμπούτο του σε εντός έδρας αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League φρόντισε να δείξει ένα μέρος του τεράστιου ταλέντου του και να δικαιολογήσει γιατί η «Βασίλισσα» δαπάνησε 45 εκ. ευρώ για να τον αποκτήσει. Με το χατ τρικ που σημείωσε (στα πρώτα 7 λεπτά είχε πετύχει δύο γκολ) «υπέγραψε» την άνετη νίκη των «μερένγκες» επί της Γαλατασαράι με 6-0 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και, πλέον, οι Μαδριλένοι βρίσκονται «αγκαλιά» με το «εισιτήριο» για τους «16».

Απίστευτο ματς έγινε στο Ζάγκρεμπ, όπου η Σαχτάρ αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ με 3-1 μέχρι το 93ο λεπτό, κατάφερε να πετύχει 2 γκολ και να φύγει αήττητη με σκορ 3-3 από την έδρα της Ντιναμό και, πλέον, οι δύο ομάδες θα συνεχίσουν τη μάχη για την 2η θέση.

Ατλέτικο Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι απέτυχαν να «κλειδώσουν» την πρόκριση μετά την ήττα της πρώτης από την Λεβερκούζεν (2-1) και την ισοπαλία της δεύτερης στο Μιλάνο με την Αταλάντα (1-1).Τρεις έγιναν οι ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκριση στους «16» του Champions League, μετά την ολοκλήρωση του «δεύτερου πιάτου» της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

1ος Όμιλος

Η Παρί Σεν Ζερμέν ταλαιπωρήθηκε, αλλά πήρε τη νίκη απέναντι στην Μπριζ με 1-0 και έχοντας κάνει το απόλυτο μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές εξασφάλισε την παρουσία της στους «16» του Champions League.

O Ροντρίγκο Γκόες ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο Ρεάλ – Γαλατασαράι 6-0, αφού πέτυχε δύο γκολ στα επτά πρώτα λεπτά, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Champions League που πετυχαίνει κάτι τέτοιο και συνάμα και ο νεότερος Βραζιλιάνος που σκοράρει στην διοργάνωση σε ηλικία 18 ετών και 301 ημερών. Επιπλέον έγινε και ο δεύτερος νεότερος μετά τον Ραούλ που κάνει χατ-τρικ. Ο Μπενζεμά πέτυχε άλλα δύο και έγινε ο δεύτερος μετά τον Μέσι που σκοράρει σε 15 σερί σεζόν στην διοργάνωση, ενώ έφτασε τα 50 γκολ με την φανέλα της Ρεάλ στο Champions League.

Ρεάλ Μαδρίτης – Γαλατασαράι 6-0 (4′, 7′, 93′ Ροντρίγκο, 14′ Ράμος, 45′, 81′ Mπενζεμά)

Παρί Σεν Ζερμέν – Μπριζ 1-0 (22′ Ικάρντι)

Βαθμολογία: Παρί 12, Ρεάλ 7, Μπριζ 2, Γαλατασαράι 1.

H επόμενη αγωνιστική (5η):
Γαλατασαράι – Μπριζ
Ρεάλ Μαδρίτης – Παρί Σεν Ζερμέν

2ος Όμιλος

Ανεβασμένη η Τότεναμ πέρασε από το Βελιγράδι με πειστική εμφάνιση κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, «καθάρισε» τον Ερυθρό Αστέρα με 4-0 και με επτά βαθμούς πλέον έφτασε ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Μάλιστα, έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να παλέψει μέχρι το φινάλε το ευρωπαϊκό του ταξίδι, διεκδικώντας τη θέση που οδηγεί στο Europa League.

Ο Λο Σέλσο στο 34ο λεπτό άνοιξε τον λογαριασμό για τους «σπερς», ενώ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Αστέρας είχε… διπλό δοκάρι, με τον Παφκόφ και τον Λα Πάρα να μην μπορούν να φτάσουν στην ισοφάριση.

Στην επανάληψη ανέλαβε δράση ο Σον. Αρχικά στο 57’ και στη συνέχεια στο 61’ βρήκε δίχτυα και κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα του Ποτσετίνο. To τελικό 4-0 διαμόρφωσε στο 86ο λεπτό ο Έρικσεν.

Μπάγερν Μονάχου – Ολυμπιακός 2-0 (69′ Λεβαντόφσκι, 89′ Πέρισιτς)

Ερυθρός Αστέρας – Τότεναμ 0-4 (34′ Σέλσο, 58′, 61′ Σον, 86′ Έρικσεν)

Βαθμολογία: Μπάγερν 12, Τότεναμ 7, Ερυθρός Αστέρας 3, Ολυμπιακός 1.

3ος Όμιλος

Απίστευτα θρίλερ στον 3ο όμιλο! Η Μαν. Σίτι χρειάστηκε να τελειώσει το ματς με γκολκίπερ τον Γουόκερ για να πάρει 1-1 από την Αταλάντα κι η Σαχτάρ πήρε 3-3 από τη Ντιναμό σκοράροντας δις μετά το 93’.

Αταλάντα – Μάντσεστερ Σίτι 1-1 (49′ Πάσαλιτς / 7′ Στέρλινγκ)

Ντινάμο Ζάγκρεμπ – Σαχτάρ Ντόνετσκ 3-3 (25′ Πέτκοβιτς, 83′ Ιβάνουσετς, 89′ Όλμο / 13′ Πατρίκ, 93′ Ζούνιορ Μοράες, 98′ Τετέ)

Βαθμολογία: Μάντσεστερ Σίτι 10, Ντιναμό Ζάγκρεμπ 5, Σαχτάρ Ντόνετσκ 5, Αταλάντα 1.

Η επόμενη αγωνιστική (5η)
Μάντσεστερ Σίτι-Σαχτάρ Ντόνετσκ
Αταλάντα-Ντιναμό Ζάγκρεμπ

4ος Όμιλος

Την πρώτη της νίκη στους φετινούς ομίλους του Champions League πανηγύρισε η Μπάγερ, που επικράτησε της Ατλέτικο Μαδρίτης με 2-1 στο Λεβερκούζεν και με το εν λόγω «τρίποντο» έμεινε… ζωντανή στην διεκδίκηση της τρίτης θέσης που οδηγεί στο Europa League.

Ο Τόμας με αυτογκόλ 41’ άνοιξε το σκορ, ενώ ο Φόλαντ πέτυχε στο 55’ το δεύτερο γκολ για τους Γερμανούς, που ολοκλήρωσαν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Αμίρι με απευθείας κόκκινη στο 83ο λεπτό για να έρθει ο Μοράτα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων και να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα…

Λοκομοτίβ Μόσχας – Γιουβέντους 1-2 (12′ Μίραντσουκ / 4′ Ράμσι, 90+3 Ντάγκλας Κόστα)

Λεβερκούζεν – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0 (41′ αυτογκολ Παρτέι, 55′ Φόλαντ) 

Βαθμολογία: Γιουβέντους 10, Ατλέτικο 7, Λεβερκούζεν 3, Λοκομοτίβ Μόσχας 3.

Η επόμενη (5η) αγωνιστική:
Γιουβέντους-Ατλέτικο Μαδρίτης
Λοκομοτίβ Μόσχας-Μπάγερ Λεβερκούζεν

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ