aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΦαβορί και στην πράξη…

Φαβορί και στην πράξη…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Οι επιδόσεις στην Ευρώπη είναι εκεί και κανείς δεν αμφιβάλλει πως ο Απόλλων έχει κάνει περήφανο τον κόσμο του για την πορεία του στο Γιουρόπα Λιγκ. Προέχει όμως η παρουσία του στο πρωτάθλημα. Γιατί, μετά την πρόκριση στους ομίλους, το ισχυρό κίνητρο είναι ένα: η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτός είναι ο στόχος, και αυτό θα κυνηγήσουν. Το ματς με την Αταλάντα ήταν μια μεγάλη εμπειρία, όμως πιο πολύ αυτό που ενδιαφέρει είναι να κερδίσουν σήμερα τον Άρη.

Οι κυανόλευκοι είναι το ακλόνητο φαβορί και δεν θέλουν με τίποτα να προκύψει κάτι άλλο, που θα εκτροχιάσει την ομάδα από την κατάκτηση της νίκης. Ο Απόλλων είναι ανώτερος και δεν χωρεί αμφιβολία πως οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα είναι έκπληξη. Υπάρχει διπλός λόγος που θέλουν να κερδίσουν το παιχνίδι οι ποδοσφαιριστές του Αυγουστή.

Πρώτο, για τους τρεις βαθμούς και δεύτερο, για να ανακτήσουν δυναμική ενόψει του αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ, την Τετάρτη, στο ΓΣΠ. Το σημερινό παιχνίδι δεν αναμένεται εύκολο, γιατί ο αντίπαλος του καίγεται για βαθμούς. Ο Απόλλων, καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Άρη και μαζί την κούραση από την προσπάθεια στην Ιταλία. Πέραν από αυτούς που αγωνίστηκαν στο ματς της Ιταλίας την περασμένη Πέμπτη, υπάρχουν επιλογές για να παρουσιαστεί φρέσκια η ομάδα του Αυγουστή.

Ο τεχνικός του Απόλλωνα, που δεν θα είναι στον πάγκο καθώς θα εκτίσει την τελευταία αγωνιστική της ποινής του, θα επαναφέρει στην ενδεκάδα τον Ρομπέρζ που λόγω τιμωρίας δεν αγωνίστηκε με την Αταλάντα, όπως και τον Ντα Σίλβα που αγωνίστηκε μόνο ένα ημίχρονο στην Ιταλία. Θα μείνουν στον πάγκο πιθανότατα οι Γιούστε, Γιάκολις, Σαντάνα, ενώ θέση βασικού θα πάρουν και οι Σαρδινέρο και Ζελάγια. Οι ποδοσφαιριστές καλούνται να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, να μην υποτιμήσουν το παιχνίδι και να βρουν τον τρόπο για να δώσουν τον ρυθμό που θέλουν, για να έλθει νωρίς και το γκολ, που θα τους δώσει επιπλέον ώθηση για τη νίκη.

Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Βάλε. Οι Πέδρο, Ρομπέρζ, Πιτσιάν, Βασιλείου θα αποτελέσουν την τετράδα στην άμυνα, ενώ στη μεσαία γραμμή θα κινούνται οι Αλέφ, Σατσέτι και Ντα Σίλβα. Ο Ζελάγια ή ο Μαγκλίτσα  θα είναι στην κορυφή της επίθεσης, με τους Σαρδινέρο και Σκέμπρι στα άκρα. Είναι ανοικτό το ενδεχόμενο, ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα, να πάρει χρόνο συμμετοχής και ο Αγγελή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ