aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΦάρμακο στις πληγές της ΑΕΛ

Φάρμακο στις πληγές της ΑΕΛ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο προβληματισμός εξακολουθεί να είναι έντονος στην ΑΕΛ για τον τρόπο με τον οποίο παραδόθηκε η ομάδα το περασμένο Σάββατο στην Ομόνοια. Η ήττα (1-4) ήταν συνέχεια της αποκαρδιωτικής εμφάνισης με τον ΑΠΟΕΛ. Οι φίλοι του συλλόγου, είδαν την ομάδα τους να δέχεται επτά γκολ σε τρία παιχνίδια, αλλά πιο πολύ όμως εκείνο που ενόχλησε ήταν τα στοιχεία αποσύνθεσης που διακρίθηκαν σε κάποια σημεία των αγώνων.

Η ΑΕΛ εξακολουθεί να έχει ως στόχο την έξοδο στην Ευρώπη, αν και έπεσε στην τέταρτη θέση και πλέον νιώθει την ανάσα της Ομόνοιας που είναι στο -1. Αλλά ακόμη και στην τέταρτη θέση να τερματίσει στο τέλος, κάθε άλλο παρά σίγουρο είναι πως θα εξασφαλίσει ένα από τα εισιτήρια που οδηγούν στην Ευρώπη.

Αυτό που έχει να κάνει ο Πάμπος Χριστοδούλου δίχως άλλο, είναι να βρει τρόπους για να ανασυντάξει η ομάδα τις δυνάμεις της. Αυτό είναι το στοίχημα στο παρόν στάδιο για να μην επαναληφθούν παρόμοιες εμφανίσεις.

Μπροστά της η ΑΕΛ έχει ακόμη 11 παιχνίδια πρωταθλήματος, τα οποία καλείται να αξιοποιήσει, κυρίως για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου της. Έπειτα, είναι και οι δύο αγώνες κυπέλλου με τον ΑΠΟΕΛ που αργούν και έτσι θα δοθεί χρόνος για να προετοιμαστεί καλύτερα η ομάδα ώστε να προχωρήσει στον θεσμό. Γιατί και η κατάκτηση του κυπέλλου, αποτελεί τρόπο εξιλέωσης.

Τα εικοσιτετράωρα που ακολούθησαν του αγώνα με την Ομόνοια έφεραν μεγάλη αναστάτωση, όμως όσο βαριά και να ήταν η ήττα από την Ομόνοια, η ουσία δεν αλλάζει. Τίποτε δεν τελειώνει, μετά από μια ήττα και μια κακή εμφάνιση. Είναι γεγονός πως η απουσία του Ζούνιορ στην άμυνα δημιούργησε τεράστιο κενό, όπως και αυτή του Ρόμο κάτω από τα δοκάρια.

Ο τεχνικός της ΑΕΛ καλείται να βρει τις λύσεις, ν’ ανακατέψει την τράπουλα για να διορθώσει τα λάθη και να βάλει τέρμα στις αδυναμίες. Μπροστά τους οι γαλαζοκίτρινοι έχουν νέο σημαντικό παιχνίδι, αυτό με τον Ερμή στο Τσίρειο, την προσεχή Κυριακή. Και θα πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στις νίκες αν θέλουν να έχουν πιθανότητες διάκρισης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ