aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΓιατί είσαι η Λίβερπουλ! (video)

Γιατί είσαι η Λίβερπουλ! (video)

Η Λίβερπουλ κυριάρχησε της Τότεναμ ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και παράγοντας μία από τις top εμφανίσεις της μέσα στην σεζόν, πήρε εύκολη νίκη -την πρώτη της μέσα στο 2017 στην Πρέμιερ Λιγκ- με σκορ 2-0 για να επιστρέψει δυναμικά στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ έβαλαν το… καλό τους το κοστούμι σε ακόμη ένα παιχνίδι με σπουδαίο αντίπαλο και υπενθυμίζοντας στον κόσμο της ομάδας τι μπορούν να κάνουν όταν τους βγει το ματς, άναψαν νέα φωτιά στην βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ. Με 50 Τότεναμ και Άρσεναλ αντιστοίχως στην ισοβαθμία, στους 49 η Λίβερπουλ (4η), όσους και η Μάντσεστερ Σίτι με ματς λιγότερο. Έναν πιο κάτω η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Χαμογελάει φυσικά η Τσέλσι, που μπορεί με νίκη κόντρα στην Μπέρνλι να αυξήσει την διαφορά στους 12.

Όσον αφορά τον αγώνα, για το Α’ μέρος θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες περί τακτικής, γενικότερης συζήτησης για το που ήταν κρυμμένοι οι «κόκκινοι» τόσο καιρό και τι άλλαξε μέσα σε λίγες ημέρες, για τις χαμένες ευκαιρίες, για, για, για… Αυτό που είχε σημασία ήταν το 2-0 μετά την συμπλήρωση 18 λεπτών, με τον Σαντίο Μανέ να χτυπάει δις στην κόντρα.

Αρχικά (16′) ο Ζίνι Βαϊνάλντουμ πέρασε τρομερή μπαλιά στον συμπαίκτη του κι εκείνος δεν δυσκολεύτηκε στο τετ-α-τετ, για να επιστρέψει δύο λεπτά αργότερα και να διπλασιάσει το προβάδισμα της Λίβερπουλ μετά από ισάριθμες προσπάθειες Γιορίς και άμυνας να απομακρύνουν. Από εκείνο το σημείο και μετά κάθε κατεβασιά της μύριζε γκολ, όμως αυτό δεν ήρθε. Φυσικά, αυτό δεν θα μπορούσε να έρθει ούτε από την άλλη, αφού μπροστά στο «Kop» οι ευκαιρίες της Τότεναμ ήταν ελάχιστες και όχι ιδιαιτέρως απειλητικές, εξαιρουμένης αυτής που απέκρουσε πολύ ωραία ο Σιμόν Μινιολέ.

Με τον Μαουρίσιο Ποτσετίνο να τους τα έχει χώσει -προφανώς- στα αποδυτήρια, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν πιο παθιασμένοι στο χορτάρι, όμως δεν κατάφεραν να βρουν το γρήγορο γκολ που θα έδινε περισσότερο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ωστόσο οι ταξιδιώτες οπαδοί δεν βρήκαν λόγο να πανηγυρίσουν ούτε στην συνέχεια… Σε μια σημαντική στιγμή για την ομάδα τους, ο Χάρι Κέιν έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, αλλά η φάση είχε έτσι κι αλλιώς σταματήσει για οφσάιντ.

Έτσι ο χρόνος κύλησε χωρίς να υπάρξουν άλλες διακυμάνσεις στο φωτεινό πίνακα για να έρθει ένα σημαντικό τρίποντο για τους «scousers» και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Ματίπ, Λούκας (82′ Κλάβαν), Μίλνερ, Χέντερσον, Λαλάνα, Βαϊνάλντουμ, Μανέ (90′ Αλεξάντερ-Άρνολντ), Κουτίνιο (77′ Τσαν), Φιρμίνο

Τότεναμ: Γιορίς, Γουόκερ, Αλντερβάιρελντ, Ντάιερ, Ντέιβις, Γουανιάμα, Ντεμπελέ (77′ Σισοκό), Έρικσεν (68′ Γουίνκς), Σον (82′ Γιάνσεν), Άλι, Κέιν

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ