aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΓιαννακόπουλος: «Μετάνιωσα για τον Σπανούλη....»

Γιαννακόπουλος: «Μετάνιωσα για τον Σπανούλη….»

Συνέντευξη στο περιοδικό AllStar Basket παραχώρησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρθηκε στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τον Βασίλη Σπανούλη, τους αδερφούς Αγγελόπουλους και τον Παναθηναϊκό.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν θα αφήσει την ΚΑΕ σε περίπτωση που αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα, παραδέχτηκε ότι απέτυχε η ελληνοποίηση του Παναθηναϊκού, ενώ επεσήμανε ότι έχει μετανιώσει για τη στάση του στον Βασίλη Σπανούλη.

Διαβάστε ένα μέρος της συνέντευξης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

Ποιο ευρωπαϊκό τίτλο ξεχωρίζει περισσότερο: «Όλα τα ευρωπαϊκά έχουν τεράστια αξία και το καθένα ξεχωριστή λάμψη. Τι να πρωτοθυμηθώ; Τις πορείες στο Παρίσι και μετά το ατελείωτο γλέντι στην Αθήνα στο πρώτο; Το ‘against everyone’ στο τρίτο; Το απόλυτο μπάσκετ στο δεύτερο; Τον απίστευτο τελικό με τους Ρώσους στην Αθήνα; Μάλλον, όμως, θα ψηφίσω το Βερολίνο για εξωαγωνιστικούς λόγους».

Για το αν θα σταματήσει από την ΚΑΕ σε περίπτωση που πάρει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Εγώ το μπάσκετ αγαπώ και για όσο ασχολούμαι με τον Παναθηναϊκό, σε αυτό το άθλημα θα αφιερώνω πάντα το χρόνο μου”.

Για το αν απέτυχε η ελληνοποίηση του Παναθηναϊκού: «Η ελληνοποίηση, όπως την έχετε στο μυαλό σας βάσει της ερώτησης, απέτυχε λόγω Τζόρτζεβιτς. Μην ξεχνάτε όμως ότι οι Παππάς, Καλάθης, Χαραλαμπόπουλος, Μήτογλου, Λούντζης, Καλαϊτζάκης ανήκουν στον Παναθηναϊκό.  Άρα έχουμε έναν πολύ καλό βασικό ελληνικό κορμό».

Για το αν υπάρχει προσωπική κόντρα με τον Ομπράντοβιτς: «Θα μου επιτρέψετε να μην απαντήσω, διότι κάποια στιγμή θέλω να ξαναπάω γήπεδο… Εάν σας απαντήσω, θα μου επιβληθεί δια βίου αποκλεισμός. Τις χρονιές του Πεδουλάκη αλλά και πέρυσι με τον Πασκουάλ, αν οι συγκυρίες -οικονομικές, αγωνιστικές κ.λπ.- ήταν λίγο καλύτερες, θα τον είχαμε ήδη βρει τον νέο Ομπράντοβιτς».

Για τις σχέσεις με Ομπράντοβιτς: «Όσο ο Ομπράντοβιτς ήταν στον Παναθηναϊκό είχαμε μια σχέση πολύ ζεστή και μοιραστήκαμε στιγμές από αυτές που δένουν τους ανθρώπους.  Όταν όμως μου είπε το 2012 ότι δεν μένει να στηρίξει την επόμενη μέρα, «πέθανε» σαν άνθρωπος για εμένα. Ως εκ τούτου, όσο υπάρχω εγώ στον Παναθηναϊκό, στο ΟΑΚΑ θα έρχεται πάντα ως φιλοξενούμενος».

Για το μεγαλύτερο λάθος του: «Πολλά τα λάθη… Το μεγαλύτερό μου ήταν η αντίδρασή μου στον Σπανούλη και το έχω μετανιώσει. Και ότι δεν έχω σε payroll τους ‘μπασκετικούς’δημοσιογράφους ώστε να μην εκνευρίζομαι όταν παίρνουν τον κουβά με τη λάσπη».

Για το αν θα έκανε πρόταση στον Σπανούλη: «Όχι. Έχει ταυτιστεί με τον Ολυμπιακό σε μεγάλο βαθμό… Δεν θα έκανε καλό σε καμία πλευρά να ξαναγυρίσει».

Για το αν θεωρεί ανέφικτο ένα moratorium με τους αδελφούς Αγγελόπουλους: «Παρόλο που εκείνοι ξεκίνησαν την αντιπαράθεση επιτιθέμενοι άνευ λόγου και αιτίας σε εμένα, μετά τον νικηφόρο για τον Παναθηναϊκό Τελικό Κυπέλλου τη σεζόν 2012-13, έχω κάνει επανειλημμένες προσπάθειες και ατελείωτες υπερβάσεις, ώστε να υπάρξει το moratorium που αναφέρετε. Αυτό το γνωρίζει καλά όλος ο μπασκετικός κόσμος. Αυτά τα παιδιά δεν έχουν μάθει να χάνουν και από ότι φαίνεται, δεν θα μάθουν ποτέ».

Για τις βασικές διαφωνίες με την πολιτική της Ευρωλίγκας;  «Καμία προσωπική αντιπαράθεση δεν έχω με τον Τζόρντι. Η βασική μας διαφωνία με την Ευρωλίγκα είναι η μη ισότιμη αντιμετώπιση όλων των σωματείων σε διάφορα επίπεδα».

Για το αν θα πληγεί το προφίλ του συλλόγου αν φύγει από την Ευρωλίγκα: «Διαφωνώ ότι θα πληγεί το πρεστίζ του Συλλόγου και βεβαίως όλα τα έχω μελετήσει. Σύντομα θα έχουμε εξελίξεις».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ