aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΓκουαρδιόλα: «Θα υπερασπίζομαι τα ανθρώπινα δικαιώματα ακόμα και στην Αραβία»!

Γκουαρδιόλα: «Θα υπερασπίζομαι τα ανθρώπινα δικαιώματα ακόμα και στην Αραβία»!

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα πήρε το σοβαρό του ύφος και έκανε σαφή την κατάσταση προς όλους, έπειτα από τα όσα συμβαίνουν στην Καταλονία.

Ο κόουτς της Μάντσεστερ Σίτι είναι ένας από τους εξαγριωμένους Καταλανούς που είδαν τους αυτονομιστές να φυλακίζονται για το ζήτημα της ανεξαρτησίας και της απόσχισης από την υπόλοιπη Ισπανία.

Ωστόσο, πάντοτε πολιτισμένα και με λογική, «φωνάζει» ότι πρέπει να λυθούν όλα με διάλογο, με τη βοήθεια και των άλλων χωρών για να μπει ένα τέλος σε όλη αυτή την κατάσταση που παρατηρείται και με την οποία η Καταλονία βρίσκεται σε μια συνεχή αναταραχή.

«Πόσο υπέροχος είναι ο κόσμος… Απ’ όλη την Καταλονία να στηρίζουν και να συμπαραστέκονται σε πολιτικούς φυλακισμένους και δυο ακτιβιστές που είναι στη φυλακή. Μακάρι η διεθνής κοινωνία να βοηθήσει να λύσουμε τις διαφορές μας στην Καταλονία.

Η κάθε χώρα κοιτάζει τα δικά της, αλλά πρέπει να βοηθήσουν όλοι μαζί. Η Ευρώπη, η Βρετανία, μακάρι να βοηθήσουν να λύσουμε αυτό το ζήτημα. Ο κόσμος δεν δείχνει πλέον τόση εμπιστοσύνη. Αν χρειαστεί κανείς εμένα, να ξέρει ότι θα το κάνω και θα υπερασπιστώ τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είτε πρόκειται για τη χώρα μου, είτε για την Αραβία, είτε οπουδήποτε.

Πρέπει να πολεμήσουμε τον ρατσισμό, τις διακρίσεις του φύλου, να είμαστε υπέρ της ισότητας άνδρα και γυναίκας. Θα είμαι πάντοτε παρών σε αυτά. Όποτε γίνει, όπου γίνει» είπε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα των «πολιτών» με την Κρίσταλ Πάλας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ