aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΦαντάρος: Γιατί πρέπει να πέσουν δύο και όχι τέσσερις ομάδες

Φαντάρος: Γιατί πρέπει να πέσουν δύο και όχι τέσσερις ομάδες

Ως ιδιόμορφη σεζόν χαρακτήρισε την τρέχουσα ο Γιώργος Φαντάρος, που θεωρεί πως θα είναι άδικο να υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες «αφού το πρωτάθλημα δεν διεξάγεται επί ίσης όροις λόγω κορωνοϊού που έχει “χτυπήσει» κάποιες ομάδες και ενδεχομένως να υπάρξει πρόβλημα και με άλλες στην πορεία».

Ο βοηθός γραμματέας της ΚΟΠ, κατέθεσε τις απόψεις του για τον αριθμό των ομάδων που πρέπει να ισχύσει στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν στην εκπομπή «Βάλε ένα Γκολ» στον Active.

«Επηρεάζεται η απόδοση των ομάδων αφού έχουν εισέρθει αστάθμητοι παράγοντες στο ποδόσφαιρο. Η μεγάλη αστάθεια των ομάδων οδηγεί σε αποτελέσματα που κάνουν το πρωτάθλημα μας συναρπαστικό αλλά μπορεί να πει κάποιος και ασυνήθιστο», είπε αρχικά.

«Το φετινό πρωτάθλημα δεν διεξάγεται επί ίσης όροις λόγω κορωνοϊού. Πρόσφατο παράδειγμα ο ΑΠΟΕΛ, που όλοι γνωρίζουμε τη δυναμικότητα αυτής της ομάδας αλλά έχει πληγεί. Συνέβη και με άλλες ομάδες προηγουμένως.

Το να υποβαθμιστούν τέσσερις ομάδες είναι λίγο τραβηγμένο», είπε και υπογράμμισε: «Είναι τόσο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Από τη θέση 7 μέχρι 14 κινδυνεύουν όλοι».

Τόνισε πως, η Νέα Σαλαμίνα την οποία εκπροσωπεί στην ΚΟΠ, δημοσίευσε τις θέσεις της με τον πιο επίσημο τρόπο. «Και κάποιες άλλες ομάδες έχουν αυτή την άποψη (σ.σ. 14 ομάδες και στη νέα σεζόν). Υπάρχουν σωματεία που απέστειλαν επιστολή στην ΚΟΠ και ζητούν όπως συζητηθεί το θέμα. Στην τελευταία άτυπη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ συζητήθηκε αυτό το ενδεχόμενο. Μέσα από τα πλέι οφ να πέσουν δύο ομάδες».

Στο ενδεχόμενο αδιάφορων αγώνων, ο κ. Φαντάρος επισήμανε: «Και στο πρώτο γκρουπ, τέσσερις ομάδες πάνε Eυρώπη, πάλι κάποια παιχνίδια θα είναι αδιάφορα. Όπως και στο δεύτερο μπορούν να υπάρξουν παρατράγουδα, που το απεύχομαι, έτσι και στο πρώτο».

Γιατί να μην υποβιβαστούν τέσσερις και να ανέβουν άλλες τέσσερις από την Β’ Κατηγορία, ο βοηθός γραμματέας της ΚΟΠ θεωρεί πως «πιο σωστό είναι να πέσουν δύο, γιατί οι τέσσερις ομάδες που θα πέσουν θα έχουν αδικηθεί, λόγω κορωνοϊού». Μάλιστα, υπογράμμισε πως, έχουμε πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα φέτος με 14 ομάδες. «Υπάρχουν φωνές, διερωτούνται γιατί πρωτάθλημα με 12 και όχι μες 14 ομάδες», σχολίασε για να ενισχύσει όσους θεωρούν πως θα πρέπει να καθιερωθεί με 14 ομάδες.

«Θα γίνει σύντομα έκτακτη Γενική Συνέλευση, εντός δέκα ημερών. Έχουν ήδη σταλεί οι επιστολές στην Ομοσπονδία. Ωστόσο δεν αποφασίζει η Γενική Συνέλευση, αλλά το Διοικητικό Συμβούλιο, αφού πρόκειται για τροποποίηση. Η συνέλευση θα δώσει την κατευθυντήρια γραμμή», είπε.

Και κατέληξε αναφερόμενος για τη θέση των υπόλοιπων ομάδων και τις ψήφους: «Δεν γνωρίζω τη θέση όλων των σωματείων. Γνωρίζω μια μεγάλη μερίδα που είναι υπέρ των 14. Γι’ αυτό θα γίνει η Γενική Συνέλευση, για να συζητηθεί το θέμα και να προσπαθήσουμε να πείσουμε και τους υπόλοιπους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ