aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΓιουβέντους: Η τελευταία ευκαιρία του Πίρλο και τα σενάρια για Αλέγκρι, Ζιντάν και Ιντζάγκι

Γιουβέντους: Η τελευταία ευκαιρία του Πίρλο και τα σενάρια για Αλέγκρι, Ζιντάν και Ιντζάγκι

H ανάκαμψη και οι απαντήσεις που περίμεναν πολλοί στο ντέρμπι με την Τορίνο δεν δόθηκαν, η Γιουβέντους έμεινε στο 2-2 με τη συμπολίτισσα στο “Derby della Mole” πετώντας δύο ακόμα βαθμούς στη μάχη του σκουντέτο (στο -12 πλέον από την Ίντερ) και το project Πίρλο είναι ένα βήμα από το να μπει οριστικά στο συρτάρι του γραφείου του Αντρέα Ανιέλι.

Κάπως έτσι μπορεί να περιγραφεί η σημερινή ημέρα (που είναι μάλιστα Κυριακή του Πάσχα για τους Καθολικούς) για τη βέκια σινιόρα, με το πρόσωπο που βρίσκεται στην πιο άβολη θέση να είναι χωρίς αμφιβολία ο Αντρέα Πίρλο.

Η Γιουβέντους δεν πείθει από την αρχή της σεζόν με το ποδόσφαιρο που παίζει και μοιάζει σαν μία ομάδα που έχει χάσει την ταυτότητα των προηγούμενων ετών, ειδικά με τον Αλέγκρι στην τεχνική ηγεσία της, και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από την Ιταλία ο “Maestro” έχει πλέον ένα ματς-τελικό στην προσπάθεια να σώσει την παρτίδα.

Αυτό είναι το εξ αναβολής με την Νάπολι που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στο “Allianz Stadium”, με νέο αρνητικό αποτέλεσμα να αποτελεί κατά πάσα βεβαιότητα και το κύκνειο άσμα του στην ομάδα την οποία υπηρέτησε ως ποδοσφαιριστής -με μεγάλη επιτυχία μάλιστα- στις αρχές της περασμένης δεκαετίας.

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα “Giornale”, το γεγονός πως ο Αντρέα Ανιέλι παρακολούθησε το ντέρμπι του Πιεμόντε από την τηλεόραση μαζί με τον Μάσιμο Αλέγκρι έχει τη σημασία του, με δεδομένο πως μεγάλη μερίδα του κόσμου της ομάδας ζητάει την επιστροφή του.

Είναι μάλιστα ο μοναδικός που γνωρίζει τόσο καλά τους μπιανκονέρι ώστε να τους αναλάβει άμεσα μετά τη φυγή του Πίρλο και να μη χρειαστεί κάποιο διάστημα προσαρμογής, που θα χρειαζόταν ο οποιοσδήποτε άλλος, κάτι σημαντικό ώστε να μην διαλυθεί εντελώς η σεζόν με απώλεια εξόδου στο Champions League.

ΖΙΝΤΑΝ ΚΑΙ ΙΝΤΖΑΓΚΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Σε περίπτωση πάντως που η Γιουβέντους αποφασίσει να μην προχωρήσει εδώ και τώρα σε αλλαγή προπονητή και αφήσει τον Πίρλο να βγάλει τη σεζόν, δύο είναι τα ονόματα των προπονητών που παίζουν εξίσου δυνατά για την επόμενη ημέρα.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν που έχει κατακτήσει τίτλους με την Γιουβέντους ως παίκτης και έχει πλέον μεγάλη προπονητική εμπειρία από την παρουσία του στην Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και ο Σιμόνε Ιντζάγκι, που ήταν στα υπόψη της διοίκησης της βέκια σινιόρα τόσο μετά το αντίο του Αλέγκρι όσο και μετά το διαζύγιο με τον Σάρι.

Το ότι δεν έχει μάλιστα ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Λάτσιο, ενδεχομένως να μεταφράζεται ως μία ελπίδα από την πλευρά του ότι θα πάρει το χρίσμα για να μετακομίσει στο Τορίνο το ερχόμενο καλοκαίρι και να ανέβει επίπεδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ