aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΦασόνε: «Ο Λι ήθελε να φέρει τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη Μίλαν»

Φασόνε: «Ο Λι ήθελε να φέρει τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη Μίλαν»

Την πρόθεση του πρώην Κινέζου ιδιοκτήτη της Μίλαν, Γιονγκόνγκ Λι, να φέρει τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην ομάδα, ένα χρόνο πριν αυτός «μετακομίσει» στο Τορίνο για λογαριασμό της Γιουβέντους, αποκάλυψε σε δηλώσεις του ο πρώην γενικός διευθυντής των «ροσονέρι», Μάρκο Φασόνε.

Μιλώντας στην ιταλική «Il Sole 24 Οre», o Φασόνε μίλησε για τη θητεία του στη Μίλαν, δίπλα στον Γιονγκόνγκ Λι, τονίζοντας πως ο Κινέζος πρώην ιδιοκτήτης της ομάδας είχε την πρόθεση να φέρει τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο Μιλάνο.

«Είναι αλήθεια, ο Γιονγκονγκ Λι ήθελε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη Μίλαν. Ο κύριος Λι ήθελε τον Κριστιάνο στην ομάδα, γιατί πίστευε πως αυτό θα είχε τεράστια απήχηση στην κινέζικη αγορά. Ο παίκτης ήθελε να φύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Τον Ιούλιο του 2017 συναντηθήκαμε με τον ατζέντη του, Μέντες, για να συζητήσουμε τη διαθεσιμότητά του και τις οικονομικές του απαιτήσεις. Τότε ήταν που έπεισα τον Λι να ξεχάσει αυτό το όνειρο. Ο Ρονάλντο ήταν υπερβολικά ακριβός», δήλωσε αρχικά για τον Κριστιάνο Ρονάλντο και, στη συνέχεια, μίλησε για τα τεράστια χρέη που άφησε πίσω του ο Κινέζος πρώην ιδιοκτήτης της ομάδας.

«Πιστεύω πως η Μίλαν είχε εξαιρετικούς συμβούλους. Το χρέος των 126 εκατ. ευρώ συμπεριλάμβανε έκτακτα έξοδα ύψους 45 εκατ. ευρώ, τα οποία προερχόντουσαν από συμφωνίες για ποδοσφαιριστές σαν αυτές του Κάλινιτς, αλλά και συμβόλαια όπως το δικό μου και πέντε ακόμα διευθυντών που τώρα έχουν αποχωρήσει από τον σύλλογο. Αυτά τα έξοδα καλύφθηκαν εξολοκλήρου από τον Έλιοτ».

«Δεν έχω επικοινωνία με τον Λι πια, ωστόσο μερικές φορές επικοινωνώ με το δεξί του χέρι, Χαν Λι. Δεν γνωρίζω από πού ήρθαν όλα αυτά τα λεφτά, αλλά σύμβουλοι με μεγάλο κύρος είχαν εμπλακεί, οπότε δεν έβρισκα λόγο να τον αμφισβητήσω. Περιμένουμε το δικαστήριο να βγάλει την απόφαση», ήταν τα λόγια του Φασόνε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ