aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΦουλ επίθεση από την αρχή για να τους… πνίξει!

Φουλ επίθεση από την αρχή για να τους… πνίξει!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κάνει σκέψεις για μια ή δύο αλλαγές ο Σωφρόνης Αυγουστή, ενόψει του επαναληπτικού με την Αμπερντίν. Άλλωστε, η μια είναι υποχρεωτική, αφού ο Σατσέτι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής λόγω της αποβολής του στο πρώτο παιχνίδι. Ο τεχνικός του Απόλλωνα ετοιμάζει επιθετικό πλάνο, στο οποίο θα συμπεριλάβει, εκτός απροόπτου, για πρώτη φορά τον Γιάκολις.

Αν επιβεβαιωθούν οι ενδείξεις, θα μείνει εκτός ενδεκάδας ο Σαρδινέρο, και ο Απόλλων θα πάει στο παιχνίδι με ξεκάθαρο στόχο, να μην αφήσει τον χρόνο να κυλήσει χωρίς να πιέσει την εστία της Αμπερντίν. Το έχει αποδείξει και σε άλλα παιχνίδια ο Κύπριος προπονητής ότι θέλει η ομάδα του να μπαίνει από την αρχή δυνατά και να αιφνιδιάζει τον αντίπαλό της. Στη Σκωτία, οι κυανόλευκοι δέχθηκαν νωρίς το γκολ, όμως ανταπέδωσαν, και αν δεν έμεναν με παίκτη λιγότερο, ίσως να μην έχαναν.

Την Πέμπτη είναι η σειρά του Απόλλωνα να αιφνιδιάσει και διαθέτει τις μονάδες να το κάνει. Όσο σεβασμό κι αν δείξει ο Απόλλων στην Αμπερντίν, βάσει της εικόνας και του πρώτου αγώνα, η ομάδα του Αυγουστή είναι καλύτερη, πιο ανθεκτική και πιο ποιοτική. Ωστόσο, θα πρέπει από τη θεωρία να περάσει στην πράξη και να επιβεβαιώσει πως είναι καλύτερη ομάδα και ικανή να συνεχίσει το ευρωπαϊκό ταξίδι της. Η μπάλα είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα, που η παρουσία τους στα πλέι οφ θα αποτελέσει τεράστιο κίνητρο και θα δουν κατάματα τους ομίλους. Πρώτα όμως η Αμπερτίν.

Επικρατεί μεγάλη αγωνία από πλευράς των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να φθάσουν στον στόχο τους, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση. Το γκολ του Σαντάνα ίσως αποδειχθεί ικανό να δώσει την πρόκριση στον Απόλλωνα. Του αρκεί η νίκη με 1-0 για να περάσει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λίγκ. Θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή, αφού οι Σκωτσέζοι είναι επικίνδυνοι και ικανοί να κάνουν τη ζημιά εάν ο Απόλλων δεν πιάσει τα στάνταρ της απόδοσής του.

Η τεχνική ηγεσία χτίζει πάνω στη θέληση και των ποδοσφαιριστών. Έχασαν άδοξα την περασμένη Πέμπτη και καλούνται να αναδείξουν τις ικανότητές τους, αποκλείοντας την Αμπερντίν. Η ζωή δεν τελειώνει με έναν (πιθανό) αποκλεισμό, όμως θα γίνουν όλα πιο όμορφα για τον κόσμο αν δει την ομάδα του να προχωρά και, γιατί όχι, να συμμετέχει για τρίτη φορά την τελευταία πενταετία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι φίλοι του Απόλλωνα αναμένεται πως θα γεμίσουν ασφυκτικά το «ΑΕΚ Αρένα», σε μια προσπάθεια να αποτελέσουν τον πιο πολύτιμο παίκτη της ομάδας τους. Ήδη παρατηρείται μεγάλη κινητοποίηση και το 2-1 είναι ένα αποτέλεσμα που μπορεί να ανατραπεί με τη στήριξη του κόσμου.

Φαβορί ο Πέδρο

Αν τελικά χρησιμοποιήσει δεύτερο ανασταλτικό μέσο ο Σωφρόνης Αυγουστή, στη θέση του Σατσέτι θα αγωνιστεί ένας εκ των Πέδρο ή Άλεφ. Ο πρώτος έχει περισσότερες πιθανότητες να αγωνιστεί, καθώς στην ίδια θέση χρησιμοποιήθηκε και πέρσι, όταν απουσίαζε ο Σατσέτι. Λογικά ο Στυλιανού θα πάρει θέση βασικού στο δεξί άκρο της άμυνας. Είναι σημαντική η απουσία του Σατσέτι, αλλά είναι και τα απρόοπτα μέσα σε ένα παιχνίδι. Στο πρώτο ματς στη Σκωτία παίχθηκε σε κάποιες στιγμές και σκληρό παιχνίδι, που αναπόφευκτα επέφερε την αποβολή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ