aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΦαινόμενο συχνό και τρομακτικό οι βαριές ήττες μετά από καλές πορείες

Φαινόμενο συχνό και τρομακτικό οι βαριές ήττες μετά από καλές πορείες

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΟΡΦΑΝΟΥ

Μετά από ένα πολύ κάλο ξεκίνημα, η ΑΕΛ δέχτηκε ως γνωστόν την πρώτη βαριά ήττα της από τον Απόλλωνα με 0-3 και στη συνέχεια καπάκι ήλθε νέα… ασήκωτη αποτυχία από την Σαλαμίνα με 1-4. Η ομάδα της Λεμεσού μέχρι και την όγδοη αγωνιστική είχε δεχθεί μόλις δύο γκολ, άλλα στους δύο επόμενους αγώνες δέχτηκε επτά γκολ.

Οι γαλαζοκίτρινοι είναι… ειδικοί στην καταστροφή μετά από κάποιο καλό ξεκίνημα, αλλά και στο να δέχονται βαριές ήττες, όταν διανύουν καλά αγωνιστικά διαστήματα προηγουμένως. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της σεζόν 2011-12 όταν η ΑΕΛ στέφθηκε πρωταθλήτρια. Η ΑΕΛ βρισκόταν στην δεύτερη θέση και υποδέχτηκε στο πλαίσιο της 16 αγωνιστικής την Ομόνοια και ενώ είχε δεχτεί μόλις τρία γκολ πριν από το συγκεκριμένο παιχνίδι γνώρισε την ήττα με 0-3. Στα 15 προηγούμενα παιχνίδια κατάφερε να κρατήσει το παθητικό της χαμηλά, ωστόσο σε ένα παιχνίδι δέχτηκε όσα γκολ μέτρησε κατά της σε όλα τα προηγούμενα.

Την επόμενη σεζόν (2012-13), η ΑΕΛ βρισκόταν στην τέταρτη θέση και στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής υποδέχθηκε τον ΑΠΟΕΛ. Αυτό που είναι σημαντικό εδώ, είναι ότι στους προηγούμενους δέκα αγώνες δέχτηκε επτά τέρματα και στον αγώνα απέναντι στον ΑΠΟΕΛ δέχτηκε τρία. Τρία γκολ δέχτηκε και πάλι από τον ΑΠΟΕΛ την αγωνιστική περίοδο 2013-14, όταν οι δύο ομάδες διεκδικούσαν μέχρι και την τελευταία αγωνιστική το πρωτάθλημα. Η ομάδα της Λεμεσού βρισκόταν στην πρώτη θέση και ταξίδεψε στην Λευκωσία έχοντας δεχτεί σε 30 αγώνες 17 γκολ, όμως και πάλι σε ένα κάλο διάστημα για την ομάδα, δέχτηκε την βαριά ήττα.

Στην δεύτερη παρουσία του Πάμπου Χριστοδούλου στο πάγκο της ΑΕΛ την σεζόν 2016-17 και ενώ οι γαλαζοκιτρίνοι ήταν στην δεύτερη θέση και διέθεταν την καλύτερη άμυνα μέσα σε τρεις αγώνες, κατέρρευσαν. Με μόλις 13 τέρματα παθητικό σε 23 αγώνες, ταξίδεψαν στην Λευκωσία για να αντιμετωπίσουν τον ΑΠΟΕΛ από τον όποιο ηττήθηκαν με 0-3. Την επόμενη αγωνιστική η ΑΕΛ ταξίδεψε και πάλι στην πρωτεύουσα για να αντιμετωπίσει την Ομόνοια από την οποία ηττήθηκε με 1-4. Στη συνέχεια οι γαλαζοκίτρινοι υποδέχθηκαν τον Ερμή και έχασαν με 1-2. Αυτό αποτελεί μία πραγματικά αρνητική επίδοση όταν δέχεσαι σε τρεις αγώνες εννέα γκολ και προηγουμένως διαθέτεις την καλύτερη άμυνα.

Οι βαριές ήττες έρχονται και σε περιόδους που η ομάδα δεν τα πήγαινε και τόσο καλά όπως την περσινή σεζόν που τερμάτισε στην πέμπτη θέση στην κανονική διάρκεια. Στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ του πρωταθλήματος, η ΑΕΛ αντιμετώπισε τον Απόλλωνα και γνώρισε την βαριά ήττα με 1-5. Βαριές ήττες κατέγραψε και στην περίοδο 2015-16 όταν έχασε από τον ΑΠΟΕΛ με 0-6και από την Ομόνοια με 2-4.

Η συχνότητα στο να δέχεται βαριές ήττες όταν βρίσκεται σε… καλό φεγγάρι είναι τρομακτική. Αυτό που μένει να δούμε, είναι, εάν η ΑΕΛ μπορέσει να ορθώσει ανάστημα και αντιδράσει στο σημερινό παιχνίδι με την Ομόνοια ώστε να διατηρηθεί στα ψηλά της βαθμολογίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ