aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΓενναία Σαλαμίνα!

Γενναία Σαλαμίνα!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η προχθεσινή ολική ανατροπή επί της Ανόρθωσης (2-1), η πρώτη στο τρέχον πρωτάθλημα, ήρθε για να επιβεβαιώσει την ειδοποιό διαφορά της Νέας Σαλαμίνας σε σχέση με τα αρχικά στάδια του πρωταθλήματος: Το φαινόμενο «δέχομαι γκολ και καταρρέω σαν χάρτινος πύργος» τείνει να εξαφανιστεί (Απόλλων 0-3, ΑΠΟΕΛ 0-4).

Απέκτησε πιο δυνατό χαρακτήρα, δεν τα παρατά και διεκδικεί θετικό αποτέλεσμα σε παιχνίδια που μοιάζουν χαμένα. Άλλωστε, η χθεσινή αντίδραση ήρθε σε συνέχεια με τις ισοπαλίες απέναντι σε Ομόνοια και Απόλλωνα, όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ και έφτασε τελικά στην ισοφάριση (1-1 και τα δύο).

Το τρίποντο στο τοπικό ντέρμπι ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία, καθώς πλέον ο στόχος της συμμετοχής στο α’ γκρουπ μοιάζει ακόμα πιο εφικτός. Επίσης, παραμένει το σημαντικό βαθμολογικό πλεονέκτημα από τις ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία (αν το διατηρήσει θα έχει ιδιαίτερη σημασία σε περίπτωση που συμμετάσχει τελικά στο β’ γκρουπ της β’ φάσης).

Επιπρόσθετα οφέλη το νέο γκολ του Ντίμιταρ Μακρίεφ, που πιστοποιεί το αγωνιστικό ανέβασμά του και το νικητήριο τέρμα του Νασίρ Μάατσι, ο οποίος είχε ανάγκη από ψυχολογική ένεση. Επίσης, ο Ματίας Αβελάιρας άρχισε στα τελευταία παιχνίδια, δίχως να εντυπωσιάζει με μαγικές ενέργειες, να φανερώνει δείγματα της ποιότητάς του. Προχθές, είχε συμμετοχή στα δύο τέρματα.

Στο πρώτο έβγαλε τη μακρινή μπαλιά στον Βούλγαρο επιθετικό (έστω και με τη… βοήθεια του Αγιλάρ) και στο δεύτερο σέντραρε με ακρίβεια στο κεφάλι του Ολλανδού. Ο Αργεντικός αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο κατά το δεύτερο ημίχρονο, λόγω της απόφασης του Στάικου Βεργέτη να αντικαταστήσει τον Γιώργο Κολοκούθια με τον Ιβάν Τσούριουριτς.

Επιμέρους θετικό στοιχείο, το τέλος του αρνητικού σερί απέναντι στην Ανόρθωση. Μετά από εννιά αποτυχημένες προσπάθειες, οι ερυθρόλευκοι νίκησαν τη συμπολίτισσά τους, αφού προέρχονταν από έξι ήττες και τρεις ισοπαλίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ