aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΦανούριος: «Με τι θα πληρώσουμε τους παίκτες; Με κουκιά και φασόλια;»

Φανούριος: «Με τι θα πληρώσουμε τους παίκτες; Με κουκιά και φασόλια;»

Τέλος Απριλίου οριοθέτησε τα νεότερα σχετικά με το μέλλον του πρωταθλήματος ο Φανούριος Κωνσταντίνου. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Απόλλωνα μιλώντας στον Super Sport FM (104,0) αναφέρθηκε στο θέμα της μισθοδοσίας των ποδοσφαιριστών και έστειλε μήνυμα στον ΠΑΣΠ τονίζοντας πως δεν μπορεί το συνδικαλιστικό όργανο των παικτών να απαιτεί πράγματα αγνοώντας το τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο και τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις

Για την πειθαρχία των Λεμεσιανών, αφού είναι η πόλη με τα λιγότερα κρούσματα: «Είναι κατά γενική ομολογία  οι πιο ατίθασοι πολίτες αλλά έχουν πειθαρχήσει και αποτυπώνεται αυτό και στους αριθμούς. Ελπίζουμε όχι μόνο η Λεμεσός να είναι υγιής αλλά ολόκληρη η Κύπρος».

Ο κ. Φοίβος Βάκη εκ μέρους της ΚΟΠ επιβεβαίωσε τη θέση της ομοσπονδίας ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και το Κύπελλο στο γήπεδο: «Αυτή είναι η απόφαση της FIFA και τη UEFA ότι τα πρωταθλήματα πρέπει να ολοκληρωθούν. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την πορεία αυτού του κακού, άρα θα πρέπει να περιμένουμε και ολόκληρο τον Απρίλιο και ακολούθως θα μετρήσουν όλοι τα κουκιά τους. Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που θα ρισκάρει τη ζωή των ανθρώπων. Ταυτόχρονα, ευελπιστούμε ότι θα είναι θετική η εξέλιξη της κατάσταση για να επανέλθουμε ξανά στην κανονικότητα μας για να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα».

Η εκγύμναση των ποδοσφαιριστών στο σπίτι είναι αρκετή για να κρατηθούν σε καλή αγωνιστική κατάσταση; «Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης μιας κανονικής ροής προπονήσεων σε σχέση με την ατομική προπόνηση στο σπίτι με κάποια προγράμματα. Παρά τίποτα, είναι μια διαδικασία συντήρησης στο μέτρο του δυνατού. Τους ποδοσφαιριστές τους χαρακτηρίζει η επαγγελματικότητα και προσπαθούν να παραμένουν σε εγρήγορση ενόψει και της προβλεπόμενης επανέναρξης».

Για το θέμα της μισθοδοσίας των παικτών στον Απόλλωνα:  «Είναι κάτι το οποίο θα δει η διοίκηση τις επόμενες εβδομάδες σε συνεννόηση με τους ποδοσφαιριστές και όλα τα αρμόδια σώματα».

Για την επιμονή του ΠΑΣΠ να ξεκαθαρίσει το θέμα: «Δεν είναι ότι απαιτεί ο ΠΑΣΠ αλλά το τι απαιτούν οι συνθήκες. Εμείς καταβάλαμε τον Φεβρουάριο».

Θα πληρώσετε τον μισό ή ολόκληρο τον Μάρτιο; «Θα περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Ίσως πάρουν μέχρι εκεί που έχουν δουλέψει. Να δούμε πρώτα πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα, αν αυτοί οι μήνες θεωρηθούν νεκροί και πληρωθούν αργότερα και άλλα. Έχουν παγιοποιηθεί και οι δραστηριότητες των χορηγών. Μας εκνευρίζει η τοποθέτηση του ΠΑΣΠ. Δεν λέω ότι έχουν άδικο, άλλα δεν μπορείς να βάζεις το πιστόλι σε αυτούς που τόσα χρόνια αμείβουν πλουσιοπάροχα  τους ποδοσφαιριστές. Το φύλλο γυρίζει γιατί και οι ομάδες μπορούν να ψαλιδίσουν συμβόλαια. Ότι θέλει ας θέλει ο ΠΑΣΠ, στη ζωή δεν είναι ότι θέλουμε. Βιώνουμε απρόοπτες και δύσκολες καταστάσεις. Το να διεκδικήσεις αυτό που δικαιούσαι σε βάθος χρόνου είναι “ΟΚ”, αλλά από την στιγμή που δεν υπάρχουν εισροές χρημάτων δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους ποδοσφαιριστές με κουκιά και φασόλια».

Τι θα γίνει με τους δύο αυτούς μήνες που δεν θα υπάρχει δράση; «Η διαδικασία που ψάχνουν είναι οι δύο μήνες που δεν θα υπάρχει δράση να θεωρηθούν “νεκροί” και να πληρωθούν οι επόμενοι δύο. Οι ποδοσφαιριστές πληρώνονται 10μηνα συμβόλαια. Τώρα κάνουν διακοπές και θα μεταφερθεί μετά η αγωνιστική δράση, θα συμπληρωθεί το 10μηνο και θα πληρωθούν. Αυτό το πρόγραμμα οι ποδοσφαιριστές μπορούν να το κάνουν και στις διακοπές τους και οπουδήποτε. Και το καλοκαίρι πριν την προετοιμασία παίρνουν προγράμματα οι ποδοσφαιριστές και τα ακολουθούν, αλλά δεν πληρώνονται. Θεωρώ ότι η αλήθεια είναι στη μέση, αν την θέλουν όλη δική τους τότε αυτοί που θα χάσουν είναι οι ποδοσφαιριστές και όχι οι ομάδες. Αν πτωχεύσει η Κύπρος θα έρθει ο ΠΑΣΠ να απαιτήσει να πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές;»

Υπάρχει κίνηση από κύριους χορηγούς σας για αποκοπές; «Όχι, για την ώρα δεν υπάρχει καμιά τέτοια κίνηση. Είναι λογικό ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις. Πρέπει να περιμένουν όλοι. Βλέπουμε ότι ο ΠΑΣΠ θεωρεί ότι ο κορωνοϊός δεν αγγίζει τα μέλη τους και αφορά όλους τους υπόλοιπους. Πρέπει να το δουν πιο ανθρώπινα. Υπάρχει κόσμος που πάει στις Μητροπόλεις για να πάρει φαγητό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ