aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΦορτσάτη Γαλλία στους ομίλους, τριάρα για την Τσεχία (vid)

Φορτσάτη Γαλλία στους ομίλους, τριάρα για την Τσεχία (vid)

Με υψηλές «πτήσεις» ολοκλήρωσε την προετοιμασία της εν όψει Euro 2020 η Γαλλία, η οποία στην πρόβα τζενεράλε επικράτησε 3-0 της Βουλγαρίας στο «Σταντ ντε Φρανς».

Σε μια αναμέτρηση, που διηύθυνε ο Τάσος Σιδηρόπουλος και η οποία αφήνει με ανάμεικτα συναισθήματα τους γηπεδούχους. Κι αυτό διότι στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ο Καρίμ Μπενζεμά τραυματίστηκε στο γόνατο και προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή. Με τον ίδιο να βουρκώνει στον πάγκο και άπαντες στη χώρα του να αγωνιούν για το κατά πόσο θα επηρεαστεί η παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι οι «πετεινοί» προηγήθηκαν στο 29’ με το ψαλιδάκι του Γκριεζμάν (η μπάλα βρήκε και στο κεφάλι του Τσόσεφ). Η Γαλλία ήταν κυρίαρχη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο χρειάστηκε τα τελευταία λεπτά του ματς, προκειμένου να πετύχει κι άλλα τέρματα. Με τον Ζιρού, ο οποίος ήταν εκείνος που αντικατέστησε τον άτυχο Μπενζεμά, να στέλνει δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα (83’ και 90’).

Να σημειωθεί ότι ο Ντιντιέ Ντεσάμπ παρέταξε για ακόμα ένα παιχνίδι την ομάδα του με σύστημα 4-4-2 και ρόμβο στη μεσαία γραμμή, προβαίνοντας μάλιστα σε μόλις μία αλλαγή, με τον βασικό Καντέ να παίρνει τη θέση του Ραμπιό. Οι υπόλοιποι δέκα των Πρωταθλητών κόσμου ήταν οι Λιορίς, Παβάρ, Βαράν, Κιμπεπέ, Ερνάντεζ, Τολισό, Πογκμπά, Γκριζμάν, Εμπαπέ και Μπενζεμά.


Από την πλευρά της η Τσεχία κατάφερε να μετριάσει τις κακές εντυπώσεις από τη φιλική τεσσάρα (4-0) από την Ιταλία, επικρατώντας 3-1 της φιλοξενούμενης Αλβανίας. Η ομάδα του Μίχαελ Κρμέντσικ -ο οποίος έμεινε εκτός 23αδας- πήρε «κεφάλι» στο σκορ στο 18’ με τον Σικ. Στο 42’ ο Τσικαλέσι ισοφάρισε προσωρινά με τρομερό σουτ από τα 30 μέτρα, για να έρθουν οι Μάζοπουστ (68’) και Τσελούτσκα (89’).

Αντίθετα, η Ουγγαρία δεν έπεισε μένοντας στο 0-0 με την Ιρλανδία. Ενώ, σε ό, τι αφορά την αναμέτρηση της Ισπανίας -για την οποία αγωνίστηκε η ομάδα της U21, λόγω του κρούσματος κορωνοϊού (Σέρχιο Μπούσκετς)- κόντρα στη Λιθουανία, τα πιτσιρίκια της «φούρια ρόχας» έκλεψαν τις εντυπώσεις κερδίζοντας 4-0. Με τα γκολ να τα πετυχαίνουν οι Γκιγιαμόν (3’), Ντίαθ (24’), Μιράντα (54’) και Πουάδο (73’).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ