aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΦαβορί; Απόδειξέ το!

Φαβορί; Απόδειξέ το!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Μετά και το τριήμερο ρεπό που απόλαυσαν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ επέστρεψαν χθες στις προπονήσεις, με το μυαλό να είναι καρφωμένο στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Εθνικό Άχνας. Ένας αγώνας στον οποίο οι παίκτες του Ιδιάκεθ είναι το μεγάλο φαβορί και καλούνται να το αποδείξουν στον αγωνιστικό χώρο, να αποφύγουν τις παγίδες και να παραμείνουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Μπορεί να απουσιάζουν οι διεθνείς ποδοσφαιριστές, λογικά μέχρι την Τετάρτη οι περισσότεροι θα επιστέψουν, όμως η τεχνική ηγεσία άρχισε δουλειά. Ο μοναδικός που επέστρεψε είναι ο Παναγίδης που ήταν με την εθνική Νέων. Το θετικό για τον Βάσκο τεχνικό είναι ότι δεν έχει να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα μιας και όλοι οι ποδοσφαιριστές προπονούνται κανονικά χωρίς προβλήματα και είναι στη διάθεσή του.

Το τι θα πράξει στο παιχνίδι με τον Εθνικό είναι ακόμη νωρίς για να το πούμε, όμως αν κρίνουμε από το τι είδαμε στα τελευταία παιχνίδια, το πιο πιθανό είναι να δούμε τετράδα στην άμυνα. Και με τον Απόλλωνα όταν το γύρισε σε 4-1-4-1, αλλά και στα προηγούμενα ματς η ΑΕΚ είχε καλή παρουσία παίζοντας με αυτό το σύστημα. Γιατί λοιπόν να το αλλάξει ο Ιδιάκεθ, ειδικά σε ένα παιχνίδι που η ομάδα του θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων;

Αυτό που χρειάζεται να κάνει η ΑΕΚ στις επόμενες δύο αγωνιστικές είναι να βγάλει τη σοβαρότητα που μας έχει συνηθίσει, να είναι υπομονετική και αποτελεσματική στην επίθεση. Αν τα καταφέρει και πάρει τα δύο ματς που ακολουθούν, με Εθνικό εκτός έδρας και Πάφο εντός, θα κλείσει τον πρώτο γύρο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ταυτόχρονα, με δύο νίκες σε αυτά τα ματς θα μπορέσει να δημιουργήσει ακόμη καλύτερη ψυχολογία, μιας και ακολουθεί μετά το ντέρμπι με την Ομόνοια στην Αρένα. Εκεί όπου θα θελήσει να αποδείξει ότι η πεντάρα του πρώτου γύρου ήταν απλώς μία κακή παρένθεση και τίποτα περισσότερο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ