aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΓκολ σε ντέρμπι, γκολ δίχως ήττα

Γκολ σε ντέρμπι, γκολ δίχως ήττα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Βλέποντάς τον να αγωνίζεται δύσκολα περνά από το μυαλό ότι στις 29 του τρέχοντος μήνα θα γίνει 36 ετών. Είναι σαν να κρύβει χρόνια. Ψυχωμένος, καλός ανασταλτικά, με οργανωτικές και δημιουργικές ικανότητες, ο Χόρχε Λαρένα είναι από τους καλύτερους μέσους του κυπριακού πρωταθλήματος. Και σίγουρα αποτελεί έναν από τους κυριότερους λόγους που, στα πλείστα παιχνίδια της, κυριαρχεί στον χώρο του κέντρου η ΑΕΚ. Σήμα κατατεθέν του, όμως, είναι ο συνδυασμός δύναμης και τεχνικής που συνθέτουν ένα πολύ καλό σουτ, χάρις στο οποίο πέτυχε ορισμένες γκολάρες.

Η εισαγωγή για τον Ισπανό από τα Κανάρια Νησιά, βεβαίως, γίνεται με αφορμή το προψεσινό υπέροχο γκολ του, με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ, που χάρισε τη νίκη στο ματς με την ΑΕΛ (1-0). Στο 41ο λεπτό του αγώνα έστειλε την μπάλα εκεί, που ακόμα και η σωστή εκτίναξη του Ζόσιμαρ Βοζίνια δεν ήταν ικανή να αποτρέψει το τέρμα.

Το προψεσινό ήταν το 16ο γκολ του με την κιτρινοπράσινη φανέλα, 15 στο πρωτάθλημα και ένα στο Γιουρόπα Λιγκ (στο 1-1 με τη Λίνκολν). Αριθμός ικανοποιητικός για ποδοσφαιριστή της μεσαίας γραμμής, ωστόσο το ζουμί είναι αλλού…

Ο Λαρένα σκοράρει συνήθως στα ματς-φωτιά. Δεν είναι τυχαίο που από τις μεγάλες ομάδες, έως τώρα του… ξεφεύγει μόνο η Ομόνοια. Θύματά του υπήρξαν τρεις φορές ο Απόλλων (στο 3-1 του 2015, στο 2-2 και στο 6-1 του 2016), δύο ο ΑΠΟΕΛ (στο 4-4 του 2015 και στο 2-1 του 2017), δύο η ΑΕΛ (η προηγούμενη ήταν στο 1-1 του 2017) και μία η Ανόρθωση (στο 4-1 του 2017). Σύνολο, οκτώ τέρματα απέναντι σε ομάδες του «τοπ 6».

Το σκοράρισμά του, όμως, συνοδεύεται με μία εντυπωσιακή σύμπτωση. Σε κανένα από τα 16 παιχνίδια που είδε δίχτυα δεν έφυγε ηττημένη η ΑΕΚ από το γήπεδο! Ο απολογισμός είναι 11 νίκες και πέντε ισοπαλίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ