aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΦουλ για Champions League η Λειψία!

Φουλ για Champions League η Λειψία!

Χωρίς να συναντήσει το παραμικρό πρόβλημα, η Λειψία νίκησε με σκορ 3-0 εκτός έδρας το Αννόβερο, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 20ης αγωνιστικής στη Bundesliga και παραμένει σταθερά στην τέταρτη προνομιούχο θέση της βαθμολογίας, που δίνει το τελευταίο εισιτήριο για το Champions League. Με το… αριστερό ξεκίνησε ο Τόμας Ντολ στην τεχνική ηγεσία των γηπεδούχων, που παραμένουν στην προτελευταία θέση και χωρίς νίκη τις τελευταίες εννιά αγωνιστικές. 

Η Λειψία είχε τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο και δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, ωστόσο, «έπεσε» πάνω στον Έσερ, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος για το Αννόβερο, πραγματοποιώντας σωρεία επεμβάσεων για να διατηρήσει το μηδέν. Οι γηπεδούχοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα. Όμως, στις καθυστερήσεις, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Κούνα από τον Ακπογκούμα και ο Χάλστενμπεργκ που ανέλαβε την εκτέλεση, σημάδεψε σωστά και έκανε το 0-1.

Ίδια ήταν η εικόνα του παιχνιδιού και στο δεύτερο ημίχρονο, με τη Λειψία να έχει τον έλεγχο και να προσπαθεί να πετύχει δεύτερο γκολ και το Αννόβερο να αδυνατεί να ακολουθήσει τον ρυθμό. Στο 65’ οι φιλοξενούμενοι έβαλαν γερά θεμέλια νίκης, όταν μετά από κόρνερ του Χάλστενμπεργκ και άστοχη έξοδο του Έσερ, ο Ορμπάν με κοντινή προβολή στο δεύτερο δοκάρι, έκανε το 0-2. Ο ίδιος παίκτης έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» στο 85’, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 και δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Αναλυτικά η 20η αγωνιστική

Παρασκευή 1/2
Ανόβερο-Λειψία 0-3 (45+3’ πεν. Χάλστενμπεργκ, 65’, 85’ Ορμπάν)

Σάββατο 2/2 (16:30)
Λεβερκούζεν-Μπάγερν Μονάχου
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Ντόρτμουντ
Χόφενχαϊμ-Ντίσελντορφ
Νυρεμβέργη-Βέρντερ Βρέμης
Χέρτα Βερολίνου-Βόλφσμπουργκ
Σάλκε-Γκλάντμπαχ (19:30)

Κυριακή 3/2
Άουγκσμπουργκ-Μάιντς (16:30)
Στουτγκάρδη-Φράιμπουργκ (19:00)

Η επόμενη (21η) αγωνιστική

Παρασκευή 8/2
Μάιντς-Λεβερκούζεν (21:30)

Σάββατο 9/2
Ντόρτμουντ-Χόφενχαϊμ (16:30)
Λειψία-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (16:30)
Γκλάντμπαχ-Χέρτα Βερολίνου (16:30)
Ανόβερο-Νυρεμβέργη (16:30)
Φράιμπουργκ-Βόλφσμπουργκ (16:30)
Μπάγερν Μονάχου-Σάλκε (19:30)

Κυριακή 10/2
Βέρντερ Βρέμης-Άουγκσμπουργκ (16:30)
Ντίσελντορφ-Στουτγκάρδη (19:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ