aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΦιρμίνο: «Κλοπ, κάνε με τον Νεϊμάρ της Λίβερπουλ»

Φιρμίνο: «Κλοπ, κάνε με τον Νεϊμάρ της Λίβερπουλ»

Από αλλού ξεκίνησε και αλλού η ζωή (ή καλύτερα το ποδόσφαιρο) τον πήγε. Ο Φιρμίνο όταν άρχισε να κλωτσάει την μπάλα στις παραλίες του Μασέιο, ήλπιζε πως μια μέρα θα βρεθεί ο άνθρωπος που θα τον βοηθήσει να μεγαλουργήσει και κυρίως να τον βάλει στην κατάλληλη θέση. Γιατί τα πράγματα ξεκίνησαν κάπως ανάποδα:

«Ξεκίνησα ως αμυντικός. Έπαιξα φουλ μπακ και μετά μεταφέρθηκα στο κέντρο. Μέχρι τα 18 μου έπαιζα μόνο στην άμυνα, ειλικρινά!», δηλώνει ο 24χρονος παίκτης που τη φετινή χρονιά μετράει ήδη 4 συμμετοχές και 2 γκολ στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Η είδηση της έλευσης του Γιούργκεν Κλοπ στην Λίβερπουλ είχε χαροποιήσει ιδιαίτερα τον Φιρμίνο καθώς πιστεύει πως ο Γερμανός τεχνικός μπορεί όχι μόνο να αξιοποιήσει στο έπακρο το ταλέντο του αλλά να το αναπτύξει ακόμα περισσότερο.

Ο Κλοπ άλλωστε ήταν αυτός που ανέδειξε σε σούπερ σταρ τους Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ενώ ο 24χρονος επιθετικός μέσος έχει παίξει ως αντίπαλός του επί σχεδόν πέντε χρόνια στην Μπουντεσλίγκα: «Ξέρω τι ζητά από έναν ποδοσφαιριστή. Έχει μεταφέρει το στυλ δουλειάς και παιχνιδιού που είχε στη Γερμανία και η ομάδα το έχει αφομοιώσει. Η φιλία μας είναι κρυστάλλινη. Δεν υπάρχει κάτι από πίσω. Είναι υπέροχος άνθρωπος».

Ο Φιρμίνο ξέρει πως: «Αν κάνεις αυτό που σου ζητά, δεν θα τον απογοητεύσεις ποτέ» και αναρωτιέται: «Μπορεί να με κάνει τον Νεϊμάρ της Λίβερπουλ; Όλα εξαρτώνται από εμένα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ