aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΓιουνάιτεντ: Ρεκόρ εσόδων, αλλά χρωστάει €545.000.000

Γιουνάιτεντ: Ρεκόρ εσόδων, αλλά χρωστάει €545.000.000

Με έσοδα ρεκόρ που αγγίζουν τα 600 εκατομμύρια ευρώ, θα πίστευε κανείς ότι τα ταμεία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περνούν τις καλύτερες ημέρες τους. Δυστυχώς, το χρέος των Glazers από την αγορά της ομάδας 13 χρόνια πριν ανέρχεται στα 545 εκ. ευρώ, σύμφωνα με πρόσφατη οικονομική ανάλυση.

Οι Αμερικάνοι αγόρασαν το κλαμπ το 2005 έναντι 588 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η απόσβεση που γίνεται κάθε ένα από τα 13 αυτά χρόνια είναι μόλις 3,3 εκ. ευρώ, την ώρα που οι τόκοι που έχουν κατατεθεί την ίδια περίοδο ξεπερνούν τα 26 εκ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά δεδομένα της Γιουνάιτεντ τον περασμένο Ιούνιο, ο αντιπρόεδρος των κόκκινων διαβόλων, Εντ Γούντγουορντ σημείωσε: «Είμαστε η μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου. Αυτό απαιτεί συνεχείς επενδύσεις. Ο στόχος μας είναι να κερδίζουμε τρόπαια, γι’ αυτό άλλωστε προσλάβαμε και τον Ζοζέ Μουρίνιο». Σημειωτέον, η Γιουνάιτεντ είναι ήδη πέντε χρόνια χωρίς πρωτάθλημα.

«Άπαντες στην ομάδα δουλεύουν διαρκώς για να αυξηθούν τα 66 τρόπαια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τα 25 του Ζοζέ. Αυτό απαιτούν οι οπαδοί και η ιστορία μας. Είμαστε αφοσιωμένοι στη φιλοσοφία της αξιοποίησης των καλύτερων παικτών μας από τις ακαδημίες και το δέσιμό τους με παίκτες παγκοσμίου κλάσης. Είμαστε περήφανοι που για άλλη μια χρονιά, οι παίκτες από τις ακαδημίες μας έπαιξαν στην Premier League περισσότερο από τους παίκτες από τις ακαδημίες οποιασδήποτε άλλης ομάδας της κατηγορίας».

Τον Ιούνιο βέβαια, ο Γούντγουορντ δεν θα μπορούσε να φανταστεί τα αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας, μόλις τρεις μήνες μετά, με τη σχέση Μουρίνιο-Πογκμπά να βρίσκεται στα άκρα και τον Πορτογάλο να ακούει καθημερινά το τρίξιμο της καρέκλας του. Ποιος ασχολείται λοιπόν με το ρεκόρ εσόδων; Τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία. Τουλάχιστον όχι στο χορτάρι, για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ