aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΓενναία εμφάνιση, σκληρή ήττα (vid)

Γενναία εμφάνιση, σκληρή ήττα (vid)

Άμα δεν σε θέλει το άτιμο το τόπι δεν σε θέλει! Ό,τι και να κάνεις, δεν θα σου κάνει το χατίρι. Ο Απόλλων σε ένα ακόμα παιγνίδι όρθωσε το ποδοσφαιρικό του ανάστημα, έπαιξε ελκυστικό ποδόσφαιρο, μπορούσε ακόμα και να προηγηθεί αντ’ αυτού ήσαν οι Γάλλοι που βρέθηκαν να προηγούνται 2-0, μέσα σ’ ένα τρίλεπτο (29’ και 32’) με τους Ντιακαμπί και Φεκίρ και στην επανάληψη κόντρα στη ροή του αγώνα ο Ντίας (67’) έβαλε τίτλους τέλους σε ότι αφορούσε την υπόθεση νίκη στον αγώνα. Η αλήθεια είναι πως το τελικό αποτέλεσμα εκτός από βαρύ είναι και άδικο για τους κυανόλευκους.

Σε ένα ακόμα αγώνα ο Σωφρόνης Αυγουστή έδειξε πως δεν «μασάει» παρατάσσοντας την ομάδα του με επιθετικογενές σχήμα (Σκέμπρι, Γιάκολις, Μάγκλιτσα, Σαρδινέρο και εκτός τον Ντα Σίλβα). Όπως δεν «μάσησε» ούτε η ομάδα του στον φρενήρη και επιθετικό ρυθμό που προσπάθησαν να επιβάλουν οι Γάλλοι, από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή. Η ομάδα της Λεμεσού απάντησε στην επίθεση 21 δευτερολέπτων των γηπεδούχων, δείχνοντας με τον πιο πειστικό τρόπο πως δεν θα γινόταν βορρά στις διαθέσεις της Λυόν. Στο 14’ μάλιστα ο Μάγκλιτσα έχασε μοναδική ευκαιρία να βάλει τον Απόλλωνα σε θέση οδηγού. Φάση στην οποία ο Κροάτης τραυματίστηκε και λίγο αργότερα έγινε αλλαγή (πέρασε στη θέση του ο Ζελάγια).

Ο τρελός ρυθμός έκανε να κοπάσει, λίγο μετά το εικοσάλεπτο, η μπάλα ωστόσο συνέχισε να ανεβοκατεβαίνει, με τους Γάλλους να είναι περισσότερο απαιτητικοί. Ο Απόλλων είχε την ευκαιρία του με τον Ζελάγια να μην βρίσκει την μπάλα, μετά από μπαλιά στα καρέ της Λυόν και επίθεση της η Λυόν έφτασε στο γκολ με τον Ντιακαμπί (29’), με τον σκόρερ να βρίσκεται εκτεθειμένος σε θέση οφ σαιντ πριν σκοράρει. Και σα να μην έφτανε αυτό, οι Γάλλοι από το πουθενά έφτασαν στο 2-0 με τον Φεκίρ (32’). Κάπου εκεί τα «κόπηκαν» -μόνο προσωρινά- τα «φτερά» του Απόλλωνα. Αλλά και όταν ξαναπήρε τα πάνω του στο 45’+1 η μπάλα έκανε και πάλι τα δικά της στο σουτ του Γιάκολις, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αποκρούει με τα πόδια.



Ακόμα κι έτσι η ομάδα της Λεμεσού δεν το έβαλε κάτω και στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και έψαχνε το γκολ, σε αντίθεση με τη Λυόν που έριξε ρυθμούς και προσπαθούσε να κάνει διαχείριση του σκορ. Το παιγνίδι μετά το 60’ ξαναπήρε «φωτιά» με τον Απόλλωνα να χάνει νέα τεράστια ευκαιρία με τον Ζελάγια (60’) και τη Λιόν να προσπαθεί να «απαντήσει» με τον Ντίας. Ότι δεν κατάφερε ο Ισπανός φορ των Γάλλων, το πέτυχε λίγα λεπτά αργότερα ο ίδιος στη σέντρα του Αουάρ (67’) και κάπου εκεί άρχισαν να πέφτουν οι τίτλοι τέλους του αγώνα.  Η συνέχεια ήταν πιο πολύ διαδικαστικού χαρακτήρα αν και ο Απόλλωνας, σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έριξε λευκή πετσέτα, ο Μαολιντά στο 90’ έκανε ακόμα πιο σκληρή την ήττα για την ομάδα της Λεμεσού.

Ο Απόλλωνας και μαθηματικά είναι εκτός συνέχειας του Γιουρόπα Λιγκ και απέναντι στην Έβερτον στην τελευταία αγωνιστική στο ΓΣΠ θα παίξει για το γόητρό του και για τα λεφτά.

Πεντάρα η Αταλάντα

Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Αταλάντα πήρε μεγάλη σε έκταση και σημασία νίκη επί της Έβερτον με 5-1! Μια νίκη που τη διατήρησε στην πρώτη θέση του ομίλου. Με δύο γκολ του Κριστάντε (12’, 64’) οι Ιταλοί πήραν το προβάδισμα στο σκορ και έδειξαν ποιοι θα είναι τα «αφεντικά» του αγώνα. Οι «εφοπλιστές» μείωσαν προσωρινά με τον Ραμίρες (71’), ωστόσο Γοσένς (82’) και Κορνέλιους (88’, 94’) διαμόρφωσαν το τελικό 5-1, που έστειλε στην κορυφή του ομίλου την ιταλική ομάδα, εκεί δηλαδή που βρισκόταν και πριν την έναρξη των ψεσινών αγώνων.

Λιόν (Μπρουνό Ζενεσιό): Λόπες, Ραφαέλ, Μορέλ (46′ Τουσάρτ), Μαρσέλο, Μαρσιάλ, Τραορέ (16′ Αουάρ), Ντιακχαμπί, Ντομπελέ, Ντεπάι (74′ Μαολιντά), Φεκίρ, Μαριάνο.

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Βάλε, Ζάντερ, Γιούστε, Ρομπέρζ, Πέδρο, Σαρδινέρο (72′ Ντα Σίλβα), Σατσέτι, Άλεφ, Γιάκολις, Σκέμπρι (72′ Μαρτίνες), Μάγκλιτσα (17′ Σελάγια).

Σκόρερ29′ Ντιακχαμπί, 32′ Φεκίρ, 67′ Μαριάνο, 90′ Μαολιντά.

Κίτρινες70′ Mαρσιάλ / 39′ Ρομπέρζ.

Αποβολές-/-.

Διαιτητής: Παβέλ Ρατζκόφσκι (Πολωνία).

Βοηθοί: Μίχαλ Ομπούκοβιτζ και Τόμας Λιστκίεβιτζ (Πολωνία).

Τέταρτος: Ραντοσλάβ Σιέικα (Πολωνία).

Επιπρόσθετοι: Τόμας Μουσιάλ και Τόμας Κβιατκόφσκι (Πολωνία).

Δείτε το live της αναμέτρησης!



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ