aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαFacebook και Amazon για τα δικαιώματα μετάδοσης της Premier League!

Facebook και Amazon για τα δικαιώματα μετάδοσης της Premier League!

Οι «γίγαντες» του διαδικτύου αναμένονται πρωταγωνιστές της επερχόμενης δημοπρασίας δικαιωμάτων στην Premier League, όπως επιβεβαιώνουν αγγλικές ομάδες. Κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης για τα οικονομικά αποτελέσματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο διευθύνων σύμβουλος των «κόκκινων διαβόλων» Εντ Γουντγουόρντ, προέβλεψε πως οι κολοσσοί της τεχνολογίας όπως το Amazon, το Facebook και το Netflix θα ανταγωνιστούν μεταξύ τους για την επόμενη δημοπρασία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Premier League, που θα φτάσουν περίπου 5 δισεκατομμύρια λίρες.

«Υπήρξε έντονο ενδιαφέρον ήδη για τον τελευταίο κύκλο» από ψηφιακές πλατφόρμες, όπως παραδέχθηκε ο Γουντγουόρντ κατά την παρουσίαση των οικονομικών δεδομένων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το 2017.

Οι ομάδες της Premier League, που απολαμβάνουν σήμερα το πιο ακριβό συμβόλαιο στην Ευρώπη όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ελπίζουν ότι η είσοδος και άλλων «παικτών», εκτός από τους παραδοσιακούς (όπως η BT Group και Sky) στη δημοπρασία, θα ανεβάσει τις τιμές των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, όπως συνέβη στην προηγούμενη δημοπρασία, με την είσοδο στο παιχνίδι της British Telecom που ώθησε τον Sky να δαπανήσει περισσότερα από εκείνα που ήθελε να επενδύσει.

Ο Γουντγουόρντ, μίλησε επίσης για το πρόσφατο ενδιαφέρον των εταιρειών τεχνολογίας για αθλητικά δικαιώματα σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των πρτάσεων Facebook και Amazon για τα δικαιώματα του πρωταθλήματος κρίκετ στην Ινδία και την απόκτηση από το Facebook των δικαιωμάτων για τη μετάδοση 22 αγώνων MLS στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι αγγλικοί σύλλογοι θα ενημερωθούν για τη διαδικασία πλειστηριασμού στις 4 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, ο στρατηγικός διευθυντής του Sky, Φάϊφιλντ, δήλωσε ότι ακόμα και αν η συνδρομητική τηλεόραση του Μέρτνοχ έχανε τα δικαιώματα, δεν θα ήταν καταστροφή. «Υπάρχουν πολλά χρήματα για να ξοδέψουμε για άλλο περιεχόμενο», δήλωσε ο Φάϊφιλντ σε μια εκδήλωση στο Πεκίνο την περασμένη εβδομάδα. «Έχουμε ήδη χάσει άλλα γεγονότα νωρίτερα, χάσαμε για παράδειγμα το Champions League. Απλώς πρέπει να προσαρμοσθούμε: ξοδεύουμε τα χρήματα αλλού και το κάνουμε με σύνεση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ