aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΓιατί δέχεται «πυρά» ο Κίρζης και αποθεώνεται ο Σωφρόνης

Γιατί δέχεται «πυρά» ο Κίρζης και αποθεώνεται ο Σωφρόνης

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Στο «στόχαστρο» των οπαδών του Απόλλωνα, τόσο μέσω ανακοινώσεων από οργανωμένα σύνολο, όσο και στα σχόλια των φίλων της ομάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρίσκεται η διοίκηση Νίκου Κίρζη. Η απόφαση για απόλυση του Σωφρόνη Αυγουστή έστρεψε τα «πυρά» του κόσμου στη διοίκηση και τον Πέτρο Κονναφή, αφού μπορεί ο Κύπριος τεχνικός να είχε μερίδιο ευθύνης για τις απώλειες των δύο πρωταθλημάτων και τις βαριές ήττες από την Αϊντχόφεν, εντούτοις η πλειονότητα του κόσμου κρίνει ως βασικούς υπαίτιους τους διοικούντες και τον τεχνικό διευθυντή.

Η αδυναμία της διοίκησης να ενισχύσει την ομάδα τον περασμένο Ιανουάριο με αποτέλεσμα να μείνει εκτεθειμένη η τεχνική ηγεσία, η ολιγωρία στις περιπτώσεις των Άλεφ ντος Σάντος και Γιάκολις που πήγαν στον ΑΠΟΕΛ ένα χρόνο αργότερα, η μυστικοπάθεια και η κατάληξη στη συνεργασία με τους Ζάντερ και Ρομπέρζ είναι μερικά από τα βασικά αίτια για τα οποία κατηγορείται η διοίκηση Νίκου Κίρζη. Η πρόσληψη του Πέτρου Κονναφή στο πόστο του τεχνικού διευθυντή δεν είχε αντικριστεί με θετικό μάτι από τους φίλους του Απόλλωνα. Η παρουσία του Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο κρατούσε τις ισορροπίες, όμως με την αποχώρηση του Κύπριου προπονητή εκδηλώθηκε η αντίθεση των οπαδών στη συγκεκριμένη απόφαση.

Διαβάστε επίσης: Μιλά για όλα ο Αυγουστή μετά το διαζύγιο με τον Απόλλωνα

Ο Σωφρόνης Αυγουστή αποχωρεί από τον Απόλλωνα ακόμα πιο ισχυρός και αγαπητός, έχοντας καθολική αναγνώριση από τους φίλους της ομάδας. Αλάνθαστος δεν ήταν. Αντιθέτως, η εμμονή του στο επιθετικό ποδόσφαιρο και το παιχνίδι πρωτοβουλίας άφησε πολλές φορές τον Απόλλωνα εκτεθειμένο και το «πλήρωσε» με σημαντικές ήττες που στοίχισαν τρόπαια. Την ίδια ώρα, όμως, έφεραν τεράστιες προκρίσεις, σπουδαίες νίκες επί των ανταγωνιστών του στην Κύπρο και αναγνώριση από το φίλαθλο κοινό της Κύπρου για το ποδόσφαιρο που παρουσιάζει.

Διαβάστε επίσης: Απόλλων: «Βροχή» οι προτάσεις. Tα πρώτα ονόματα που αξιολογεί ο Κονναφής

Το κυριότερο είναι πως η ιστορία του Σωφρόνη Αυγουστή, ενός οπαδού του Απόλλωνα ο οποίος βρέθηκε καθοδηγητής της αγαπημένης του ομάδας, είναι από αυτές που θυμίζουν ότι το ποδόσφαιρο παραμένει ρομαντικό. Στο πρόσωπο του «κάττου» ο κάθε Απολλωνίστας έβλεπε τα παιδικά του όνειρα για έναν πανίσχυρο Απόλλωνα σε Κύπρο και Ευρώπη με διάρκεια (και όχι με εξάρσεις όπως στο παρελθόν) να πραγματοποιούνται. Έστω και αν ο πόθος της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος δεν επετεύχθη. Ο Νίκος Κίρζης πήγε κόντρα στο όνειρο και γι’ αυτό έστρεψε εναντίον του τον κόσμο του Απόλλωνα.

Αν πήρε ορθή απόφαση ή όχι θα το δείξει ο χρόνος…

Διαβάστε επίσης: Αποκλειστικές φωτογραφίες από την επίθεση στον Ρομπέρζ (pic)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ