aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΓι΄ αυτό είσαι Βασίλισσα! (vid)

Γι΄ αυτό είσαι Βασίλισσα! (vid)

H Ρεάλ βρέθηκε πίσω στο σκορ, ισοφάρισε στις καθυστερήσεις σε 2-2 με τον Σέρχιο Ράμος, της ακύρωσαν καθαρό γκολ στην παράταση όμως η φανέλα μίλησε! Το γκολ του Καρβαχάλ στο 119΄ έδωσε το Super Cup στη Βασίλισσα, αν και η Σεβίλλη έπαιζε από το 93΄ έπαιζε με 10 παίκτες.

Το Τροντχάιμ της Νορβηγίας φιλοξένησε τον τελικό του ευρωπαϊκού Super Cup όπου η κάτοχος του Champions League Ρεάλ έψαχνε το τρίτο της τρόπαιο στο θεσμό, με την κάτοχο του Europa League Σεβίλλη να θέλει μετά το 2006 να σηκώσει ξανά την κούπα.

Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν ξεκίνησε καλύτερα το ματς και η πίεσή της έφερε αποτέλεσμα με το τρομερό γκολ του Ασένσιο στο 21΄. Ένα εκπληκτικό σουτ του άσου της Ρεάλ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρίκο.

Με αυτό το γκολ ο Ασένσιο έγινε ο νεότερος σκόρερ της Ρεάλ σε ευρωπαϊκό τελικό σε ηλικία 20 ετών και 201 ημερών.

Η Σεβιγιάνοι όμως απάντησαν πριν φύγει το ημίχρονο. Στο 41΄ μετά από υπέροχη ομαδική προσπάθεια ο Βάσκες ισοφάρισε σε 1-1 με σουτ στην κίνηση.

Στην επανάληψη και μετά την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού η Σεβίλλη άρχιζε να πιέζει και τελικά έφτασε στην ανατροπή. Στο 71΄ ο Βιτόλο μπήκε στην περιοχή, ο Σέρχιο Ράμος προσπάθησε να διώξει την μπάλα και ο άσος της Σεβίλλης έπεσε στο έδαφος με τον ρέφερι να δείχνει την άσπρη βούλα.

Το αυστηρό πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Κονοπλιάνκα, ο οποίος είχε περάσει στο ματς μόλις τρία λεπτά νωρίτερα. Ο Ουκρανός ευστόχησε και έκανε το 2-1 για την Κυπελλούχο Ευρώπης.

Το τελευταίο της χαρτί έπαιζε η Ρεάλ στις καθυστερήσεις και δικαιώθηκε. Η κεφαλιά του Σέρχιο Ράμος στο τρίτο λεπτό του επιπλέον χρόνου κατέληξε στα δίχτυα και οι Μαδριλένοι έστειλαν το ματς στην παράταση.

Το ξεκίνημα της παράτασης τα είχε όλα εκτός από… έγκυρο γκολ. Στο 93΄ ο Κολοτζιέτσακ είδε την δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Βάθκεθ και άφησε τη Σεβίλλη με 10 παίκτες, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Ράμος έστειλε με κεφαλιά ξανά την μπάλα στα δίχτυα όμως βοηθός και επόπτης ανακάλυψαν επιθετικό φάουλ και έτσι το 2-2 παρέμεινε.

Έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα η Ρεάλ δεν θα άφηνε να πάει χαμένη η ευκαιρία και η Σεβίλλη να διεκδικήσει το τρόπαιο στα πέναλτι. Στο 119΄ ο Καρβαχάλ περνώντας όλη την άμυνα της Σεβίλλης, πλάσαρε σωστά τον Ρίκο και έδωσε το τρίτο τρόπαιο στη Βασίλισσα, η οποία έπαιζε χωρίς τον ηγέτη της Κριστιάνο Ρονάλντο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ