aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΕξηγήσεις Κίρζη, έντονος ο Κονναφής, αποφασισμένος ο Σωφρόνης! (vid)

Εξηγήσεις Κίρζη, έντονος ο Κονναφής, αποφασισμένος ο Σωφρόνης! (vid)

Έντονα προβληματισμένος είναι ο κόσμος του Απόλλωνα από την προψεσινή ήττα (1-3) και κυρίως την εμφάνιση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» απέναντι στην Ανόρθωση. Αυτός που πλήρωσε τελικά τη νύφη ήταν ο προπονητής της ομάδας Ιβάν Βουκομάνοβιτς, καθώς θεωρήθηκε ο υπεύθυνος για την εικόνα της ομάδας.

Τώρα λοιπόν, που είναι ακόμα νωρίς, θα γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις από τη διοίκηση των κυανόλευκων και τον τεχνικό διευθυντή τους, Πέτρο Κονναφή. Ο Κονναφής και η διοίκηση του συλλόγου της Λεμεσού θα προσπαθήσουν να διαχειριστούν την κρίση, ώστε να ανατραπεί το κλίμα απογοήτευσης. Πρώτη κίνηση ήταν η απομάκρυνση του προπονητή και η επιστροφή του Αυγουστή.

Γι’ αυτό κι ο πρόεδρος της Εταιρείας Απόλλων, Νίκος Κίρζης, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο προπονητικό κέντρο στο Κολόσσι για να ανακοινώσει την επιστροφή του Κύπριου κόουτς με διετή συνεργασία και κυρίως να δώσει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που απασχολούν τον κόσμο του Απόλλωνα, αλλά και να ανακοινώσει κάποιες σημαντικές αποφάσεις.

Διαβάστε επίσης: «Ο Κονναφής έπρεπε να φύγει, ο Σωφρόνης λειτουργεί οπαδικά»

Η συνέντευξη Τύπου, άρχισε με μισή καθυστέρηση και αρχικά το λόγο πήρε ο Κίρζης, ο οποίος παραδέχθηκε τα λάθη του και τόνισε πως θα τα διορθώσει: «Όταν ήρθε o Σωφρόνης Αυγουστή για να τον ενημερώσω πως θα φύγει, του είπα πως είμαι σίγουρος πως θα επανέλθει κάποια μέρα. Δεν πίστευα πως θα γινόταν αυτό τόσο σύντομα. Στη ζωή το πιο έντιμο είναι να παραδέχεσαι τα λάθη σου και να προσπαθήσεις να τα διορθώσεις. Για αυτό είμαστε εδώ σήμερα…».

Διαβάστε επίσης: Γκάλοπ: Κρίνετε ορθή την επιστροφή Αυγουστή στον Απόλλωνα;

Ακολούθως, αποκάλυψε πως ο Πέτρος Κονναφής τον πήρε τηλέφωνο για να θέσει την παραίτησή του: «Την Πέμπτη το πρωί παραιτήθηκε ο Πέτρος Κονναφής και μου είπε πως ανεξάρτητα από αυτό, έπρεπε να αλλάξει ο προπονητής και ο μόνος που μπορεί να την επαναφέρει στο σωστό δρόμο θα ήταν ο Σωφρόνης. Η παραίτηση δεν έγινε αποδεκτή, αλλά συμφώνησα αμέσως πως αν υπάρχει το ενδεχόμενο να επιστρέψει ο Σωφρόνης θα ήταν η πρώτη επιλογή. Από τη συνάντηση με το Σωφρόνη κατάλαβα πόσο ενθουσιώδης ήταν και πριν από τρία χρόνια όταν ανέλαβε. Το ίδιο ήταν και τώρα με την προοπτική να επανέλθει. Για αυτό είμαστε εδώ σήμερα. Τριάντα μέρες ήταν λίγες, αλλά ίσως αρκετές για να αντιληφθούμε κάποια πράγματα και να ενώσουμε δυνάμεις για να φέρουμε τον Απόλλωνα εκεί που ήμαστε συνηθισμένοι εδώ και εφτά χρόνια».

Διαβάστε επίσης: Αυγουστή-Βουκομάνοβιτς: Η ανακοίνωση της επιστροφής και του διαζυγίου

Ακολούθως, μίλησε ο Πέτρος Κονναφή, λέγοντας: «Θέλω να πω τη δική μου θέση. Κάτι που αφορά στο οικοδόμημα. Μία προσωπική άποψη. Τα πολλά λόγια είναι περιττά. Λάθη πάντα θα γίνονται στο ποδόσφαιρο που είναι το άθλημα των λαθών. Δεύτερο, θέλω να πω σε όλους τους Απολλωνίστες να έρθουν κοντά. Να τελειώσει η εσωστρέφεια. Όλοι σημερινοί και αυριανοί είμαστε. Ξέρουμε πόσο σύντομα αλλάζουν οι παίκτες και οι προπονητές. Ο κόσμος πρέπει να αφήσει το Facebook και το Instagram, να παρατήσει και τον καναπέ, να επιστρέψει στο πλευρό της ομάδας και να είμαστε όλοι ένα. Είτε με τον Πέτρο είτε χωρίς. Η ιστορία μιας ομάδας είναι ο κόσμος της. Ούτε τα τρόπαια ούτε τίποτα. Χωρίς κόσμο δεν είναι ομάδα».

Διαβάστε επίσης: Το σχόλιο του Αυγουστή για τον Ρομπέρζ

Ο Σωφρόνης Αυσουστή είπε: «Σήμερα γυρίζουμε σελίδα. Ξεκινούμε τη δική μας αντεπίθεση. Έχουμε πολλά να δώσουμε. Υπάρχει ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα με πολλούς αντιπάλους. Ήταν αρκετές οι 30 μέρες, γιατί δεν ήθελα να χάσω αυτό το πρωτάθλημα. Όταν ήρθα ένωσα δυνάμεις και αυτό θέλω να κάνω και τώρα. Θέλουμε να επιστρέψουμε άμεσα στις επιτυχίες. Όπως επέστρεψα εγώ, θέλω όσοι έστειλαν μήνυμα σε μένα να είναι κοντά. Θέλω να πω πως στα δυο παιχνίδια αντιμετώπισε η ομάδα 12ο παίκτη. Ο κόσμος δίνει δυναμική. Ξέρω πως είναι δύσκολο για τους οργανωμένους, όμως, η προσπάθεια πρέπει να γίνει από όλους. Από παίκτες, διοίκηση, όλους στο Κολόσσι. Ξέρω πως δε θα περιμένατε την επιστροφή τόσο σύντομα, όπως κι εγώ. Μπορούσα να μην είμαι εδώ αν κάποια πράγματα πήγαιναν θετικά για την ομάδα. Ξέρετε πως από τη στιγμή που ήρθα πίσω, η ευθύνη είναι δική μου. Στα αποδυτήρια, στην ομάδα και θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε τη δυναμική που είχε η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια.Έκανα αρκετές σκέψεις αυτές τις μέρες και είμαι πιο δυνατός».

Διαβάστε επίσης: Αυγουστή: «Γυρίζουμε σελίδα η ευθύνη είναι δική μου»

Ακολούθως ο Αυγουστή εξέφρασε την άποψή του για τα μέλη του τεχνικού τιμ κι αποκάλυψε πως επιστρέφει κι ο γυμναστής Ιωακείμ: «Τα παιδιά που ήρθαν μετά (σ.σ. στο τεχνικό τιμ) δεν νομίζω να μην έκαναν σωστά τη δουλειά τους στα παιχνίδια που παίξαμε. Είδαμε πόσο δυνατός αντίπαλος είναι η Αϊντχόφεν και σίγουρα έχουν να δώσουν πολλά στην ομάδα. Θα προσπαθήσουν όπως ο Περικλής Παπαπαναγής να δώσουν πολλά στην ομάδα και να γίνουν ένα μαζί μου. Επιστρέφει ο Ιωακείμ Ιωακείμ (σ.σ. γυμναστής). Μαζί με τον Μπεντόγια, τον Ελευθερίου και τον Λούκα θα εργαστούν για την αποκατάσταση».

Ακολούθως ξαναπήρε τον λόγο ο Κονναφής, λέγοντας: «Εμείς φτιάξαμε ομάδα στο στυλ του προπονητή. Η παρουσία μας δείχνει πως το ρόστερ δεν ήταν ικανό. Αλλά δώστε μας χρόνο. Ο Γενάρης για αυτό υπάρχει. Πέστε μου ομάδα που δεν χρειάζεται ενίσχυση. Πέρσι κάναμε λάθη και τα πληρώσαμε. Θα αποδειχθεί στο γήπεδο αν έχουμε ρόστερ γεμάτο και τι μπορεί να πετύχει. Θεωρώ πως ο πρώτος που φταίει είμαι εγώ. Έγιναν λάθη και έθεσα εαυτόν στη διάθεση της διοίκησης. Πιστεύω, όμως, και το ξαναλέω, πως είτε με εμένα είτε όχι, ο Σωφρόνης είναι ο πλέον κατάλληλος για να οδηγήσει την ομάδα. Νιώθω πως υπάρχει εσωστρέφεια ακόμα και στις επιτυχίες. Αν δεν έρθει ο κόσμος να στηρίξει την ομάδα του, τα λόγια είναι περιττά. Τι να πω εγώ ή ο Σωφρόνης;».

Διαβάστε επίσης: Απάντηση Κίρζη σε φημολογούμενο επεισόδιο Γιαννιώτα-Παπούλλη

Και συνέχισε: «Δεν επηρεάζομαι από τα ΜΜΕ και τον κόσμο στις αποφάσεις μου. Για τις επιλογές παικτών και την ομάδα. Σίγουρα με κάνει πιο δυνατό η στήριξη της διοίκησης αλλά για μένα είμαστε ένα. Είτε λέγεται Πέτρος, είτε άλλος, το θέμα είναι ο Απόλλωνας».

Ο Κίρζης στη συνέχεια, κληθείς να μιλήσει για τους συνεργάτες του Αυγουστή είπε πως ο Κύπρος τεχνικός στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις και στους συνεργάτες του, ενώ για τον κόσμο άφησε να νοηθεί πως η έλλειψη στήριξης είναι απαράδεχτη μιας αλλά δεν εναντιώνονται ως διοίκηση στην απόφαση των οργανωμένων. «Φέτος έχουμε το πιο χαμηλό σε κόστος σίζον τίκετ από όλους», ανέφερε και πρόσθεσε: «Βλέπουμε μεγάλες ομάδες να έχουν προβλήματα. Το θέμα είναι να βρίσκονται οι λύσεις και να το ξεπερνάς. Με τη σύμφωνο γνώμη της διοίκησης».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε ξανά στη λανθασμένη απόφαση για τον Αυγουστή: «Σίγουρα ήταν λάθος και πρώτη φορά συμβαίνει. Είμαστε διοίκηση που στηρίζει προπονητές. Αλλά όταν καταλάβεις πως κάτι είναι λάθος το διορθώνεις. Ο Σωφρόνης ξέρει πολύ καλά ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας».

Διαβάστε επίσης: Επιστρέφει με αναπροσαρμοσμένο συμβόλαιο ο Σωφρόνης

Σχολιάζοντας το διάστημα που ήταν στην ανεργία και τους τραυματίες, είπε: «Αυτό το διάλειμμα με έχει βοηθήσει πάρα πολύ να ηρεμήσω και να κάνω τις αναλύσεις μου. Νομίζω πως θα είμαι πιο δυνατός στη νέα σεζόν. Οι τραυματισμοί δεν είναι μυϊκοί πλην του Αντωνιάδη. Θεωρώ πως θα είναι λιγότεροι οι τραυματισμοί χωρίς Ευρώπη».

Για το θέμα του κόσμου ο Κίρζης είπε στη συνέχεια, κάνοντας το παράπονο του, ενώ στάθηκε και ασπίδα προστασίας για τον Κονναφή: «Νομίζω μόνο τα καλά αποτέλεσμα θα φέρουν τον κόσμο πίσω στο γήπεδο. Να παίζει ο Απόλλων το σωστό ποδόσφαιρο που πρέπει. Πέρσι είδαμε αγώνες με το γήπεδο κατάμεστο. Στο Facebook μπορεί να έχει 2000 μηνύματα ο Κονναφής. Λυπούμαι που το χρόνο που αφιερώνουν στα μηνύματα δεν τον δίνουν για να έρχονται στο γήπεδο. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τις αποφάσεις μας. Ο καθένας έχει τη γνώμη του. Σεβαστή, ιδιαίτερα από όσους αγόρασαν ,σίζον τίκετ αλλά εμείς πρέπει να κάνουμε το έργο μας».

Και πρόσθεσε για τον Βουκομάνοβιτς: «Είμαστε σε επαφές για την καλύτερη λύση με τον Βουκομάνοβιτς. Ήταν 1+1 η συμφωνία με το όψιον στον Απόλλωνα».

Κατέληξε για το οικονομικό: «Πείτε μας και κάτι καλό που κάναμε. Υπήρξαν κι άλλες χρονιές που δεν μπήκε η ομάδα στους ομίλους και μπόρεσε αυτή η εταιρεία με αυτή τη διοίκηση να ανταπεξέλθει. Όπως το κάναμε τότε, θα το κάνουμε και τότε. Σίγουρα τα δυο προηγούμενα χρόνια βοηθήθηκε το μπάτζετ από τους ομίλους».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ