aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΓια το πέντε στα πέντε η ΑΕΛ

Για το πέντε στα πέντε η ΑΕΛ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΊΟΥ

Πέντε συνεχόμενες νίκες δεν έκανε ακόμα και τη σεζόν που κατέκτησε το πρωτάθλημα η ΑΕΛ (2011-12). Σήμερα λοιπόν, μετά τις επιτυχίες απέναντι σε ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, Ερμή και Αναγέννηση, υπάρχει η προοπτική απέναντι στη Δόξα να το πράξει.

Φυσικά, η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου δεν κυνηγά την επίδοση για να αποδείξει κάτι, παρά μόνο να κερδίσει άλλους τρεις βαθμούς που θα την κρατήσουν ψηλά και θα της δώσουν το δικαίωμα να πάει με την ίδια καλή ψυχολογία στον τελευταίο αγώνα του 2016 με τον Εθνικό την προσεχή Πέμπτη. Για να το κλείσει ευρισκόμενη στο ρετιρέ της βαθμολογίας, είτε μόνη είτε με συγκάτοικους (εφόσον κάνουν το δύο στα δύο η ΑΕΚ και ο ΑΠΟΕΛ).

Η Δόξα προέρχεται από το 1-1 με την ΑΕΚ και αντιλαμβάνεται κάποιος πως εύκολοι αγώνες δεν υπάρχουν. Οι ποδοσφαιριστές του Κύπριου τεχνικού καλούνται να παρουσιαστούν δυνατοί και αποφασιστικοί, να μην κάνουν λάθη και παράλληλα να βρουν τρόπους για να σκοράρουν. Θα χρειαστεί τρέξιμο σε όλους τους χώρους, ομαδικότητα και συνοχή των γραμμών.

Κοντολογίς, να κάνουν  αυτά που έκαναν και στα προηγούμενα παιχνίδια. Μια νίκη, η πέμπτη στη σειρά για την ΑΕΛ θα σημαίνει πολλά, θα της δώσει καινούργια ώθηση για την συνέχεια. Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν ήδη μετρήσει απώλειες στο Τσίρειο, με τον Εθνικό και την ΑΕΖ και δεν θέλουν με τίποτε να συμβεί το ίδιο σήμερα.

Το σημερινό παιχνίδι θα είναι και το πρώτο χωρίς τον Μέσκα. Αρχίζει να μετρά από σήμερα η τιμωρία του επιθετικού από την Γουινέα Μπισάου και ασφαλώς αποτελεί ένα ερωτηματικό, κατά πόσο θα φανεί η απουσία του. Για να τον έχει μόνιμα βασικό ο τεχνικός της ΑΕΛ, σημαίνει πως υπολογίζει σε αυτόν, όμως φαίνεται πως είναι η ώρα και άλλων ποδοσφαιριστών για να αποδείξουν πως μπορούν να έχουν θέση στο βασικό σχήμα.

Από τους παγκίτες, μοναδικός ακραίος επιθετικός είναι μόνο ο Μάριος Ηλία, όμως υπάρχει και η πιο έτοιμη λύση, αυτή με τους Μπαπάνκο και Φορτούνα, οι οποίοι μπορούν να καλύψουν την αριστερή πλευρά, ο ένας ως αμυντικός και ο άλλος ως προωθημένος. Από εκεί και πέρα, δεν προβλέπονται αλλαγές στις άλλες θέσεις και η ΑΕΛ θα παραταχθεί το απόγευμα με την γνωστή συνταγή του 4-2-3-1.

Το επικρατέστερο σχήμα είναι το ακόλουθο: Ο Ρόμο θα είναι κάτω από τα δοκάρια, οι Σιέλης και Ζούνιορ θα καλύψουν τις θέσεις των σέντερ μπακ, ενώ ακραίοι μπακ θα είναι οι Αϊρόσα και Φορτούνα. Στη μεσαία γραμμή ια αγωνιστούν οι Σόουζα, Σοάρες και Μπουένο, στην κορυφή ο Αρουαμπαρένα και στα άκρα οι Γεωργιάδης και Μπαπάνκο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ