aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΓκαλίτσιος: Η εξήγηση, το ρίσκο και το μικρότερο ποσό απ’ τις €200.000

Γκαλίτσιος: Η εξήγηση, το ρίσκο και το μικρότερο ποσό απ’ τις €200.000

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Παίκτης της Ανόρθωσης πρέπει να θεωρείται ο Γιώργος Γκαλίτσιος, τον οποίο ο Τιμούρ Κετσπάγια προορίζει για το δεξί άκρο της άμυνας. Εδώ και οκτώ χρόνια αγωνίζεται στο πρωτάθλημα του Βελγίου, έχοντας γεμάτες σεζόν και καλές παρουσίες. Θα γίνει σε λιγότερο από δύο μήνες 33 ετών και η τεχνική ηγεσία θεωρεί ότι ο Ελλαδίτης αμυντικός μπορεί να βοηθήσει με την εμπειρία του τη «Μεγάλη Κυρία».

Ανάμεσα στις δυο πλευρές υπάρχει προφορική συμφωνία για συμβόλαιο διετούς διάρκειας και αμέσως μετά το τέλος της σεζόν στο Βέλγιο θα έρθει στην Κύπρο για να επικυρωθεί η συνεργασία τους.

Διαβάστε επίσης: Αποκαλυπτικό: Σε επαφές με Τριποτσέρη η Ανόρθωση

Άρχισε την καριέρα του από τη Λάρισα (81 συμμετοχές, δυο γκολ) και ακολούθως αγωνίστηκε σε Ολυμπιακό Πειραιώς (29 συμμετοχές) και Πανιώνιο (8 συμμετοχές και δυο γκολ). Τον Ιανουάριο του 2012 πήρε μετεγγραφή για τη Λόκερεν Βελγίου, όπου έμεινε για 5,5 χρόνια καταγράφοντας συνολικά 156 συμμετοχές και δυο γκολ. Στο πρώτο μισό της σεζόν 2017-18 ήταν ελεύθερος και παρά το γεγονός ότι είχε προτάσεις, όπως αυτή του Παναθηναϊκού, για να επιστρέψει στην Ελλάδα δεν την αποδέχθηκε. Λέγεται ότι είχε δεχθεί πρόταση και από τον ΑΠΟΕΛ, την οποία επίσης απέρριψε.

Έμεινε στο Βέλγιο ρισκάροντας και στο τέλος της μετεγγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου πήρε μετεγγραφή για τη Μουσκόρν και κατάφερε να κερδίσει ανανέωση του συμβολαίου του για ένα ακόμη χρόνο. Φέτος μετρά 15 παιχνίδια πρωταθλήματος και το συμβόλαιό του να είναι κοντά στις 200.000 ευρώ ετησίως. Ποσό που στην Ανόρθωση θα είναι μικρότερο (αν πέσουν τελικά οι υπογραφές). Υπενθυμίζουμε πως ο Γκαλίτσιος, όταν  στον ΑΠΟΕΛ ήταν προπονητής ο Γιώργος Δώνης (2η θητεία), πλησίασε σε συμφωνία με τους γαλαζοκίτρινους, αλλά αυτή ναυάγησε.

Όπως φαίνεται ο κύκλος του στο Βέλγιο έκλεισε και για τον ίδιο η Ανόρθωση αποτελεί νέα πρόκληση. Ο Γκαλίτσιος έρχεται ουσιαστικά για να καλύψει το κενό του Στρούνα, μιας και ο Σλοβένος δεν τα βρήκε με τη διοίκηση στο οικονομικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ