aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΓκουαρντιόλα: «Η διαφορά τερμάτων μπορεί να κρίνει τον τίτλο»

Γκουαρντιόλα: «Η διαφορά τερμάτων μπορεί να κρίνει τον τίτλο»

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, έκανε δηλώσεις ενόψει του αποψινού (21:45) αγώνα με την Έβερτον για το πρωτάθλημα, λέγοντας ότι η «μάχη» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τη Λίβερπουλ, ενδέχεται να κριθεί την τελευταία αγωνιστική ή και στη διαφορά τερμάτων. Δηλαδή πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει ισοβαθμία μεταξύ των δύο ομάδων, μετά το πέρας της τελευταίας αγωνιστικής.

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας με 59 βαθμούς, 3 πίσω από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ. Η διαφορά έχει μειωθεί μετά τις δύο σερί ισοπαλίες της ομάδας του Κλοπ με Λέστερ και Γουέστ Χαμ, αμφότερες με σκορ 1-1.

«Το πρώτο μέλημά μας είναι να νικήσουμε και το δεύτερο είναι το εξής: αν μπορείς να σκοράρεις,σκόραρε και αν μπορείς να αποφύγεις να δεχθείς γκολ, κάντο, επειδή μπορεί να βγεις πρώτος στην Premier League, εξαιτίας της διαφοράς τερμάτων. Σίγουρα δε μπορώ να πω στους παίκτες μου ότι πρέπει να νικήσουν 25-0, δε θα το πω ποτέ αυτό. Πρώτον, πρέπει να κερδίσεις τον αγώνα και δεύτερον να προσπαθήσεις να σκοράρεις, επειδή όλα μπορεί να κριθούν στη διαφορά τερμάτων. Είμαι αρκετά σίγουρος ότι ο νικητής θα κριθεί στην τελευταία ή στην προτελευταία αγωνιστική. Είμαι σίγουρος», ανέφερε ο Γκουαρντιόλα.

Με αυτά τα λόγια, ο προπονητής των πρωταθλητών θέλει να δείξει ότι η κούρσα τίτλου με τη Λίβερπουλ, θα είναι μέχρι τέλους εξαιρετικά αμφίρροπη και ότι ο αποψινός αγώνας με την Έβερτον είναι πολύ σημαντικός, όπως και ο κάθε αγώνας από τώρα μέχρι το τέλος.

Εξάλλου, με νίκη απόψε της Σίτι, ο Σαλάχ και η παρέα του θα αποκτήσουν… συγκάτοικο στην κορυφή και συγκεκριμένα στους 62 βαθμούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγώνας Έβερτον-Μάντσεστερ Σίτι διεξάγεται απόψε, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι «πολίτες» θα παίξουν την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στον τελικό του Καραμπάο Καπ με την Τσέλσι. Εκείνο το Σαββατοκύριακο θα γίνει η 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ