aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΦρέσκοι οι «λέοντες» στην κρισιμότερη καμπή!

Φρέσκοι οι «λέοντες» στην κρισιμότερη καμπή!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Η ΑΕΛ πείθει πως μπορεί να μείνει ψηλά μέχρι το τέλος. Το απέδειξε το τελευταίο διάστημα, στο οποίο παρουσιάζεται φρέσκια και έτοιμη να αντεπεξέλθει σε όλες τις δυσκολίες που έχει απέναντί της. Καθάρισε την ΑΕΖ με το άνετο 3-0 και πλέον κοιτάζει τη συνέχεια, αφού την Κυριακή θα φιλοξενήσει την ΑΕΚ.

Οι γαλαζοκίτρινοι είναι άλλη ομάδα πλέον, πιο επιθετική και πιο συμπαγής. Το τελευταίο διάστημα, ο Πίτι με τον Σάσι κλέβουν τις εντυπώσεις. Προχθές στο Παφιακό, ο Μπλάνκο έδειξε με την απόδοσή του πως από παιχνίδι σε παιχνίδι ανεβαίνει. Το ίδιο και ο Νικολάου, που επανήλθε φρέσκος στην ενδεκάδα, μετά τις αλλαγές του Ιανουαρίου. Καλά πήγε και ο Σαβάν, ενώ ο Λαφράνς δηλώνει «παρών» με εντυπωσιακό τρόπο.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου προφύλαξε τους Φορτούνα και ο Σάσι, οι οποίοι έμειναν στον πάγκο, ενώ αγωνίστηκε βασικός ο Χάρης Κυριάκου, πήρε χρόνο συμμετοχής για πρώτη φορά ο Μιτρέα και δόθηκαν ξανά λίγα λεπτά στον Μαύρου.

Παρά τις αποχωρήσεις του Ιανουαρίου, η αλήθεια είναι πως οι γαλαζοκίτρινοι παρουσιάζονται πιο στελεχωμένοι. Είναι γεμάτοι σε όλες τις γραμμές και μένει μόνο να αποδείξει πως θα έχει αντοχές μέχρι το τέλος. Γιατί μετά το παιχνίδι με την ΑΕΖ, θα χρειαστεί να παρουσιαστεί έτοιμη για τα ντέρμπι που ακολουθούν. Η ΑΕΛ έχει μια καλή πορεία, όμως τα τρία παιχνίδια που ακολουθούν πιθανόν να φανερώσουν μέχρι πού μπορεί να φτάσει.

Την Κυριακή θα βρει απέναντί της την ΑΕΚ και μετά θα πάει δύο φορές στη Λευκωσία για να αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια. Πρόκειται για τρία σημαντικά παιχνίδια, στα οποία η ΑΕΛ θα κυνηγήσει το μεγαλύτερο βαθμολογικό κέρδος. Γιατί εννοείται, πως αν μπορέσει να παρουσιαστεί απαιτητική στα τρία αυτά παιχνίδια, θα είναι και πιο κοντά στο στόχο του Γιουρόπα Λιγκ και γιατί όχι, στο κυνήγι του τίτλου.

Από σήμερα θα αρχίσει η προετοιμασία για το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Θα είναι το πρώτο μίας σειράς δυνατών ντέρμπι και ο Πάμπος Χριστοδούλου θα αρχίσει να ετοιμάζει τα σχέδια του για να παρατάξει το πιο δυνατό σχήμα την Κυριακή στο Τσίρειο.

Στη διάθεση του Κύπριου τεχνικού θα είναι και ο Μάρκο Σοάρες, ο οποίος είχε μεταβεί στο εξωτερικό γα την κηδεία του πατέρα του. Κόντρα στην ΑΕΖ, ο Σάσι δεν πήρε καθόλου χρόνο συμμετοχής. Αυτό είχε να κάνει και με το γεγονός, πως ο ποδοσφαιριστής, είναι στο όριο των κίτρινων καρτών.

Το ίδιο ισχύει και γα τον Φορτούνα. Πλέον θα μετρούν και αυτά τα εμπόδια, για αυτό και η τεχνική ηγεσία θέλει και απαιτεί όλοι οι ποδοσφαιριστές να βρίσκονται σε ετοιμοπόλεμη κατάσταση. Ο δρόμος με τα δύσκολα παιχνίδια θα φέρει κάρτες, κούραση και τραυματισμούς, συνεπώς όλοι θα είναι χρήσιμοι στη μάχη για τη διάκριση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ