aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΓι’ αυτούς ανοίγει η πόρτα εξόδου

Γι’ αυτούς ανοίγει η πόρτα εξόδου

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η τρίτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα και η κατάκτηση του κυπέλλου από τον Απόλλωνα, ήταν το επιστέγασμα της μεγάλης του προσπάθειας. Για τη νέα σεζόν οι φιλοδοξίες των κυανόλευκων αγγίζουν ταβάνι, ξέχωρα από το γεγονός ότι επιθυμούν διακαώς την τρίτη τους συμμετοχή σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ την τελευταία  πενταετία. Και για να γίνει αυτό χρειάζονται αλλαγές. Γι’ αυτό και οι κυπελλούχοι πρόκειται να ενισχυθούν.

«Στον Απόλλωνα υπάρχει ο βασικός κορμός και με αυτόν συνεχίζουμε», ανέφερε χθες στον «Active» ο αντιπρόεδρος Φάνος Κιννής, προσθέτοντας: «Έχουν μπει οι βάσεις τα τελευταία πέντε χρόνια και δεν είναι τυχαίο που είμαστε συνεχώς στην Ευρώπη. Για του χρόνου ο στόχος μας είναι ο τίτλος. Μεγάλη επιτυχία θα θεωρηθεί και η συμμετοχή μας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αν πετύχουμε κι αυτό τον στόχο και για οικονομικούς λόγους».

Με μια πρόχειρη ματιά στο ρόστερ είναι εύκολο να αντιληφθούμε ποιοι αποχωρούν. Ο Σεμέδο αποκτήθηκε τον Ιανουάριο αλλά δεν έπεισε. Ήλθε δανεικός στον Απόλλωνα και θα επιστρέψει στην Πορτογαλία. Ο Σέρζιο ήλθε σε μια ηλικία που έκανε πολλούς να γκρινιάζουν όταν ανακοινώθηκε η απόκτησή του. Βοήθησε αρκετά τον Απόλλωνα στην τετράμηνη θητεία του, αλλά λόγω ηλικίας θα αποχωρήσει κι αυτός.

Ούτε ο Γκόμες θα συνεχίσει καθώς ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, ενώ γενικά δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, που να θέλουν να τον κρατήσουν και του χρόνου, ενώ αβέβαιο θεωρείται το μέλλον Μπεντόγια και του Πίεχ. Ο Πολωνός διατηρεί ένα υψηλό συμβόλαιο, το οποίο ενδεχομένως να αποτελέσει λόγο να μη συνεχίσουν οι δύο πλευρές τη συνεργασία τους. Εκτός κι αν αποδεχθεί τη μείωση απολαβών που του έχουν προτείνει.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι ο Γκιέ Γκιέ. Ποιος αφήνει ελεύθερο, αλήθεια, τέτοιον παίκτη; Ο Ιβοριανός είχε μεγάλη συμβολή στην κατάκτηση του κυπέλλου, όμως η παραμονή του θα εξαρτηθεί από το θέμα της υγείας του. Αν είναι δυνατή η έκδοση καθαρού ιατρικού δελτίου από τον ΚΟΑ θα μείνει και του χρόνου, διαφορετικά θα αποχωρήσει και θα παραμείνει στην ιστορία ως ένας από τους σπουδαίους επιθετικούς που πέρασαν από τον Απόλλωνα. Ο Γκιέ Γκιέ έδωσε πολλές φορές τις λύσεις στον Απόλλωνα. Στον τελικό, όταν μπήκε στο παιχνίδι έκανε άνω κάτω την άμυνα του ΑΠΟΕΛ.

Αυτές θα είναι κατά πάσα πιθανότητα οι αποχωρήσεις από τους κυπελλούχους. Ο Σωφρόνης Αυγουστή προανήγγειλε λίγες και ουσιώδεις προσθήκες. Αποκτήθηκαν ο Ζελάγια και ο Χατζηβασίλης ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι. Ένας επιτελικός μέσος, ένας αριστερός μπακ αν δεν διατηρηθεί ο Παραΐμπα και ένας ανασταλτικός μέσος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ