aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΓι' αυτό στηρίζει τον Εμάνουελ ο Κίρζης

Γι’ αυτό στηρίζει τον Εμάνουελ ο Κίρζης

O Πέδρο Εμανουέλ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα στις 11 Ιουνίου 2015 από… σπόντα. Κι αυτό διότι ο Νίκος Κίρζης τα είχε βρει σε όλα με τον Μίλικο Πάντιτς και στις 4 Ιουνίου είχε έρθει στην Κύπρο κι έδωσε τα χέρια με τον πρόεδρο του Απόλλωνα.

Αίφνης, όμως, ο Πάντιτς άλλαξε στάση και οι διοικούντες τον Απόλλωνα προχώρησαν στην πρόσληψη του Εμανουέλ. Οι κυανόλευκοι «ταλαιπωρήθηκαν» με τα αφεντικά του πάγκου τους, αφού από το 2010 μέχρι και τον Πέδρο Εμανουέλ βρίσκουμε μία δεκάδα προπονητών. Είχαν προηγηθεί οι Τον Κάανεν, Αντόνε, Χριστοφόρου, Παπαβασιλείου, Μπέρλι, Στοίκιτσα, Νικόλ, Μιχαηλίδης, Κρισμάρεβιτς.

Οι καλές περίοδοι ήλθαν με τον Χριστοφόρου και τον Εμανουέλ, όταν οι κυανόλευκοι κατέκτησαν δύο φορές το κύπελλο, το 2013 και το 2016, ενώ δύο φορές προκρίθηκαν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και τρεις φορές διεκδίκησαν τον τίτλο πρωταθλήματος, αλλά δεν μπόρεσαν να φθάσει στην πηγή.

Με τον Εμανουέλ, από την επόμενη της κατάκτησης του κυπέλλου, ο στόχος διά στόματος της διοίκησης και της τεχνικής ηγεσίας ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είναι γι’ αυτό που «ζορίστηκαν» οι διοικούντες όταν είδαν την ομάδα τους 11 βαθμούς πίσω από την κορυφή. Ωστόσο, η απόφαση για την παραμονή του Πορτογάλου τεχνικού τού δίνει τη δυνατότητα να τρέξει, να ανακάμψει και να καλύψει το χαμένο έδαφος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ