aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΓκαλίτσιος στον «Active» : «Εύκολη απόφαση, γνωρίζω και παίκτες που θα έρθουν»

Γκαλίτσιος στον «Active» : «Εύκολη απόφαση, γνωρίζω και παίκτες που θα έρθουν»

Το πρώτο μετεγγραφικό απόκτημα της Ανόρθωσης, o Γιώργος Γκαλίτσιος μίλησε αποκλειστικά στον Active (107.4 & 102.5) στην εκπομπή «Τα Λέμε Όλα» και αναφέρθηκε στη συμφωνία του με την «Μεγάλη Κυρία» και στους στόχους του με την ομάδα της Αμμοχώστου.

Ο Ελλαδίτης αμυντικός εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση της μετεγγραφής, τονίζοντας ότι υπέγραψε με… κλειστά μάτια λόγω Τιμούρ Κετσπάγια. Παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος ενόψει της νέας σεζόν επισημαίνοντας πως η Ανόρθωση είναι αναγκασμένοι πάντα να πρωταγωνιστεί.

Διαβάστε επίσης: «Σφήνα» για απόκτηση του Πράνιτς

-Πώς περνάς; Γεμίζεις «μπαταρίες» για τη νέα χρονιά;

«Ήμουν λίγες μέρες στην Αθήνα και τώρα πήγα Λάρισα για να δω την οικογένεια μου, οπότε χρειάζεται λίγη ξεκούραση για να είμαστε φρέσκοι την επόμενη σεζόν».

-Ήταν ξαφνική η πρόταση της Ανόρθωσης; Ήξερες κάτι για το ενδιαφέρον του Τιμούρ Κετσπάγια;

«Είχα επαφή πριν λίγο καιρό με την Ανόρθωση. Είχα επαφές και με άλλες ομάδες, όταν όμως έγινε η κρούση από τον προπονητή της Ανόρθωσης τελείωσε πολύ γρήγορα η συμφωνία».

-Τι ήταν αυτό που σε κέρδισε και σε ανάγκασε να υπογράψεις τόσο γρήγορα;

«Πολύ σημαντικό για ένα ποδοσφαιριστή είναι να ξέρει ότι η ομάδα και ο προπονητής σε χρειάζονται και δείχνουν θέληση για να σε αποκτήσουν. Σαφώς η παρουσία του Τιμούρ έπαιξε ρόλο, είχαμε μαζί μια καλή συνεργασία στον Ολυμπιακό, έχει φιλοδοξίες και θέληση να πετύχει. Είναι σημαντικό για μένα και όλους τους ποδοσφαιριστές να συνεργάζονται με ένα προπονητή που έχει βλέψεις για πρωταθλητισμό».

Πώς σε κέρδισε ο Τιμούρ; Τι σου είπε για τους στόχους της σεζόν;

«Νομίζω όλοι ξέρουμε τον προπονητή της Ανόρθωσης σαν άνθρωπο, δεν λέει πολλά πράγματα έτσι και με την επαφή που είχαμε μαζί κατάλαβα ότι με θέλει στην ομάδα του. Δεν μιλήσαμε για στόχους, αλλά από την πλευρά μου γνωρίζω ότι η Ανόρθωση είναι μεγάλη ομάδα και σαφώς όταν υπογράφεις σε μια τέτοια ομάδα έχεις σαν φιλοδοξία να κατακτήσεις κάποιο τίτλο».

-Το γεγονός ότι η Ανόρθωση θα αρχίσει μια καινούρια προσπάθεια για να επανέλθει στις πρώτες θέσεις είναι ένα μεγάλο στοίχημα και για σένα;

«Το γνωρίζω ότι η ομάδα πέρασε κάποιες δυσκολίες και βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι όταν με πλησίασαν οι άνθρωποι της ομάδας κατάλαβα το όραμα που έχουν για το μέλλον. Είναι σημαντικό που επέστρεψε ο πρόεδρος και ένας προπονητής που έχει φιλοδοξίες όποτε για μένα ήταν μια εύκολη υπόθεση».

-Είχες προτάσεις από την Ελλάδα ή κάποιες άλλες χώρες;

«Καθ’ όλη την διάρκεια τον τελευταίο καιρό, είχα επαφές από την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά δεν είχα δεχθεί καμία επίσημη πρόταση».

-Τι θα μπορούσες να υποσχεθείς στον κόσμο της Ανόρθωσης;

«Είμαι άνθρωπος που δεν μου αρέσει να δίνω υποσχέσεις. Αυτό που ξέρω είναι ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Από εκεί και πέρα θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας περίπου σε ένα μήνα από τώρα, περιμένουμε πως και πως όλοι για να αρχίσει αυτή η νέα προσπάθεια. Έχουμε ως στόχο να κυλήσει τελείως διαφορετικά από τις προηγούμενες σεζόν».

-Γνωρίζεις ότι η Ανόρθωση είναι η πρώτη κυπριακή ομάδα που μπήκε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ;

«Το γνωρίζω, ξέρω που έχω υπογράψει. Παρακολουθώ κάποιες φορές το κυπριακό πρωτάθλημα, η Ανόρθωση είναι ομάδα της προσφυγιάς και θεωρώ ότι είναι υποχρεωμένη να πρωταγωνιστεί».

-Τα χρόνια σου στο Βέλγιο ήταν τα καλύτερα;

«Νομίζω πως ναι. Ήμουν τυχερός σαν ποδοσφαιριστής γιατί και στην καριέρα μου στην Ελλάδα είχα σπουδαίες σεζόν. Στην Λάρισα, πήραμε το κύπελλο και βγήκαμε στο Γιουρόπα Λιγκ. Μετά πήγα στον Ολυμπιακό είχα όμορφες χρονιές με συμμετοχές στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό γιατί στην καριέρα μου κατέκτησα τίτλους και είχα σπουδαίες εμπειρίες».

-Νιώθεις ότι η Ανόρθωση θα μπορούσε να κάνει ένα restart στην παρουσία σου στην Εθνική Ελλάδας; Η Ανόρθωση μπορεί να σε βοηθήσει για να είσαι στην κλήση του Άγγελου Αναστασιάδη;

«Η Εθνική ομάδα είναι τιμή για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή. Είμαι χαρούμενος για τα παιδιά που παίζουν στην Εθνική, υπάρχει θέληση και ταλέντο. Δεν θέλω να αναφερθώ, δεν ξέρω αν είναι αδικία που δεν έχω κληθεί στην Εθνική. Είμαι άνθρωπος που οτιδήποτε συμβαίνει μπορώ να το δω θετικά. Αγαπώ την Εθνική και την παρακολουθώ σαν φίλαθλος».

Ξέρεις κάποιους από τους νέους σου συμπαίκτες στην Ανόρθωση;

«Σαφώς και γνωρίζω κάποιους παίκτες, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στην ομάδα και παίκτες που πρόκειται να αποκτηθούν. Για τον Βασιλακάκη και παίκτες που είναι Γεωργιανοί και τους έχω αντιμετωπίσει στο βέλγικο πρωτάθλημα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ