aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΓκουαρντιόλα: «Έχω πολύ καλή σχέση με τον Σάρι. Χρειάζεται χρόνο»

Γκουαρντιόλα: «Έχω πολύ καλή σχέση με τον Σάρι. Χρειάζεται χρόνο»

Η χθεσινή επικράτηση της Μάντσεστερ Σίτι με σκορ 6-0 επί της Τσέλσι, ήταν η μεγαλύτερη των «μπλε» σε όλες τις διοργανώσεις από το 1991. Επίσης, ήταν η χειρότερη στην καριέρα του Ιταλού τεχνικού.

Ωστόσο, ο Πεπ Γκουαρντιόλα έσπευσε να υπερασπιστεί τον ομόλογό του στην Τσέλσι λέγοντας τα εξής:

«Μας κέρδισαν στο Στάμφορντ Μπριτζ στον πρώτο γύρο, πέρσι με τη Νάπολι (τότε ο Σάρι ήταν στην ιταλική ομάδα) για το Τσάμπιονς Λιγκ τα ματς ήταν σφιχτά. Σε αυτούς τους αγώνες, ανά διαστήματα, οι αντίπαλοί μας ήταν καλύτεροι», ανέφερε ο Γκουαρντιόλα, θέλοντας να πει πως η δουλειά ενός προπονητή δεν κρίνεται σε έναν αγώνα, αλλά διαχρονικά. 

«Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πόσο δύσκολο είναι. Το έχω πει πολλές φορές. Η πρώτη μου χρονιά εδώ ήταν επίσης δύσκολη. Μερικές φορές παίζαμε καλά, αλλά όχι με συνέπεια. Πολλοί λένε ‘εντάξει, ο προπονητής έρχεται, παίρνει παίκτες και αμέσως έρχονται τα αποτελέσματα’. Όχι, χρειάζεται χρόνο. Εξαρτάται από την εμπιστοσύνη των ιδιοκτητών, των ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι. Ο βασικός λόγος που αποφάσισα να έρθω στη Μάντσεστερ Σίτι, ήταν επειδή τα αφεντικά, ο πρόεδρος συγκεκριμένα, δε χρειαζόταν να τον πείσω. Με ξέρει.  Όταν κάτι δεν πηγαίνει καλά, προσπαθούμε να βρούμε λύση. Δεν σκέφτεται (ο πρόεδρος) ότι όταν κερδίζω είμαι καλός και όταν χάνω όχι. Αυτός είναι ο λόγος που ευχαριστιέμαι τη θητεία μου σε αυτόν τον σύλλογο».

Μετά το τέλος του αγώνα και την ήττα της Τσέλσι, ο Σάρι κατευθύνθηκε αμέσως στα αποδυτήρια, αγνοώντας την χειραψία με τον Γκουαρντιόλα.  «Μίλησα με τον Τζιαφράνκο Τζόλα (βοηθός του Σάρι). Ο Μαουρίτσιο Σάρι δεν με είδε. Έχω πολύ καλή σχέση μαζί του, άρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ