aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Φρένο» στο τρένο Ντόρτμουντ (video)

«Φρένο» στο τρένο Ντόρτμουντ (video)

Μέσα από τα «χέρια» της έχασε την ευκαιρία να μειώσει τον ένα βαθμό από την πρώτη θέση του πρωταθλήματος της Bundesliga, καθώς η Λεβερκούζεν «φρέναρε» τους Κιτρινόμαυρους, νικώντας με 2-0.

Η Ντόρτμουντ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την γκέλα της Μπάγερν κόντρα στην Κολωνία, αφού γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Μπάγερ Λεβερκούζεν για την 6η αγωνιστική της Bundesliga. Οι Βεστφαλοί μπήκαν με τον αέρα των «νικητών» από το Champions League, αφού κατάφεραν να «τελειώσουν» τη Ρεάλ στα τελευταία λεπτά.

Δυνατά και χωρίς να φοβάται τον σίφουνα Ντόρτμουντ, η Λεβερκούζεν μπήκε στο γήπεδο για να κάνει το παιχνίδι της. Και το έκανε. Στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης προειδοποίησε. Ο Τσιτσαρίτο σηκώθηκε ψηλά για να εκμεταλλευτεί μια σέντρα και έστειλε την μπάλα με κεφαλιά από κοντά στην κάτω δεξιά γωνία, αλλά ο Μπούρκι κράτησε την εστία του ανέπαφη. Σε αυτή τη φάση. Γιατί στην αμέσως επόμενη είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του. Στο 10’ Ο Τσαλχάνογλου εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μεχμέντι πηδώντας ψηλότερα από όλους, κάρφωσε με έξοχη κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.

Και συνέχισε την πίεση. Στο 32’ ο Καμπλ πήρε μια πάσα στην άκρη της περιοχής , αλλά έστειλε το σουτ λίγο έξω από το δεξί δοκάρι. Λίγο πριν σφυρίξει όμως για το ημίχρονο ο διαιτητής έχασαν και οι Βεστφαλοί μια μεγάλη ευκαιρία. Ο Ομπαμεγιάνγκ πάσαρε στον Ντεμπελέ, αλλά ο τελευταίος έκανε ένα τρελό σουτ από την άκρη της περιοχής και η μπάλα πήγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 47’ ο Γουέντελ «σπατάλησε» μια ευκαιρία να κάνει το 2-0. Το μόνο που χρειαζόταν να κάνει είναι να σπρώξει την μπάλα μέσα στα δίχτυα, αλλά χάνει το γκολ για λίγο. Στο 73’ ο Ομπαμεγιάνγκ προσπάθησε να απαντήσει, αλλά και αυτή μάταιη. Πήρε μια πάσα ακριβείας και έκανε ένα χαμηλό σουτ μέσα από την περιοχή, ο Λένο όμως αποσόβησε την προσπάθεια του Γκαμπονέζου. Ο Τσιτσαρίτο όμως δεν συγχωρεί. Στο 79’ μετά από μια ωραία πάσα του Τσαλχάνογλου μέσα στην περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ιδιαίτερη ψυχραιμία με σουτ μέσα από την περιοχή.

Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Η Ντόρτμουντ, όντας ομάδα μαχητών το πάλεψε. Στο 84’ ο Ντεμπελέέκανε μια χαμηλή πάσα μέσα στην μεγάλη περιοχή, αλλά οι αντίπαλοι κατάφεραν να διώξουν την μπάλα. Στο 87’ απάντησε η Λεβερκούζεν με τον Βολάντ, ο οποίος έφτασε μέχρι τον τερματοφύλακα, έκανε ένα χαμηλό σουτ προς την κάτω αριστερή γωνία, αλλά ο Μπούρκι έκανε τη δουλειά και άλλαξε την πορεία της μπάλας , κρατώντας την εκτός εστίας.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Λαρς Μπέντερ (46′ Ουεντέλ), Τα, Τοπράκ, Χένριχς, Αράνγκις (90′ Μπάουμγκαρτλινγκερ), Καμπλ, Μπραντ (67′ Φόλαντ), Τσαλχάνογλου, Μεχμέντι, Χαβιέρ Ερνάντες.
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (3-5-2): Μπούρκι, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Γκίντερ, Βάιγκλ, Ρόντε (71′ Καγκάουα), Γκονσάλο Κάστρο (46′ Σμέλτσερ), Ραφαέλ Γκερέιρο, Πούλισιτς (46′ Εμρέ Μορ), Ουσμάν Ντεμπελέ, Ομπαμεγιάνγκ.


BL 2-0 BD από wsl6

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

Παρασκευή
Λειψία – Άουγκσμπουργκ 2-1 (11′ Φόρσμπεργκ, 52′ Γιουσούφ Πόουλσεν / 14′ Γι Ντονγκ-Γουόν)

Σάββατο
Μπάγερν – Κολωνία 1-1 (40′ Κίμιχ / 63′ Μοντέστ)
Χέρτα – Αμβούργο 2-0 (29′ και 70′ πέν. Ιμπίσεβιτς)
Ίνγκολστατ – Χόφενχαϊμ 1-2 (95′ πέν. Χίντερσερ / 11′ Βάγκνερ, 35′ Ντεμιρμπάι)
Ντάρμστατ – Βέρντερ 2-2 (19′ πέν. και 73′ Τσόλακ / 51′ Σανέ, 67′ Νιαμπρί)
Φράιμπουργκ – Άιντραχτ 1-0 (4′ Γκρίφο)
Λεβερκούζεν – Ντόρτμουντ 2-0 (10′ Μεχμέντι, 79′ Χαβιέρ Ερνάντες)

Κυριακή
Βόλφσμπουργκ – Μάιντς (16:30)
Σάλκε – Γκλάντμπαχ (18:30)

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ