aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΓκουαρντιόλα: «Με αυτές τις τιμές, δεν θα πάρουμε επιθετικό το καλοκαίρι»

Γκουαρντιόλα: «Με αυτές τις τιμές, δεν θα πάρουμε επιθετικό το καλοκαίρι»

Είτε το εννοεί, είτε… μπλοφάρει, ο Πεπ Γκουαρντιόλα προκάλεσε αίσθηση στη σημερινή (3/4) συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με τη Λέστερ, δηλώνοντας ότι το πιθανότερο είναι η Μάντσεστερ Σίτι να μην κινηθεί το καλοκαίρι για την απόκτηση αντικαταστάτη του Σέρχιο Αγουέρο.

Ο Αργεντινός επιθετικός θα αποτελέσει οριστικά παρελθόν από τον αγγλικό σύλλογο στο τέλος της σεζόν, όταν και ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του, και ήδη δημοσιεύματα συνδέουν τους “σίτιζενς” με περιζήτητους παίκτες, όπως ο Έρλινγκ Χάαλαντ και ο Χάρι Κέιν.

Ο Γκουαρντιόλα ουσιαστικά διέψευσε αυτά τα σενάρια, λέγοντας ότι η Μάντσεστερ Σίτι δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά τέτοιες μεταγραφές. “Με αυτές τις τιμές, δεν πρόκειται να αγοράσουμε επιθετικό, είναι αδύνατον. Όπως όλοι οι σύλλογοι, έτσι κι εμείς έχουμε οικονομικά προβλήματα. Με τα σημερινά δεδομένα, το πιο πιθανό είναι να μην πάρουμε επιθετικό για τη νέα σεζόν” δήλωσε ο Καταλανός τεχνικός.

Αναφερόμενος στον Αγουέρο, που θα αποχωρήσει από το “Ετιχαντ” μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια, ο Πεπ Γκουαρντιόλα χαρακτήρισε “απίθανο” να βρεθεί κάποιος που θα φτάσει τα δικά του επιτεύγματα. Ο “Κουν” έχει συμμετάσχει σε 384 αγώνες με τη Μάντσεστερ Σίτι και έχει πετύχει 257 τέρματα, αριθμός που τον καθιστά πρώτο σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου. Το δικό του γκολ, στις καθυστερήσεις του τελεταίου αγώνα της περιόδου 2011-12 με την ΚΠΡ, χάρισε στους “πολίτες” τον πρώτο τίτλο τους μετά από 44 χρόνια. Συνολικά, ο Αργεντινός πανηγύρισε με τη Σίτι τέσσερα πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και πέντε λιγκ καπ Αγγλίας, χωρίς να υπολογίζεται η φετινή σεζόν, όπου η ομάδα του Μάντσεστερ έχει σχεδόν εξασφαλίσει τον τίτλο στην Premier League και παραμένει στη διεκδίκηση των υπολοίπων στόχων της (κύπελλο, λιγκ καπ, Champions League).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ