aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΓκαθτανιάγα: «Είχα προτάσεις, γι' αυτό επέλεξα την ΑΕΛ»

Γκαθτανιάγα: «Είχα προτάσεις, γι’ αυτό επέλεξα την ΑΕΛ»

Ο Γιον Γκαθτανιάγα παραχώρησε συνέντευξη σε ιστοσελίδα της πατρίδας του για την απόφασή του να αποδεχθεί την πρόταση της ΑΕΛ. Ο 27χρονος Ισπανός μέσος μίλησε για τη φετινή πορεία των «γαλαζοκιτρίνων» στο πρωτάθλημα, για τη ζωή στην Κύπρο και πολλά άλλα.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόφαση που πήρα το καλοκαίρι. Δεν μετανιώνω καθόλου που ήρθα στην Κύπρο. Είχα αρκετές προτάσεις. Μετά από τις εμπειρίες στην Σεγούντα ήθελα να επιλέξω να πάω στο εξωτερικό. Με το πέρασμα του χρόνου όταν κάποιος βρίσκεται εκτός της πρώτης κατηγορίας, δεν τον υπολογίζουν. Έτσι αποφάσισα να πάω σε άλλο πρωτάθλημα, σε άλλη χώρα. Υπήρχαν κάποιες πιθανότητες για να πάω στην Πολωνία, αλλά υπήρχε και η δυνατότητα για την Κύπρο και είμαι εδώ», είπε αρχικά.

Ερωτηθείς για την πορεία της ΑΕΛ, είπε: «Παίζουμε καλά. Πριν από δέκα ημέρες αντιμετωπίσαμε τον ΑΠΟΕΛ που είναι πρωταθλητής τα τελευταία 6 χρόνια και πήγαμε πολύ καλά. Μεταξύ των πρώτων 5-6 του πρωταθλήματος υπάρχουν αρκετά ισχυρές ομάδες και από εκεί προς τα κάτω είναι αλήθεια ότι το επίπεδο πέφτει αρκετά. Έχουμε προπονητή τον Ντούσαν Κέρκεζ ο οποίος συνήθως παίζει με δύο κεντρικά χαφ και είμαι ένας από αυτούς»

Αναφερόμενος στις δυσκολίες της γλώσσας, επεσήμανε: «Το επίπεδο αγγλικών μου ήταν χαμηλό. Αλλά όταν ήμουν για πρώτη φορά μόνος μου, πριν τη γυναίκα μου και το παιδί μου, δεν είχα άλλη επιλογή. Υπάρχουν πολλοί Βραζιλιάνοι και Ισπανοί στην ομάδα, δεν έχω προβλήματα επικοινωνίας. Όταν ήρθα στην ΑΕΛ και οι νέοι μου συμπαίκτες έψαχναν στο διαδίκτυο για να μάθουν ποιος είμαι μου άρχισαν τα αστεία όταν βρήκαν μία φωτογραφία στην οποία είμαι με τον Μέσι κατά τη διάρκεια του αγώνα του κυπέλλου στο Καμπ Νου. Ήταν το πρώτο πράγμα που βγήκε στο όνομά μου στο Google»

Σε ερώτηση για την χρονική διάρκεια του συμβολαίου του, είπε: «Τελειώνει το 2021. Ο σύλλογος επένδυσε σε μένα, πράγμα που βοήθησε στο να καταλήξουμε σε συμφωνία. Όσο για το μέλλον μου; Ποτέ δεν το γνωρίζει. Δεν κλείνω την πόρτα σε τίποτα»

Jon Gaztañaga

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ