aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΦανούριος: «Aνεξήγητο φαινόμενο oι πολλοί τραυματισμοί»

Φανούριος: «Aνεξήγητο φαινόμενο oι πολλοί τραυματισμοί»

Για όλα τα θέματα που αφορούν τον Απόλλωνα μίλησε στην εκπομπή «Μαγκαζίνο των Σπορ» Sports1 ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας, Φανούριος Κωνσταντίνου.

Αναλυτικά:

Για τους τραυματισμούς: «Έχουν ειπωθεί αρκετά. Δεν έχει να κάνει με το ιατρικό επιτελείο. Είναι ένα ανεξήγητο φαινόμενο. Από το περασμένο καλοκαίρι είχαμε τον σοβαρό τραυματισμό του Χάμπου Κυριάκου, ακολούθως του Νούνο Λόπες, του Μακρίδη, του Αγγελή, του Γκιέ. Πρόκειται για σοβαρούς τραυματισμούς που κρατούν τους παίκτες μακριά από τη δράση και εκτός από το αγωνιστικό πλήγμα είναι και οικονομικό θέμα, γιατί πληρώνεις 10 συμβόλαια παικτών που δεν μπορούν να προσφέρουν. Οι μόνοι τραυματισμοί που είναι μυικοί ήταν οι δύο θλάσεις παικτών που δεν έκαναν προετοιμασία, ήταν αναμενόμενο ότι μπορούσαν να προκύψουν».

Για το ιατρικό επιτελείο: «Διαβάσαμε διάφορα στον Τύπο. Του Αγγελή δεν ήταν υποτροπή. Ο Μακρίδης προπονούνταν για τέσσερις βδομάδες και υπέστη τη ζημιά ξανά μόνος του. Είναι θέμα αρνητικών συγκυριών. Δεν είναι θέμα υπεράσπισης, είναι αποτύπωση πραγματικότητας».

Για το πώς θα καλυφθούν τα προβλήματα: «Είναι πολύ δύσκολα τα δεδομένα. Χθες ήταν άδειο το προπονητικό κέντρο. Δεν θα είναι εύκολο το έργο του προπονητή για την εντεκάδα. Το ζητούμενο είναι ένα και δεν υπάρχει δικαιολογία».

Για τον Γκιέ: «Η πρώτη απόφαση ήταν ο παίκτης να ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή με τις πιθανότητες επούλωσης στο 50-50. Έτσι επιλέξαμε αυτόματα την επιλογή χειρουργικής επέμβασης. Τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχασε παιχνίδια από τραυματισμούς. Οι συχνοί τραυματισμοί στην πρώτη διετία τον στιγμάτισαν, αλλά δεν είναι έτσι. Ήταν μια άτυχη στιγμή, τίποτα δεν προδίκαζε ότι θα στοίχισε τέτοιο τραυματισμό».

Για τη συνέχεια: «Η ομάδα είναι αποδεκατισμένη, είναι λυπηρό ένα μεγάλο ρόστερ να αδειάζει σε μερικές βδομάδες. Ίσως είναι η ώρα να πάρουν άλλοι τις ευκαιρίες τους. Τα πράγματα γίνονται δύσκολα, όμως αλίμονο αν εγκαταλείψουμε την προσπάθεια. Πρέπει να τα δώσουμε όλα. Αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, όμως υπήρχαν και αρνητικές συγκυρίες».

Για τον Γκόμες: «Κλήθηκε να αγωνιστεί πριν ολοκληρώσει το δικό του πρόγραμμα, λόγω του τραυματισμού του Βασιλείου. Μπορεί να παίξει».

Για τα μεταγραφικά: «Για να γίνουν τέσσερις μεταγραφές πρέπει να διαθέσεις και τέσσερις θέσεις. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο στη θεωρία. Οι τραυματίες είχαν ήδη διαγραφεί».

Για τον κόσμο: «Δεν έχουμε παράπονο, ίσως ο κόσμος έχει παράπονο από μας. Για αλλού ξεκινήσαμε και αλλού βρισκόμαστε. Του στερούμε το καλό ποδόσφαιρο, γιατί η ομάδα δεν αποδίδει σύμφωνα με τις πραγματικές της δυνατότητες. Δεν ζούμε σε άλλο κόσμο, συναναστρεφόμαστε μαζί τους. Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια μέσα από τα προβλήματα για να παρουσιάσει η ομάδα ένα καλύτερο πρόσωπο».

Για το κατά πόσον έγινε κακός σχεδιασμός το καλοκαίρι: «Όχι γιατί οι συνάδελφοι και ο φίλαθλος κόσμος τον είχε συμπεριλάβει στα φαβορί μετά τα παιχνίδια με τη Γκρασχόπερς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ